Начало / Почивки / Почивки - Будва

Черна гора- почивки , Сутоморе , All Inclusive

Номер на оферта

/

170427

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
* Транспорт с лицензиран туристически автобус;
* 7 нощувки с 7 закуски и 7 вечери, или 7 нощувки на All inclusive light на шведска маса в хотел “Коrali” 2** в Сутоморе
* Бонус - Посещение на град Бар;
* Бонус - Посещение на град Будва с обиколка на стария град;
* Бонус - Посещение на столицата Черна гора - Подгорица;
* Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
* Пътни, магистрални такси;
* Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Цената не включва:
* Целодневна екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 25 евро /входните такси на музеите в Котор и Перост се заплащат на място в обектите/ ;
* Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод, включени фериботни и пътни такси – 35 евро /входните такси на музеите в Дубровник се заплащат на място в обектите/;
* Полудневна екскурзия до Шкодренското езеро и Вирпазар с включени такси и разходка с лодка по езерото – 25 евро;
* Екскурзия до стария град Улцин – 10 евро;
* Целодневен круиз покрай бреговете на Черна гора и Будванска ривиера – 10 евро /необходима е резервация, минимум 2 дни предварително/;
* Разходка с лодка до остров Богородица на скалата при Пераст– 5 евро /заплащат се на място на лодкаря/;
* Курортна такса – 10,50 евро възрастен, деца до 12 год. – 7 евро за целия престой /заплащат се задължително на място/;
* Ползване на чадъри и шезлонги на плажа, заплащат се на място – цена от 5 евро в зависимост от сезона на сет/2 шезлонга + 1 чадър/.
* Входни такси на посещаваните обекти;
* Разходи от личен характер;
* Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 30 лева на човек;
* Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години – 8 лева.
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи. Деца до 12 години ползват 20 % отстъпка от екскурзиите.

Програма All inclusive light: Включва изхранване - Закуска от 07:00 – 09:00 часа, Обяд от 12:00 до 14:00 часа, Вечеря от 19:00 до 21:00 часа. По време на обяда и вечерята в ресторанта е включена наливна бира, наливно червено вино, 3 вида сок и вода. Извън часовете за изхранване в определен корпус на хотела има бар, в който се предлагат напитки в периода от 12:00 до 22:00 часа – сокове, газирана вода, бира, вино, ракия, джезве кафе, чай.

Програма на пътуването

ЦЕНИ:

04.08- 11.08.18 г.

Цена за човек в двойна стая: 605 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая: 605 лв.
Цена за човек в единична стая: 885 лв.
Цена за дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни без ползване на отделно легло: 165 лв.
Цена за дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло: 375 лв.

-----------------------------------------------------------------

25.08.- 01.09.18 г.

Цена за човек в двойна стая: 595 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая: 595 лв.
Цена за човек в единична стая: 795 лв.
Цена за дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни без ползване на отделно легло: 165 лв.
Цена за дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло: 375 лв.

---------------------------------------------------------------------

01.09.- 08.09.18 г.

Цена за човек в двойна стая: 585 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая: 585 лв.
Цена за човек в единична стая: 755 лв.
Цена за дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни без ползване на отделно легло: 165 лв.
Цена за дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло: 375 лв.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


====================================================================


Програма: София-Сутоморе-Будва-Котор-Бар-Шкодренскo езеро-Дубровник-Подгорица-София

Предимства:
-Хотел на брега на морето на предимно пясъчен плаж с кристално чиста.
-Повечето стаи са с частичен или пълен изглед към морето
-Голяма, оградена градина, с много зеленина, подходяща за почивка с деца
-Стаи, оборудвани с всичко необходимо – климатик, телевизор,хладилник, балкон
-В курортно населено място с много възможности за развлечение и спорт
-Възможност за допълнителни екскурзии до красиви места.

