Начало / Почивки / Почивки - Терсейра

Почивка на Азорските острови, полет от София

Номер на оферта

/

195024

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-МАДРИД-СОФИЯ С АВИОКОМПАНИЯ „RYANAIR“;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕН ХОТЕЛ В МАДРИД (ПРЕЗ ПЪРВИЯ ДЕН ОТ ПРОГРАМАТА);
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ, РАЗПОЛОЖЕН В БЛИЗОСТ ДО ЛЕТИЩЕТО НА МАДРИД (ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ОТ ПРОГРАМАТА);
ТРАНСФЕР В МАДРИД ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ В ПЪРВИЯ И ВТОРИЯ ДЕН ОТ ПРОГРАМАТА;
ТРАНСФЕР С ШАТЪЛ БЪС В МАДРИД ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ В ПРЕДПОСЛЕДНИЯ И ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ОТ ПРОГРАМАТА;
САМОЛЕТЕН БИЛЕТ МАДРИД - ТЕРСЕЙРА - МАДРИД;
7 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ НА ОСТРОВ ТЕРСЕЙРА;
ТРАНСФЕРИ В ТЕРСЕЙРА (ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ);
БАГАЖ ЗА ВСИЧКИ ПОЛЕТИ - 20 КГ. НА ПЪТНИК + 8 КГ. РЪЧЕН БАГАЖ;

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
ПОЛУДНЕВНА ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА В СТАРАТА ЧАСТ НА МАДРИД С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ПО ЖЕЛАНИЕ (С ДОПЛАЩАНЕ - 55 ЛВ. ЗА ВЪЗРАСТНИ, 45 ЛВ. ЗА ДЕЦА ДО 11 Г. И ПРИ ПРЕДВАРИТЕЛНА ЗАЯВКА И ЗАПЛАЩАНЕ В БЪЛГАРИЯ, ПРОВЕЖДА СЕ ПРИ МИНИМУМ 6 ЧОВЕКА.
ЕКСКУРЗИИТЕ НА ОСТРОВ ТЕРСЕЙРА - ВИЖ "ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ";
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН).

Програма на пътуването

Азорските острови са разположени сред водите на Атлантическия океан, между Европа и Северна Америка. Това са 9 вулканични острова, чиято територия принадлежи на Португалската република, и е най-отдалечената населена част в Европа (около 2000 км и точно 3 часа полет от Мадрид). И деветте острова са с планински релеф, а най-големите сред тях са Сан Мигел и Терсейра. Климатът тук е мек, субтропичен, средните температури през зимата са 17-19 °C, а през лятото - 24-25 °C и са целогодишна туристическа дестинация. Историята на Азорските острови започва в далечния XV век, когато са открити от португалските мореплаватели. Днес те се преоткриват от любителите на красивата и девствена природа, които са привлечени от екзотичната растителност, кристалните езера и планински силуети - всичко това на фона на безкрайния океан. Освен пасторалните пейзажи туристите остават впечатлени и от колониалната архитектура и автентичната атмосфера на островите. Неслучайно от 1983 г. столицата на Терсейра, Ангра ду Еруижму, е архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Остров Терсейра е едно от най-важните места в света за наблюдение на китове (кашалоти) и делфини – около 30% от световната миграция на тези морски бозайници минава край него. Тяхното наблюдение е сред основните атракции тук.
Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в Мадрид в хотел 3 или 4 звезди (на отиване хотелът е централно разположен, а на връщане е в близост до летището) и 7 нощувки в столицата на остров Терсейра Ангра (или Ангра ду Еруижму). Настаняването е на база нощувка със закуска в избрания от Вас хотел и възможност за доплащане за полупансион на о-в Терсейра и редица допълнителни екскурзии сред удивителната природа и богато културно-историческо наследство на острова и Мадрид.

ПЪРВИ ДЕН – 06:30 ч. - отпътуване от летище София за Мадрид с авиокомпания Ryanair. 09:05 ч. – пристигане в Мадрид. Трансфер до хотела. Възможност за пешеходна разходка в старата част на града с екскурзовод на български по желание (с доплащане - 55 лв. за възрастни, 45 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, провежда се при минимум 6 човека): пл. „Ориенте”, пл. „Испания”, „Гран Виа”, пл. „Пуерта дел Сол”, „Пласа Майор”. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен предиобед в Мадрид. Трансфер до летището. 18:25 ч. - чартърен полет до летището на остров Терсейра. 19:30 ч. – пристигане. Трансфер до хотела в Ангра ду Еруижму. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Еруижму (Angra do Hero?smoе) с включен обяд. Програмата включва разглеждане на ботаническата градина (Jard?n Duque de Terceira), Градския музей, разположен в сградата на Францискански манастир от XVII век, централния площад със сградата на Кметството, Двореца на местните управници (Palacio de los Capitanes Generales), Театъра, манастира „Сао Гонсало“, катедралата, църквата „Мизерикордия”. Тази полудневна пешеходна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия в един от най-модерните градове на Азорските острови – Прая да Витория и разглеждане на забележителностите в града и включен обяд. Тази полудневна програма е включена в пакета, който можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил с включен обяд. Вулканът е заобиколен от крепостни стени, дълги 4 км, които формират едно от главните укрепления на остров Терсейра, използвано дълги години за защита от португалските войски. Екскурзията включва посещение на крепостта отвътре. Тази полудневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна морска екскурзия до островите Кабрас с наблюдение на китове и делфини. До островите се стига с корабче, от което туристите могат да наблюдават китове и делфини. Покрай остров Терсейра преминават около 30% от световната миграция на китове. Азорските острови са едно от основните места за наблюдение на китове и тази програма е една от задължителните атракции тук. Завръщане в хотела. Тази полудневна програма се предлага самостоятелно или заедно с други екскурзии, включени в пакет, който можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус в околностите на град Сан Себастиан с включен обяд. Екскурзията започва с разходка из местността Mirador Ribeirinha, откъдето се разкрива невероятна гледка към столицата на Терсейра и заобикалящата я природа, продължава към китнотото градче Сан Себастиан (S?o Sebasti?o) с едноименната църква и завършва в местността Mirador de Serra do Cume – откъдето се открива панорама към целия остров. Завръщане в хотела. Тази полудневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус до градчето Бишкойтуш (Biscoitos) с включен обяд. Програмата включва посещение на музея на виното, който се намира тук. Винопроизводството е един от основните отрасли в икономиката на острова, заради благоприятните климатични условия и плодородните почви. Тази полудневна програма е включена в пакет, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището на остров Терсейра. 12:30 ч. – чартърен полет до Мадрид. 17:25 ч. – пристигане. Трансфер с шатъл бъс до хотела в района на летището. Настаняване. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Следобед – трансфер с шатъл бъс до летището. 20:05 ч. – отпътуване за София с авиокомпания “Ryanair”. 00:30 ч. – пристигане.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Терсейра |  Почивки - Португалия |  Почивки - Терсейра |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Терсейра

Избрани оферти