Начало / Почивки / Почивки - Лисабон

Почивка Португалия Лисабон и Сесимбра

Номер на оферта

/

187748

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Самолетен билет за директен полет София – Лисабон – София
Летищни такси /113 евро към 01.11.2015г/
Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон
1 нощувка със закуска в Berna Hotel 3* в Лисабон
6 нощувки със закуски и вечери в Лисабон/ Сесимбра в hotel do Mar 4*
настаняване в стаи с гледка океан
включени вода и

Програма на пътуването

1-ви ден София - Лисабон
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00ч. Отпътуване за Португалия в 21.10ч. Пристигане на летището в Лисабон в 23.00ч. Нощувка в Лисабон.

2-ри ден Лисабон
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща… Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Трансфер и настаняване в хотел Do Mar 4* в Сесимбра. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден ФатимаНазаре - Баталя – Обидош
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14 в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 17 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден Порто
Закуска. Свободен ден. По желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Посещение на винарска изба. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия Кабо да Рока – Кашкаиш - Ещорил. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище, казино Ещорил и неговите градини. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за традиционна Фадо вечер. Нощувка.

6-ти ден Замъците на Синтра и Кейлуж
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Кейлуж и Синтра UNESCO. Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за кралска резиденция. Възможност за посещение на Паласио Насионал Синтра– двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в; величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски; Кинта де Регалейра UNESCO – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден Евора
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Евора. Евора UNESCO е един от най-античните градове в Португалия с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за мавърското, испанското, античното и средновековно минало през вековете. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският императорски храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праас до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден Лисабон - Еxpo`98 и океанариума – София
Закуска.Освобождаване на стаите в хотел Do Mar. Трансфер до центъра на Лисабон. По желание разходка по река Тежу с

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Почивки - Португалия |  Почивки - Лисабон |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Лисабон

Избрани оферти