Начало / Почивки / Почивки - Тоскана

ПОЧИВКА В ТОСКАНА, ИТАЛИЯ на база закуска, обяд и вечеря - автобусна програма

Номер на оферта

/

200220

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;

6 нощувки със закуски, обеди (сух пакет) и вечери (вкл.1 чаша вино и минерална вода) в хотел 3 звезди в Монтекатини Терме;

Водач – придружител.

Цената не включва

Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;

Градска такса (city tax) – по 1,5 евро на човек на ден;

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

Програма на пътуването

Една невероятна почивка в Тоскана, Италия на база закуска, обяд и вечеря!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:

Последни места за дата на отпътуване 21.07.2017

21.07.2017; 18.08.2017; 01.09.2017; 06.10.2017

Турист в двойна стая - 699 лева
Единична стая - 844 лева
Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 599 лева
Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастни - 629 лева

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2016 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.


Най- красивата област на ИталияТоскана определено ще Ви плени с прекрасните си пейзажи, богата култура, невероятната кухня и легендарното вино кианти. Хиляди туристи се посещават това кътче всяка година, за да се насладят на една незабравима почивка сред нежно заоблените хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори.
Монтекатини Терме е най-известният курорт с минерални бани в Италия, където, още по времето на Римската империя, пълководци и императори са идвали да си почиват след тежки битки. В по-нови времена, Монтекатини Терме е било любимо място за почивка на австрийската аристокрация, сред която е и самия император, Франц Йосиф, и с императрица Елизабет (Сиси).
Почивката е деветдневна и включва 6 нощувки със закуски, обеди (5 обяда сух пакет и 1 обяд в хотела с тристепенно меню) и вечери в хотел 3 звезди в Монтекатини Терме и възможност за разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Пиза, Лука, Сиена, Волтера, Сан Джиминяно, Флоренция и Чинкуе Терре. Настаняването е на база пълен пансион в хотели 3 звезди. Закуската е континентална, обядът е под формата на сух пакет (сандвич, минерална вода и един плод), вечерята е с тристепенно меню, вкл. минерална вода и 1 чаша вино на човек.

Ден 1

Почивката Ви започва с отпътуване в 17.30 ч. от хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 21.00 ч – отпътуване от София от Централна автогара София – сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 20.30 ч. Нощен преход по маршрут СофияБелградЗагребВенеция – Монтекатини Терме.

Ден 2

Следобед ще пристигнете в Монтекатини Терме, където ще се настаните в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Пиза и Лука – доплащане 32 лв. за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Пиза: Двора на чудесата с прочутата наклонена кула; разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век: разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сиена – доплащане 32 лв. за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно e сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно – доплащане 32 лв за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Волтера е възхитително тосканско градче, кацнало на един хълм, съхраняващо крепостни стени от Средновековието, но и от етруската епоха, от което се открива изключителна гледка към красивата околност. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Чинкуе Терре – доплащане 49 лв за възрастни и 40 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена, но е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Терре. Чинкуе Терре е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземно-морски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Терре може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир. Екскурзията включва: транспорт с автобус до Ла Специя, продължаване с железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза във Вернаца, Манарола и Риомаджоре. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Флоренция – доплащане 49 лв за възрастни и 44 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата–пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Фотопауза на пиацале „Микеланджело”, откъдето се открива прекрасна гледка към покривите и кубетата на тосканската столица. Завръщане в Монтекатини. Прощална вечер с музикална програма. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Възможност за качване с фуникуляр до Монтекатини Алто (билетът за фуникуляра, който струва 7 евро, не е включен в цената и се заплаща на място). Обяд в хотела (тристепенно меню). Отпътуване за България по маршрут Монтекатини Терме – ВенецияЗагребБелград - София.

Ден 9

Следобед – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Забележка: Клиентите, които не желаят да се включват в допълнителните екскурзии, могат да посещават някой от СПА центровете на града, които разполагат с големи минерални басейни, тангентори, вани и пр. Входът за тези СПА центрове е около 13 EUR.

Допълнителни услуги:

Екскурзия до Сиена - 32 лева (възрастен)/ 23 лева (деца до 18 г)

Екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно - 32 лева (възрастен)/ 23 лева (деца до 18 г)

Екскурзия до Чинкуе Терре - 49 лева (възрастен)/ 40 лева (деца до 18 г)

Екскурзия до Флоренция - 49 лева (възрастен)/ 44 лева (деца до 18 г)

Галерия Уфици - 30 лева

Екскурзия до Пиза и Лука- 32 лева (възрастен)/ 23 лева (деца до 18 г)

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 316 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Допълнителна информация:

При тази почивка няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

Допълнителна информация

ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Тоскана |  Почивки - Италия |  Почивки - Тоскана |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Тоскана

Избрани оферти