Начало / Почивки / Почивки - Бари

ПОЧИВКА В ПУЛИЯ, ИТАЛИЯ - ХОТЕЛ GRAND DEI CAVALIERI 4*, полет от София

Номер на оферта

/

199294

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси

Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (56x45x25 см.) в самолета

Трансфер летище - хотел - летище

7 нощувки в стандартни стаи с балкон или тераса в основната сграда на хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4*

7 закуски и вечери на блок маса с включени 1/4 л. вино и 1/2 л. газирана вода по време на вечерята

Екскурзия с посещение на Таранто и шопинг център "Casamassima"

Wi-Fi в общите части на хотела и в стаите

Чадъри и шезлонги край басейна (при наличност)

Чадър и два шезлонга на плажа на стая (при наличност)

Трансфер от и до плажа

Анимация за деца и възрастни

Миниклуб за деца от 4 до 13 години

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Асистанс на български език по време на целия престой

Цената не включва

Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.

Допълнителни екскурзии

Разходи от личен характер

Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание

Ползване на плажна кърпа: 2 EUR при вземане и за всяка смяна

Бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

Почивка в Италия, Пулия с полет от София и обслужване на български език. Настаняване в хотел Grand Hotel dei Cavalieri 4*

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕТО: 16.09.2017 - 23.09.2017

Турист в двойна стая - 940 лева
Доп. легло в двойна стая - 850 лева
Дете 2-11 г. - 714 лева
Единична стая - 1166 лева


Програма на пътуването:

Ден 1 СофияБари – Кампомарино ди Маруджо

Отпътуване от терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 18:15 ч. Кацане на летището в Бари в 18:40 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 Матера

Закуска. Информационна среща. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: полудневна екскурзия до Матера.
Посещение на Матера – "мъртвият град", известен в целия свят като естествен декор на филми като "Евангелие по Матея" и "Младият месия". Матера е избрана за Европейска столица на културата за 2019 г. заедно с Пловдив. Този старинен град е създаден в скалисто възвишение, което днес съставлява историческия център на Матера, наречен Саси. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. Хр. Жилищата са издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща.
Пешеходна разходка в историческия център с посещение на скалните църкви. Свободно време.
Входна такса за скалните църкви (от 2,50 до 6 EUR в зависимост от това в колко църкви се влиза) – заплаща се на място от туристите.
Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Бари – Монополи

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Бари и Монополи с включена дегустация на вино и фокача.
Бари е пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. Привлекателен за туристите е основно старият град. Там се намира катедралата "Св. Савин", която е построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано-Свево" - построена през 12 в. и сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития.
Пешеходна разходка в стария град на Бари с включена дегустация на вино и фокача. Посещение на базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г., и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Свободно време.
Посещение на Монополи – сравнително малък крайбрежен град, разположен на 40 км южно от Бари. Монополи ще ви очарова с комбинацията от романтично старо пристанище, красиви плажове и исторически забележителности. Разхождайки се край морето можете да посетите крепостта на Карл V, завършена през 1522 г. в петоъгълна форма с цел отбрана и интересна заради славата си на затвор чак до 1969 г.
Обиколка на историческия център на Монополи с посещение на катедралата "Санта Мария дела Мадия", завършена през 15 в. след близо 3 века строителство и благодарение на едно чудо, което осигурило гредите за покрива. Интериорът й впечатлява с червените, жълти, бели и зелени мрамори, които оформят преливащи се фигури. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Остуни – Мартина Франка

