Начало / Почивки / Почивки - Лисабон

ПОРТУГАЛИЯ - ЛИСАБОН – с директен полет от София

Номер на оферта

/

202566

Дати & цени

Цената включва

* Самолетен билет: София - Лисабон - София
* Летищни такси
* Трансфер: летище-хотел-летище
* 7 нощувки на база закуска и вечеря /с включени минерална вода и вино /
* Настаняване в 4 звезден хотел
* Сити тур на Лисабон.
* Медицинска застраховка.

Цената не включва

* Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

* Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Tryp Caparica Mar Hotel 4*

Хотелът, със своята безгрижна и релаксираща атмосфера, е разположен на самия златист бряг на най-големия и популярен плаж в Лисабон - Коста да Капарика. Крайбрежието е обект на интерес не само поради кристалните си води и кадифен пясък, но и омайва със забележителната си архитектура и история. Комплексът се намира в близост до красивия парк Parque da Paz, монумента "Кристо Рей", кулата Белен и безброй други забележителности, разположени в центъра на португалската столица.

Програма:
ден първи

Програмата започва със среща на летище София с представителя на туроператора за директен полет до Лисабон. След кацане в Лисабон Ви посреща представител на фирмата-партньор в Португалия за трансфер и настаняване в избрания от Вас хотeл.
Нощувка.

ден втори
Сити тур на Лисабон - полудневна екскурзия включена в цената. Отпътуване от хотела около 10ч. В компанията на професионален местен екскурзовод на руски език ще имате удоволствието да се разходите по тесните калдъръмени улички и да се потопите в магията на Лисабон.
Запознаването Ви с Лисабон ще започне с посещението на района Белем. Там ще откриете най–красивите и исторически значими паметници от 15 и 16 век. Ще направите кратка спирка до Кулата Белем, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е била отправна точка на някои от Португалските морски експедиции. Обиколката продължава със спиране до Паметника на откривателите, построен в чест на 500-ната годишнина от „смъртта” на Хенри Мореплавателя. В този район се намира и Манастира Жеронимуш, чиято сграда се счита за архитектурен шедьовър на стила Мануелино и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обиколката продължава по протежението на река Тежу и ще достигнете до Алфама – един от най-старите райони на Лисабон, където в атмосферата на малките и тесни улички са се съхранили традициите на града. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa) ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Pra?a do Com?rcio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на Лисабон през 1755г.
Нощувка.

ден трети
Разполагате със свободно време за почивка и самостоятелни разходки или възможност след закуска да се присъедините към организираната за Вас опционална целодневна екскурзия до СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАШКАЙШ .
Ще запознаете с романтичната и красива Синтра и крайбрежието на запад от Лисабон. Разходката в Синтра започва с Националния Дворец и преминава по малките тесни улички на градчето. Тук ще имате свободно време, за да се разходите и сами да усетите вълшебната атмосфера, служеща като вдъхновение на много поети, да се насладите на множеството занаятчийски работилнички и кафенета и да опитате от вкусните традиционни местни сладкиши "queijadas" и “travesseiros”. Пътуването Ви продължава до Cabo da Roca – най-западната точка на континентална Европа. Ще имате възможност да се насладите на впечатляващия плаж Guincho по крайбрежието до красивите скали Boca do Inferno. Отново по крайбрежието достигате и красивия курорт Кашкайш, с малки плажове и красиво яхтено пристанище. На път към Лисабон ще минете и през курорта Ещорил, за да видите известното казино и градините пред него. Връщане в Лисабон в късния следобед.
По желание може да посетите Националния дворец – входна такса около 11 евро на човек, заплаща се на място.
Цена при минимум: 35 човека- 26 евро; 20 човека- 42 евро; 15 човека- 53 евро
Нощувка.

ден четвърти
Разполагате със свободно време за почивка и самостоятелни разходки или възможност след закуска да се присъедините към организираната за Вас опционална целодневна екскурзия до ОБИДОШ-НАЗАРЕ-БАТАЛЯ-ФАТИМА.
кскузията Ви запознава с района на север от Лисабон. Първата спирка е в Обидош – малко селце, оградено с крепостни стени, с типични бели къщи, с балкони от ковано желязо и известната крепост Pousada do Castelo. След това ще посетите Назаре – едно от най-пъстроцветните португалски рибарски селища. При възможност ще отидете до Ситио, от където може да се насладите на красивата гледка към плажа и океана. След обяд следва посещението на Манастира Баталя (част от културно-историческото наследство на ЮНЕСКО), шедьовър в готически стил, с впечатляващи витражи (входната такса не е включена).
Обиколката продължава към град Фатима - най-святото място за поклонение в Португалия. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Връщането в Лисабон е привечер.
Входна такса Манастира Баталя е около 7 евро и се заплаща на място.
Цена при минимум: 35 човека- 32 евро; 20 човека- 48 евро; 15 човека- 60 евро.
Нощувка.

