Начало / Почивки / Почивки - Сицилия

ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ, О-В СИЦИЛИЯ с полет от София - х-л NIKE 4*, Джардини Наксос

Номер на оферта

/

215378

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Катания - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси

Ръчен багаж до 10 кг (55x40x23 см) и чекиран багаж до 20 кг

Трансфер летище - хотел - летище

7 нощувки със закуски на блок маса и вечери със сервиране. Вечерята в деня на пристигане е студена.

Пешеходна разходка в Катания

Чадъри и шезлонги на слънчевата тераса пред хотела с директен достъп до морето

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Асистанс на български език по време на целия престой.

Цената не включва

Туристическа такса: 2 EUR на турист на ден (Заплаща се на рецепцията на хотела. Определя се едностранно от местната общинска администрация и може да бъде променена без предупреждение.)

Напитки по време на вечерите

Допълнителни услуги и екскурзии по програмата

Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на допълнителните екскурзии и други, посещавани по желание

Бакшиши за екскурзовод / шофьор

Разходи от личен характер

Градски и местен транспорт

Бебешка кошарка: 6 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Програма на пътуването

Подарете си една незабравима почивка на остров Сицилия, Италия с директен полет от София! Настаняване в хотел Nike 4*, курортно градче Джардини Наксос, в района на прекрасната Таормина.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 01.01.2018

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ, НАСТАНЯВАНЕ И ЦЕНИ:
03.06.2018 - стандартна стая - 1170 лева
03.06.2018 - супериор стая - 1285 лева
10.06.2018 - стандартна стая - 1180 лева
10.06.2018 - супериор стая - 1295 лева
17.06.2018 - стандартна стая - 1190 лева
17.06.2018 - супериор стая - 1305 лева
24.06.2018 - стандартна стая - 1215 лева
24.06.2018 - супериор стая - 1315 лева
01.07.2018 - стандартна стая - 1225 лева
01.07.2018 - супериор стая - 1325 лева
08.07.2018 - стандартна стая - 1235 лева
08.07.2018 - супериор стая - 1335 лева
15.07.2018 - стандартна стая - 1245 лева
15.07.2018 - супериор стая - 1345 лева
26.08.2018 - стандартна стая - 1245 лева
26.08.2018 - супериор стая - 1345 лева
02.09.2018 - стандартна стая - 1195 лева
02.09.2018 - супериор стая - 1335 лева
09.09.2018 - стандартна стая - 1185 лева
09.09.2018 - супериор стая - 1315 лева
16.09.2018 - стандартна стая - 1175 лева
16.09.2018 - супериор стая - 1295 лева
23.09.2018 - стандартна стая - 1165 лева
23.09.2018 - супериор стая - 1285 лева

Супериор стаите са с гледка море.

Програма на пътуването:

1 ден / СофияКатания – Джардини Наксос

Отпътуване в 20:25 ч. от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летището в Катания в 21:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Информационна среща с нашия представител на място. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия „От бряг до бряг“.
Отплаване от пристанището на Джардини Наксос с туристическо корабче. Кратко плаване край живописните брегове северно от курорта ще Ви отведе близо до „хубавия остров“ Изола Бела. Тук корабчето спира във водата, давайки Ви възможност да се гмуркате и да плувате в прекрасните морски води или просто да се насладите на палещото сицилианско слънце. Можете да се освежите с предлаганите на борда на кораба плодове, леки закуски и напитки. След това морската разходка продължава към залива Капотаормина за гмуркане и посещение на Пещерата на деня. Отплаване обратно към пристанището на Джардини Наксос, където завършва този миникруиз.

