Начало / Почивки / Почивки - Кавала

Плаж на Амолофи, с 1 нощ в Кавала - 29.07., 05.08.

Номер на оферта

/

200991

Дати & цени

Цената включва

Цената включва :
Транспорт с лицензиран автобус от съответния град
Една нощувка със закуска в Хотел Есперия Кавала http://www.esperiakavala.gr/
Водач по време на пътуването
Пешеходна Обиколка на Кавала
Застраховка с покритие 2000 евро

Цената не включва

Цената не включва:
· Застраховка с покритие 2000 евро за лица над 65 до 74,99 год. се доплаща 3 лв
· Застраховка с покритие 2000 евро за лица от 75 до 79,99 год. се доплаща 6 лв
· Застраховка с покритие 2000 евро за лица над 80 год. - доплаща се 10 лв.
· Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Уикенд за плаж в Гърция, Амолофи, с една нощувка в хотел Esperia 3*** в центъра на град Кавала
Пловдив- София - Сандански - Кулата - Кавала - София - Пловдив
Цена от: 125.00 лв.
29.07.2017 от 125 лв.
05.08.2017 от 125 лв.
19.08.2017 от 125 лв.
02.09.2017 от 125 лв.
16.09.2017 от 125 лв.
На плаж в Гърция – Амолофи, Кавала
Нощувка в Кавала – хотел Есперия *** в центъра на града
http://www.esperiakavala.gr/
Цена от 125 лв.
Първи ден: Тръгване 5:00 от Пловдив Дом на Културата, в 7 : 00 от стадион Васил Левски – Неа Перамос – Кавала. Пристигане около 13:00 на Амолофи (Дюни) Неа Перамос – Свободно време за плаж. След обяд около 18:30 тръгване за град Кавала ( разстоянието е приблизително 10 км) и настаняване в хотел Есперия Кавала. Свободно време за разглеждане на нощна Кавала и за вечеря в някоя от крайбрежните местни таверни. Нощувка.
Втори ден – 8:30 Закуска. Освобождаване на хотела. Кратка пешеходна обиколка на Кавала – един от най-красивите градове на Егейско Море, по време на обиколката ще посетим църквата “Св. Петър и Павел”, Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед Али, Имарета, църквата “Св. Богородица”, Крепостта, пристанището, кметството. В 10:30 часа отиваме отново на Амолофи – свободно време за плаж до 16:00. След обяд връщане в София и Пловдив вечерта.

Хотел/цена
Esperia 3***
Тръгване от София
Цена за възрастен в двойна стая 125
Цена за трети възрастен 115
Цена за дете от 6 до 12 години настанено с двама възрастни 105
Цена за самостоятелна стая 195

Тръгване от Пловдив
Цена за възрастен в двойна стая 135
Цена за трети възрастенЦена за трети възрастен 125
Цена за дете от 6 до 12 години настанено с двама възрастни 115
Цена за самостоятелна стая 195
Цена за дете до 6 години (настанено с двама възрастни) – 60 лева

Полезна Информация
Амолофи (в превод: пясъчни дюни) е известен плаж в Северна Гърция, на около 1 км от Неа Перамос. Представлява дълга и широка пясъчна ивица извън населените места, простираща се на 2 километра, с плитка вода.
Амолофи е организиран пясъчен плаж, награден със Син Флаг. Има няколко бийч бара с приятна музика и добро обслужване, които предлагат чадъри и шезлонги – безплатни срешу консумация по ваш избор кафе, безалкохолно или бира. За гостите на заведенията има душове, покрити паркинги, както и безплатни паркоместа на открито за другите посетители на плажа.
Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала. Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини.
Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби - с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух.
Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка - Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище.
Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и аквадуктът - мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта.
Задължителната застраховка ”Медицински разходи при болест и злополука”, при пътуване в страната / чужбина, се сключва със застрахователна компания адрес на Застрахователя УНИКА ЖИВОТ,.
Застраховка „Отказ от пътуване“- зависи от възрастта на клиента.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
30 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
5 дни преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кавала |  Почивки - Гърция |  Почивки - Кавала |  Уикенд почивка - Гърция |  Уикенд почивка - Кавала

Избрани оферти