ден пети
Разполагате със свободно време за почивка и самостоятелни разходки или възможност след закуска да се присъедините към организираната за Вас опционална целодневна екскурзия до ЕВОРА.
Евора e част от световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Евора е своеобразна смесица от култура, история и традиции. Градът е истински музей на открито, в които може да откриете голям брои добре запазени паметници на културата. Оставяйки Лисабон зад гърба си, преминавате през моста на река Тежу и се отправяте към Евора. Разходете се из тесните улички на града и се насладете на изкуството и паметниците от минали епохи - римския храм, готическата катедрала, църквата Сао Франциско и прилещажата костница, университета. Ще имате възможност да се запознаете с голямото разнообразие от занаяти и ръчно изработени изделия от корк, керамика и мед. Не пропускайте възможността да опитате типични португалски ястия в някои от местните ресторанти. Обядът не е включен в цената. След обяд, всеки които има желание, може да опита чаша местно вино във винарна Cartuxa.
По желание дегустация на чаша местно вино се доплаща на място по 5 евро на човек.
Цена при минимум: 35 човека- 32 евро; 20 човека- 48 евро; 15 човека- 60 евро
Нощувка.

ден шести
Свободно време за почивка, самостоятелни разходки и посещения.
Нощувка.

ден седми
Разполагате със свободно време за почивка и самостоятелни разходки или възможност след закуска да се присъедините към организираната за Вас опционална целодневна екскурзия до ПОРТО.
Порто, най- големият град в северна Португалия е една от най–старите туристически дестинации в Европа и предпочитано място за много посетители. Разположен е на устието на река Дору при вливането в Атлантическия океан. Богатото и величествено културно наследство и винените изби за портвайн са само част от причините, които привличат хиляди туристи в града. Порто е обявен за дестинация номер едно на 2013 г. от Lonely Planet.
Рано сутринта (около 7часа) ще отпътувате към Порто. Ще имате възможността да се насладите на прецизните дърворезби в Църквата Св. Франциско, както и на сградата на Стоковата Борса, уникална за архитектурата на Порто. Ще имате възможност да се разходите из китните улички на стария град, да достигнете до Катедралата и до площада пред кметството. Не пропускайте да усетите атмосферата на рибарския район Ribeira и местния пазар “Bolh?o”. Който има желание ще има възможност да опита някои от известните португалски вина (цената на дегустацията започва от 7 евро и зависи от вида на вината).
Цена при минимум: 35 човека- 42 евро; 20 човека- 71 евро; 15 човека- 91 евро.
Нощувка.

ден осми
Освобождаване на хотела до 12ч на обяд.Свободно време и след това предстои организиран трансфер до лeтище Лисабон за директен полет до София или възможност преди трансфера да се присъедините към организараната за Вас опционална полудневна екскурзия до СЕСИМБРА-АЗЕЙТАО-СЕТУБАЛ .
Сесимбра, известно сред жителите на Лисабон като място за почивка и бягство от ежедневието, с кристално чистите си води,приказните си плажове и уютните си рибни ресторанти. Следва посещение на известните изби Азейтао и възможност за дегустиране на вино (срещу допълнително заплащане на място). Ще преминете през планината Arrabida и стигате до Сетубал - знаменит град, известен с множествоство паметници на историята и културата. След разходка и разглеждане на Сетубал следва завръщане в хотела.
Цена при минимум: 35 човека- 19евро; 20 човека- 29евро;15 човека- 38евро.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!
* Програмата може да претърпи промени. Възможно е разместване на екскурзиите ден по ден.
* Екскурзиите се провеждат на Руски език и се заявяват предварително от България!

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Почивки - Португалия |  Почивки - Лисабон |  Last minute оферти - Португалия |  Last minute оферти - Лисабон

Избрани оферти