3 ден / Палермо и Монреале

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Палермо и Монреале.
Екскурзията започва с посещение на столицата на Сицилия – гр. Палермо, чиято архитектура обединява всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Единствено в Палермо са запазени следи от влиянието на всички средиземноморски народи – финикийци, гърци, римляни, араби и нормани, испанци и французи. По време на пешеходната разходка в града се виждат: „Порта Нуова", в непосредствена близост до която се разполага норманският дворец „Палацо дей Нормани“ с прекрасната „Капела Палатина"; катедралата „Успение Богородично”; площад „Куатро Канти”; площад „Претория” с Фонтана на срама; църквата „Ла Марторана”, където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедьовър; Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за самостоятелно разглеждане на града и посещение на някои от забележителностите му – църквата „Свети Каталдо”, катакомбите на капуцините, пазар „Ла Вучирия“, наподобяващ арабските пазари – ярък и жив спектакъл. Екскурзията продължава към град Монреале, разположен на хълм, от който се разкрива красива гледка към Палермо. Посещение на прочутата катедрала „Санта Мариа Нуова”, която ще Ви впечатли с изумителните си позлатени мозайки, представящи сцени от Библията, разположени на площ от близо 6000 кв.м. Свободно време за разходка из уличките и чаровните магазинчета на Монреале. Възможност за самостоятелно разглеждане на 228-те колони от стария Бенедиктински манастир, върху които са гравирани религиозни и митологични сцени.

В катедралите и църквите се влиза само с покрити рамене, деколте и колене!

Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: за църквата „Марторана“ – 2 евро; за Театро Масимо – 8 евро, за катакомбите на капуцините – 6 евро; за катедралата в Монреале – 4 евро.

4 ден / Етна и Таормина

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Отпътуване от хотела към най-високия в Европа и един от най-активните вулкани в света – величествената Етна. Местните я наричат планината на планините, а древногръцкият поет Пиндар я описва като стълб, на който се крепи небето. Лавови полета и великолепни панорами се откриват пред Вас по време на изкачването с автобус по склоновете на вулкана до 1900 м. надморска височина. Това е мястото, на което ще се потопите по-отблизо в мистиката на загадъчната Етна. Мястото, на което автобусът оставя групата, е много оживено и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Множество кокетни магазинчета със своите сувенири от лава приканват туристите. Тук Вие ще можете да дегустирате ароматния и силно алкохолен ликьор „Огънят на Етна“ или да си купите от вкусния мед от Дзаферана, можете да се забавлявате в 7D-кино, да „изследвате“ страничните кратери „Силвестри“ и, разбира се, да се насладите на сицилиански обяд. Тук се намира станция „Сапиенца“, откъдето срещу доплащане по-ентусиазираните и търсещи адреналин могат да се изкачат с въжен лифт и джипове до подножието на централните кратери на вулкана на близо 3000 м надморска височина за разходка с екскурзовод вулканолог (заплаща се допълнително на място: 63 EUR за възрастен / 43 EUR за дете). Следобед отпътуване за Таормина – перлата на Йонийско море. Известният сицилиански курорт е основан през 400 г. пр. Хр. на хълм над морето от бежанци от крайбрежния гръцки град Наксос. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус ще достигнете до сърцето на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина. Градът привлича със своите забележителности, свидетелстващи за дълголетната му история, и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Тук Вие ще можете да се запознаете със забележителностите на Таормина – завладяващия гръцки театър, останките от римския одеон, площад „9 април“, площад „Дуомо“ с катедралата и Фонтана с кентавърката, да се разходите из малките романтични улички на града, да разгледате множеството магазинчета, в които ще намерите традиционни за острова произведения – ръчно изработени дантели, коралови бижута, керамика, да се насладите на изключителния вкус на домашно приготвени сладкиши и любимия италиански сладолед или да си отдъхнете в някое от прекрасните кафенета, сервиращи ароматно италианско кафе.