1-ви ден: Отпътуване от София в 06:00 часа от стадион „В.Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Сутоморе /Черна гора/. Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньоните на реките Тара и Морача,покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Пристигане в курорта вечерта.Сутоморе е курортно селище на Ядранско море в Черна гора. Намира се в близост до живопистната Будва и красивото Шкодренско езеро. В миналото е било под венецианско управление, познато с името Спица. Днешния курорт е популярен с 2 км дългия си пясъчен плаж, чистата вода и активния нощен живот. По продължение на приятната крайбрежна алея са разположени множество магазини, кафенета,клубове и ресторанти. Настаняване в хотел „Korali” 2*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта. Късния след обяд –БОНУС -посещение на град Бар /включено в цената/ Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и тюркоазено синьото море. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света с дървета над 2000 години. В новата част на Бар ще видим пристанището, резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна алея, покрай църквата със златните кубета. Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Свободно време за почивка и плаж или *по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. През Херцег Нови и граничния пункт, покрай старинното градче Цавтат и курорта Млини достигаме до Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва пешеходна обиколка на най-интересните забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с катедралата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Пристанището. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание. При обиколката обектите се показват отвън и може да се посетят в рамките на свободното време/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или *по желание /срещу заплащане/- Екскурзия до Национален парк „Шкодренско езеро“ и Вирпазар. Отпътуване за Вирпазар –малко градче с 300 жители на брега на най-голямото и красиво езеро на Балканите. Красотата на Шкодренското езеро се дължи на изобилието от богата флора и фауна, както и на множеството полуострови и заливи по живопистния му бряг. Площта му е 40 000 хектара, а средната дълбочина 6 метра. През лятото температурата на водата е 27 градуса и е истинско предизвикателство за многобройните туристи тук. Възможност за плаване с лодка по езерото, покрай крепостите Лесендро и Жабляк Църноевича, следвайки красивите извивки на реката. /тура с лодката е около 2 часа/.След лодката - свободно време във Вирпазар, малко но впечатляващо селище в сърцето на район Крмница в община Бар. Старата част е свързана чрез мостове по реките Oраовщица и Вирстица, след което започват да го наричат "град на три моста". Първото споменаване на Вирпазар датира от 13 век. В далечни времена селището се основава покрай речен водовъртеж, където хората идвали с малки речни лодки, за да посетят местния пазар. Връщане в хотела в Сутоморе след обяд. Свободно време за почивка и плаж. Късния след обяд – *по желание /срещу заплащане/ - посещение на град Улцин, град разположен близо до албанската граница. Старият град притежава впечатляваща архитектура в източен стил и предлага красив изглед към брега и плажа. Свободно време за разходка и посещение на Стария град , градския музей, крепостната стена, Мала плажа. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Свободно време за почивка и плаж или *по желание /срещу заплащане/-Целодневен круиз от кея на Сутоморе покрай бреговете на Черна гора, включващ посещение за къпане и плаж, както и посещение на гр. Петровац /продължителност от 09:00 до 18:00 часа/. Кралична плажа един от най-атрактивните плажове в района. В превод означава „Плажа на Кралицата“ и получава името си поради факта, че е бил любимо място за пикник на кралица Мария Караджорджевич. Дължината му е около 120 метра и е заобиколен от кипариси и маслини. Намира се в близост до курорта Чан и поради характера на терена достъпа до него е възможен само с лодки по вода. Словенска плажа – Будванска ривиера - е най-дългата плажна ивица по крайбрежието на Будва. Простира от стария град до полуостров Завала, общата му дължина от около 1 600 метра и е с пясъчно-чакълесто покритие, на места с бетонирани участъци. Отличителна черта на плажа е пясъчната плитчина през залива, която го свързва с остров Св. Никола. Зад плажа има места за отдих и паркове със средиземноморска растителност. Той се радва на голяма популярност, а през летните месеци почти винаги се пълни. В услуга на гостите са многобройните морски развлечения и атракции. По плажа има много ресторанти, барове и кафенета. Превръща се в предпочитано място за отдих през 1920 г.,когато чешки и словенски архитекти, участвали в проектирането на Будва, довели тук голям брой от своите сънародници, благодарение на които мястото получава сегашното си име от 1935 г. насам. Старото име на плажа е Подполе. Петровац е разположен на 17 километра от Будва, заобиколен е от маслинови горички и гъсти борови гори, така че микроклимата е много мек. Ще видите един красив залив с около 600 метра плажна ивица. Струва си да се отдалечите малко от главния плаж, за да се насладите на скалистите пещери и да откриете скритите кътчета за къпане. Тук има древен замък, венецианска крепост от 16-ти век, построена да отблъсква пиратските нападения. И точно зад града започва борова горичка, чудесно място за разходки.Срещу Петровац, в морето, има две очарователни скалисти островчета, единият от които е с миниатюрен параклис. От там всяка сутрин се разнася приятен камбанен звън. Препоръчително е за круиза да носите плажни кърпи, бански, дрехи за преобличане, водоустойчиви аква обувки, слънцезащитни средства, слънчеви очила и шапки, вода. Не забравайте фотоапарат или камера, гледките са очарователни. Връщане на кея в Сутоморе около 18:00 часа. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Свободно време за почивка и плаж или *по желание /срещу заплащане/ Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора,не напразно наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. Тиват е крайбрежен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Името му датира от трети век пр. Хр.Според повечето източници, то идва от старата илирийска кралица Теута, която е имала лятна резиденция в района. Бързото развитие на Тиват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската империя се построява военноморски арсенал. В наши дни новият собственик на базата я превръща в луксозна марина за големи яхти, около която израстват модерни хотели и луксозни заведения. Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова: Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират вкусни морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата /таксата за лодката се заплаща на място/. Отпътуване за Котор -Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден: Свободен ден за почивка и плаж в Сутоморе или *по желание /срещу заплащане/ -полудневна разходка с възможност за шопинг до Будва - метрополисът на Черна гора. С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободно време за последни покупки. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

8-ми ден: Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя БОНУС: посещение на столицата на Черна гора- Подгорица. Градът е дом на около 150 000 души, закътан между Динарските Алпи и Шкодренското езеро, там където река Рибница се влива в река Морача. Заради бомбардировките по време на Втората световна война голяма част от историческите сгради в него са напълно разрушени, затова и обликът на Подгорица е на модерен град с малко оцелели сгради от османско време и повече от периода на социалистическото строителство. Красивите многобройни мостове над двете реки, както и многото зелени паркове го отличават от другите градове в Черна гора. Кратък престой в Подгорица през който ще имаме възможност да минем през централната част на града, по Московския мост над река Морача, да направим снимки на моста „Газела”, новия мост „Милениум” над река Морача и паметника на Вл. Висоцки, един от най-известните бардове на бившия Съветски съюз. Продължаваме нашето пътуване през живописния каньон на река Морача и покрай каньона на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на река Ибър. По пътя до границата с България ще имаме още 2 спирки – 1 в района на Тръстеник и 1 преди Калотина. Пристигане в София след полунощ.

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Будва |  Почивки - Черна гора |  Почивки - Будва |  Лято в чужбина - Черна гора |  Лято в чужбина - Будва

Избрани оферти