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка с включена дегустация на капоколо, салам и вино.
Остуни, често наричан "Белият град", е известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Създаден през неолита, подобно на едър диамант в предиталианската си история, Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Пешеходна разходка в историческия център на града. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата "Успение Богородично", епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил. Свободно време.
Посещение на Мартина Франка – очарователен град в провинция Таранто, известен със своята добре запазена стара част. Пешеходна разходка в историческия център с дегустация на капоколо, салам и вино. Историческият център на Мартина Франка все още е ограден от крепостни стени, прекъснати от забележителни барокови порти. Сградите в него също се отличават със своята барокова архитектура – базиликата "Св. Мартин" със статуята "Св. Мартин и просякът" на фасадата, готическата църква "Св. Антонио" от 15 в. с добавени барокови елементи, дворци с красиви лоджии с перила от ковано желязо. Дворецът на дожите от времето, когато градът е самостоятелно херцогство, гледа към най-големия площад в стария град "Пиаца Рома". Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия „Токът на ботуша“ – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука с включена дегустация на зехтин и местни продукти.
Галиполи – поразително напомнящ на Несебър със своя модерен град, свързан със запазената си стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това "злато" Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария фонтан в Италия, с неизяснена датировка и до ден днешен.
Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи и дегустация на зехтин и местни продукти. По време на разходката спирка при бароковата катедрала "Св. Агата" от 17 в. Свободно време.
Време за плаж в курорта Песколюзе – най-неустоимото кътче от Пулия, наричано "Малдивите на Саленто", заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които напомнят на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и водна лилия.
Разглеждане на Санта Мария ди Леука – привлекателен морски курорт, разположен в близост до най-южната точка на Пулия – нос Санта Мария, който разделя Адриатическо от Йонийско море. Пешеходна разходка покрай известните паметници в курорта и посещение на светилището на Финибус Тера, известно като "светилище на края на света". Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия – съществува светилище със същото име. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Алберобело – Локоротондо

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо с включена дегустация на ликьор и местни сладки.
Разглеждане на Алберобело. Пешеходна разходка с дегустация на ликьор и местни сладки в града на трулите, където атмосферата Ви пренася в приказките. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей "Територио", който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия" от началото на 19 в. Свободно време.
Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви "о" в името си. Странното име, което означава "кръгло място", произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като "Град на балконите" и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран. Не на последно място едно от "бижутата" на градчето е бялото леко пенливо вино. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Лече и Отранто

Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Лече и Отранто с включена дегустация на вино и брускети.
Посещение на Лече, известен като "Флоренция на Пулия", заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата "Успение Богородично", Епископският дворец, църквата "Богородица на благодатта", градската крепост, областният музей, римският амфитеатър и колоната на св. Орондзо – подарена от град Бриндизи, в чест на покровителя на Лече.
Пешеходна разходка в Лече и дегустация на вино и брускети. По време на разходката спирка на площада пред катедралата "Успение Богородично" и при църквата "Свети кръст". Свободно време.
Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на това градче с около 5 хил. души население. В античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята – "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул.
Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата, в която се схъранява една от най-красивите подови мозайки от цялото Средновековие, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Кампомарино ди Маруджо – ТарантоБариСофия

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Таранто – пешеходна разходка в центъра на града, включена в цената.
Таранто е един от красивите крайбрежни градове с интересна история и важно търговско и военно пристанище в целия регион Пулия. От историята е познат като "спартанския град", тъй като възниква през 706 г. пр. Хр. като древногръцка колония - единствената, създадена някога от спартанци. Те му дават названието Тарас. След изграждането на пристанището древният град се разраства и се развива значително като важен търговски център. Таранто се превръща в един от най-богатите и значими древногръцки градове. Днес е известен още като "град на две морета" заради това, че бреговете му се простират около залив, носещ наименованието Голямо море, и лагуна, наречена Малко море. Двете "морета" са разделени от нос, който затваря залива и води до изкуствено създаден остров, който днес е свързан със сушата посредством подвижен мост и път. Сред забележителностите на Таранто са подвижният мост, свързващ стария град с новата част на града, Арагонският замък от 15 в., останките от древния храм на Посейдон, катедралата на града "Свети Каталдо", историко-археологическият музей и още други.
Пешеходна разходка в центъра на Таранто. Свободно време.
Отпътуване за Бари. По пътя спирка в шопинг център "Casamassima" с възможност за пазаруване и свободно време.
"Casamassima" е място, посветено на цялото семейство, където релаксът, пазаруването и забавлението се срещат, за да Ви предложат уникално преживяване! Молът разполага със 110 магазина, предлагащи дрехи и аксесоари на световноизвестни марки, висококачествена козметика, както и всичко необходимо за домакинството. След пазаруването посетителите могат да се насладят на ароматно италианско кафе, както и на кулинарните специалитети, приготвени и поднесени в зоната за хранене, а за забавлението на малчуганите има специално отделена зона за игра и развлечения. Това и много повече Ви очаква в търговски център "Casamassima"!
Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 19:15 ч. Кацане на летище София в 21:30 ч.