5 ден / Сиракуза и Ното

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното.
Ранно отпътуване за град Сиракуза – най-известната гръцка колония в Средиземноморието и родно място на Архимед. Цицерон казва, че Сиракуза е „най-великият гръцки град и най-красивият от всички“. Разглеждане с местен екскурзовод на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО: Храмът на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр.; площад „Архимед“; площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на света Лучия”; изворът на Аретуза, който се свързва с легендата за вечната любов. В свободното време има възможност за самостоятелно посещение на музея „Белломо” или за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 в.
Следобед отпътуване за Ното – истинско бижу на бароковата архитектура под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка в Ното: катедралата на Ното и доворецът „Палацо Николачи” – имението на богати търговци на риба тон с най-красивите барокови балкони на света, църкви с прилежащите към тях бивши сгради на манастири. Свободно време с възможност за самостоятелно поссещение на двореца„ Палацо Николачи”.
Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: за катедралата в Сиаркуза - 2 евро; за музея „Белломо” – 8 евро; за Палацо Николачи – 4 евро.

6 ден / Модика и Шикли

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Модика и Шикли.
Посещение на красивия бароков град Модика още наричан „градът на стълбите“, заради интересното му разположение във височина и стотиците стъпала, които водят от долната до горната част на града. В миналото Модика е бил важен политически, икономически и културен център, а днес е един от най-интересните и самобитни градове в Сицилия. Историческият център на града е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Модика привлича туристите и с едно специфично производство, датиращо от Средновековието – шоколад по рецепта, донесена от испанските завоеватели. Тук може да се намери шоколад с люта чушка, с бадеми, с канела, с лимон, със сол и много други.
Отпътуване за Шикли – градът на сериала „Комисар Монталбано”. Тук са снимани някои от сцените в култовия криминален филм. Разходка по централната улица „Франческо Мормина Пена” с най-красивите барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове.

7 ден / Долината на храмовете в Агридженто – Скала дей Турки – Таормина

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка:
Целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки. Посещение на Долината на храмовете край Агридженто – обект в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на останките от девет древногръцки храма от 5 в. пр. Хр., посветени на боговете Хера, Зевс, Херкулес, храма „Конкордия”. Агридженто е основан през 6 в. пр. Хр. от заселници от близката колония Джела с името Акрагас. Древногръцкият поет Пиндар го нарича „най-хубавия град на смъртните”. В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Множеството руини в долината и останките от седемте храма доказват хилядолетната му история. Смятат се за най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция.
Посещение на светещото на слънцето скално образувание Скала дей Турки, което се намира на крайбрежието в близост до град Агридженто, при Порто Емпедокле. Този феномен наподобява стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Природата го е изваяла чрез въздействието на морските вълни и вятъра, в продължение на хилядолетия. Днес е една от най-посещаваните туристически атракции.
Входна такса за Долината на храмовете – 10 EUR за лица над 18 год. (заплаща се на място). Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове!

ИЛИ

Полудневна екскурзия „Сготви си сам“. Посрещане от шеф Масимо с италианско кафе. Посещение на пазара на Таормина, където директно от професионалиста ще научите интересни факти за традиционните продукти и за начините на тяхното приготвяне. След като сте разбрали достатъчно, ще напазарувате необходимите за Вашата рецепта продукти и с пристигането в ресторанта ще получите готварска престилка, за да се захванете със същинската работа – приготвяне на домашна прясна паста по традиционна рецепта. След това ще приготвите домашна капоната със зеленчуците от пазара и други ястия от сицилианската кухня като пресни сардини, тиквени цветове и други. Всички усилия ще бъдат увенчани с хапване от всички приготвени вкусотии, придружени от ароматни сицилиански ликьори и вина. В цената са включени кафе и минерална вода. В края на приключението всички участници ще получат оригинална рецепта на английски и сертификат за участие от шеф Масимо.

8 ден / Джардини Наксос – КатанияСофия

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Катания – пешеходна разходка в центъра на града (включена в цената). Трансфер до летището. Отпътуване за България в 21:55 ч. Кацане на летище София в 00:35 ч.

