Начало / Почивки / Почивки - Барселона

ПОТВЪРДЕНА за 10.10.17! КОСТА БРАВА, Барселона - самолет от Варна

Номер на оферта

/

197967

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТA ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет Варна – Барселона – Варна
- Летищни такси
- Багаж 20 кг + 6 кг ръчен
- Трансфери летище - хотел - летище
- 5 нощувки на пълен пансион с ? вода и ? вино в хотел Mercury 4* http://www.hotelmercury.com/ или подобен в Коста Брава.
- Целодневна екскурзия на Барселона с екскурзовод на български език
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
- Екскурзоводско обслужване на български език
- Представител на фирмата - организатор

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Курортна такса – 1евро на човек на вечер, заплаща се на рецепция
- Допълнителни екскурзии
- Допълнителни разходи за хранене извън обявеното в пакета и други услуги, неупоменати в програмата
- Входни такси за посещенаваните обекти, освен упоменатите
- Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Програма на пътуването

Почивки
Есен 2017 в КОСТА БРАВА, Барселона - самолетна екскурзия с директен чартър от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 10.10.2017
Цена: 1172 BGN

Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 599 евро/ 1172 лева при записване до 31.03.2017 с включени летищни такси

Стандартна цена: 649 евро/ 1269 лева с включени летищни такси

Коста Брава е един от най-атрактивните испански курорти, разположен в Североизточна Каталуния, на 60 км от Барселона. Известен е с великолепните си пейзажи, очертани от редуването на стръмни скалисти брегове и неголеми морски заливчета с възхитителни плажове.
Предимствата в тази програма:

- Директен полет ВарнаБарселона
- Хотел на първа линия
- Екскурзия из Барселона с екскурзовод на български език
- Допълнителни екскурзии с екскурзовод на български език
- 5 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) с включени вода и вино в хотел 4*
- Лесна достъпност до спирка на влак до Барселона
- Добро съотношение качество - цена
- Персонално отношения към всеки клиент
- Водач от фирмата по време на цялото пътуване
Програма:

1 ден
ВАРНА – БАРСЕЛОНА – КОСТА БРАВА
В 08:00 отпътуване от летище Варна с директен полет. Кацане в Барселона в 10:40.
Ще видите знаменитото творение на испанския архитект Антонио Гауди „Саграда Фамилия" и уникалните идеи, вложени във фасадите на Каса Мила, Каса Батло, Каса Аметлер, Каса Лео Морера. Панорамната обиколка продължава с посещение на “Олимпийския пръстен” със съоръжения, построени в чест на олимпийските игри през 1992 г и двореца Сан Джорди, Олимпийското градче и пристанището, Готическия квартал – старата част от Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. От хълма Монтжуик ще съзерцавате Барселона като на длан.
Трансфер до хотел Hotel Mercury http://www.hotelmercury.com/ или подобен в Коста Брава. Вечеря и нощувка.
2 ден
ЖИРОНА И ФИГЕЙРАС
Закуска. Възможност за ескурзия срещу допълнително заплащане до Жирона и Фигейрас.
09:00 отпътуване за историческия град Жирона. Посещение на древната готическа катедрала, използвана от маврите като джамия. Катедралата е известна с най-широкия готически кораб в света (23 метра широчина), станал повод за спорове при проектирането му през XIV век. В катедралата се намират и гробниците на Рамон Беренгер II – граф на Барселона, и неговата съпруга.
Отпътуване за Фигейрас, където можете да посетите театъра – музей на прочутия испански художник Салвадор Дали (билетите са включени в цената). Открит е през 1974 година и е плод на изключителното въображение и ексцентризъм на Дали, на уникалното му чувство за дистанция от статуквото.
Продължителност на екскурзията: около 8 часа.
Вечеря и нощувка.
3 ден
АНДОРА
Закуска. Възможност за ескурзия срещу допълнително заплащане до Андора.
Княжество Андора е една от най-малките държави в Европа. Намира се между Испания и Франция, в източната част на Пиренеите. Съществува от 12 века и се радва на голям туристически интерес. Тук ще имате достатъчно време да разгледате столицата Ла Веля и старинната й част с малките каменни къщички, наредени край калдаръмените улички, и гордостта на града – Каса дел Вал, където заседава парламентът още от 1702 година.В предградието Калдеа пък преобладава футуристичният пейзаж сред огромен комплекс от басейни, горещи извори и сауни. Славата на Андора обаче се крие в безмитната търговия с електроника и луксозни стоки. Тайната на този шопинг на добри цени е в ниските данъци, с които е известно княжеството в цяла Европа.
Продължителност на екскурзията: около 10 часа.
Вечеря и нощувка.
4 ден ТОССА ДЕ МАР
Закуска. Възможност за ескурзия срещу допълнително заплащане до Тосса де Мар
09:30 отпътуване за Тосса де Мар - приказно красиво градче с прекрасни плажове, на час път с автобус от каталунския гранд. Датира още от римско време като малко рибарско селище. През Средновековието е построена крепост за защита от прииждащиге африкански пирати. Сега тя е голямата забележителност на градчето. Когато прекрачите крепостната порта, ще попаднете в лабиринт от тесни улички, които се провират край обраслите с бръшлян и цветя белосани къщи. Играта на цветовете е поразителна и неслучайно първи оценяват прелестта на това благословено място творците: художници, писатели, поети. Именно тук е открит и първият в Испания музей на изобразителното изкуство. Тосса де Мар до голяма степен се свързва с творчеството на художника Марк Шагал. Ред други знаменитости като Ава Гарднер, Франк Синатра и др. са избрали да свържат жизнения си път с тази малка перла край Средиземно море.
Обяд. Свободно време.
Вечеря.
Възможност за посещение, срещу допълнително заплащане, на Турнира на рицарите, с включено и фламенко шоу. Традиционните рицарски турнири, които гледаме по филмите, не са отишли в историята. Те продължават да са атракция за гостите на Испания. Място на действието – средновековен замък. Действащи лица- рицари в съответните бойни доспехи. Решаваща дума има умението да се борави с копието и добрата езда. А за зрителите, освен удоволствието да наблюдават двубоите, остават и кулинарните изкушения с хубавата вечеря / яде се без прибори, както преди векове/ и доброто вино. А накрая – истинско фламенко шоу до полунощ!
Нощувка.
5 ден
МОНТСЕРАТ И ФОНТАНИТЕ
Закуска. Свободно време. Обяд. Възможност за ескурзия срещу допълнително заплащане до Монтсерат и пеещите фонтани в Барселона.
14:30 отпътуване за планинския масив Монтсерат, който се намира на около 30 км северозападно от Барселона. Планината се откроява отдалеч и прави поразително впечатление с необичайните си форми, наподобяващи Белоградчишките скали и Метеора в Гьрция. Монсерат се приема за свещена планина и място за поклонение, тъй като се свързва с множеството легенди и бенедиктинския манастир, основан през 11 век. Манастирът е разположен в невероятно красива местност и известен с чудодейната Черна Мадона – покровителка на Каталуня. Следва отпътуване за площад „Испания” в Барселона за посещение на неповторимия спектакъл от музика, светлина и вода на пеещите фонтани.
Продължителност на екскурзията: около 8 часа.
Вечеря и нощувка.
6 ден
БАРСЕЛОНА - ВАРНА
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Барселона за полет в 15:00. Кацане във Варна в 19:40.
Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 599 евро/ 1172 лева при записване до 31.03.2017 с включени летищни такси

Стандартна цена: 649 евро/ 1269 лева с включени летищни такси



Условия за записване:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Допълнителни екскурзии:

Жирона и Фигейрас ( с включени билети за посещение на музея на Дали) - 45 евро/ 88 лева
Андора - 55 евро/ 108 лева
Тосса де Мар - 25 евро/ 49 лева
Рицарски турнир с вечеря - 40 евро/ 78 лева
Монтсерат и пеещите фонтани в Барселона - 45 евро/ 88 лева
***При записване на 4 екскурзии в България - 10% отстъпка
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 30
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
Забележка:

Минимален брой участници: 60
Срок за набиране на групата: 26.09.2017
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
0048

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Почивки - Испания |  Почивки - Барселона |  Златна възраст - 55 + - Испания |  Златна възраст - 55 + - Барселона

Избрани оферти