Допълнителни услуги:

Полудневна екскурзия до Матера на български език при минимум 20 записани туристи - Цена 20 евро (от 2 до 11 г.) / 40 евро (от 12 г.)

Целодневна екскурзия до Бари и Монополи на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и фокача - Цена 27 евро (от 2 до 11 г.) / 54 евро (от 12 г.)

Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на капоколо, салам и вино - Цена 24 евро (от 2 до 11 г.) / 48 евро (от 12 г.)

Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на зехтин и местни продукти - Цена 27 евро (от 2 до 11 г.) / 54 евро (от 12 г.)

Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на ликьор и местни сладки - Цена 22 евро (от 2 до 11 г.) / 44 евро (от 12 г.)

Целодневна екскурзия до Лече и Отранто на български език при минимум 20 записани туристи с включена дегустация на вино и брускети - Цена 27 евро (от 2 до 11 г.) / 44 евро (от 12 г.)

Пакет от 3 целодневни екскурзии: Лече и Отранто; Остуни и Мартина Франка; "Токът на ботуша". Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи. - Цена 72 евро (от 2 до 11 г.) / 144 евро (от 12 г.)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Полезна информация:

Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.

Резервации:

депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации:

до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!



За Вашето удобство по време на почивката Ви в Пулия, Италия сме избрали хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4*

МестоположениеХотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4* е разположен в западната част на тока на италианския ботуш, в курортното селище Кампомарино ди Маруджо – един от известните морски курорти в района на Таранто, на около 15 км. от град Мандурия, познат с изключителното си вино "Примитиво ди Мандурия" и на около 40 км. от центъра на историческия град Таранто. Летището в Бари отстои на около 150 км. Местоположението му е много благоприятно за опознаване на някои от най-атрактивните забележителности в регион Пулия. В рамките на 1,8 км от хотела има ресторанти, пицарии, кафенета, супермаркет, магазини, фризьор.

Стаи
Комплексът разполага с основна сграда и няколко двуетажни вили. Настаняването е в основната сграда!
Всички стаи са модерно обзаведени и имат телевизор, минибар, централна климатизация с индивидуално регулиране, сейф, баня с душ, сешоар, Wi-Fi интернет, теракотен под. Предлагат се стаи за непушачи, както и стаи за трудноподвижни туристи, които се предоставят след предварителна заявка и потвърждение от страна на хотела!
Стаите са разположени на 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж и имат балкон или тераса. Предоставят възможност за настаняване на максимум трима туристи. Допълнителните легла представляват разтегателен диван, разтегателен фотьойл или сгъваемо легло. При предварителна заявка може да се осигури бебешка кошарка срещу доплащане на място – 5 EUR на ден.

Плаж
Собственият пясъчен плаж на хотела се намира само на около 600 м разстояние през спокойната и добре озеленена вилна зона на курорта. До него се стига с безплатен транспорт или пеш за около 15-20 минути по алеите покрай кокетни ваканционни вили. Плажът е заобиколен от борова гора и е оборудван с безплатни за гостите чадъри и шезлонги – 1 чадър и 2 шезлонга на стая до изчерпване. Сгушеният в прохладна зеленина бар на плажа предлага освежаващи и разхладителни напитки, както и леки закуски. От хотела могат да се наемат плажни кърпи на цена от 2 EUR за брой и за всяка смяна.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Почивки - Италия |  Почивки - Бари |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Бари

Избрани оферти