Допълнителни услуги:

Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език при минимум 20 записани туристи - 18 EUR (от 2г. до 11г.) / 36 EUR (от 12г.)

Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза на български език при минимум 20 записани туристи - 27 EUR (от 2г. до 11г.) / 54 EUR (от 12г.)

Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале на български език при минимум 20 записани туристи - 31 EUR (от 2г. до 11г.) / 62 EUR (от 12г.)

Целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки на български език при минимум 20 записани туристи - 24 EUR (от 2г. до 11г.) / 48 EUR (от 12г.)

Целодневна екскурзия до Модика и Шикли на български език при минимум 20 записани туристи - 24 EUR (от 2г. до 11г.) / 48 EUR (от 12г.)

Полудневна екскурзия "От бряг до бряг" на български език при минимум 20 записани туристи - 22 EUR (от 2г. до 11г.) / 44 EUR (от 12г.)

Полудневна екскурзия "Сготви си сам" при минимум 10 записани туристи - 80 EUR

Пакет от 4 екскурзии по избор:отстъпка 10% от общата сума

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) - Цена 30 лева

Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) - Цена 54 лева

Полезна информация:

Пакетните цени и цените на допълнителните екскурзии са с включена отстъпка за ранни записвания и са валидни за резервации, направени до 01.01.2018 г.!

По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение.

Деца под 2 години, без да ползват легло и седалка в самолета, заплащат само такса за полета в размер на 100 лв. Деца на 2 навършени години, без да ползват легло, заплащат 442 лв.

Резервации:депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.


Информация за хотел Nike 4*


Местоположение
Типичният средиземноморски хотел „Nike“4* е разположен в гледащ на юг залив в оживения курорт Джардини Наксос с уникална гледка към морето. Само на около 200 м от хотела има ресторант и бар. До сърцето на курорта и широкия пясъчен плаж на Джардини Наксос се стига пеш за около 15 мин. по спокоен крайбрежен път. Там се намира и автобусна спирка, откъдето може да се хване автобус до Таормина по разписание и цена на билета 1,90 евро на посока / 3 евро за двупосочен билет. Хотелът е на самия морски бряг, където тишината и ароматът на море допълват удоволствието от красивите гледки към вулкана Етна и безкрайното крайбрежие. В близост до хотела се намира статуята на богинята Нике, която увековечава първото място, което древните гърци завладяват от Сицилия.

Услуги
Хотелът принадлежи към веригата „Chincherini Holiday“ и е напълно реновиран през 2016 г. Пъстрата сграда на хотела подканва всеки, жадуващ за лятно безгрижие, със своите свежи средиземноморски цветове. Хотелът разполага с климатизиран ресторант с 200 места, бар с просторна тераса с 50 седящи места, открит паркинг, безжичен интернет в общите части. Закуската е разнообразна и се сервира на блок маса. За вечеря се предлагат сицилиански и италиански специалитети – по меню със сервиране.

Стаи
Всички стаи са оборудвани с ортопедични и хипоалергенни матраци, баня с душ, сейф, климатик, телевизор, малък хладилник и безжичен интернет. Повечето стаи имат балкон и гледка към вулкана Етна или към Таормина. Супериор стаите имат гледка море.

Плаж
Хотел „Nike“ 4* се намира на самия морски бряг и разполага със стъпаловидно разположени тераси с чакъл, както и платформа със стълби за директен достъп до чистата морска вода. Слънчевата тераса е оборудвана с чадъри и шезлонги, които са безплатни за гостите на хотела и са до изчерпване на количествата. На 500 м от хотела се намира и обществения пясъчен плаж на Джардини Наксос със свободна и платена зона (ползване на чадър и два шезлонга – 10 EUR).

Допълнителна информация

Отстъпки за ранни записвания до 01.01.2018, включени в посочените в програмата цени!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Почивки - Италия |  Почивки - Сицилия |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Сицилия

Избрани оферти