Начало / Почивки / Почивки - Корфу

Почивка на остров Корфу 2018 - Elea Beach Hotel 4* - Чартърен полет от София!

Номер на оферта

/

189748

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен чартърен полет София-Корфу-София с авиокомпания "Bulgaria Air" включени летищни такси

Ръчен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 20 кг

Трансфер летище-хотел-летище

7 нощувки със закуски и вечери

Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR

Цената не включва

Екскурзия до столицата Керкира и двореца "Ахилион" с местен екскурзовод - при минимум 10 туристи - 50 лв на възрастен, 25 лв за деца до 11.99 г.  

Екскурзия до Палеокастрица и Сидари с Канала на любовта - при минимум 10 туристи - 50 лв на възрастен, 25 лв за деца до 11.99 г.   
от 12 г.
   
Разходка с корабче до островите Паксос и Антипаксос (около 9 ч.) - при минимум 10 туристи - 60 лв на възрастен, 30 лв за деца до 11.99 г.  
от 12 г.

Входни такси за двореца "Ахилион" (5 EUR), Старата крепост (4 EUR), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 8 EUR)

Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): около 1 евро EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и около 2 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Програма на пътуването

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КОРФУ - ELEA BEACH HOTEL 4* - ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

Организирано пътуване!
 

8 дни/7 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ в хотел ELEA BEACH HOTEL 4*


ДАТИ 2018 г. - ЦЕНИ на човек в двойна стая за ранни записвания до 31.12.2017 г.:

02.06.18 - 09.06.18 г.: 623 евро
09.06.18 - 16.09.18 г.: 623 евро
16.06.18 - 23.06.18 г.: 657 евро
23.06.18 - 30.06.18 г.: 742 евро
25.08.18 - 01.09.18 г.: 780 евро
01.09.18 - 08.09.18 г.: 742 евро
08.09.18 - 15.09.18 г.: 691 евро

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

ELEA BEACH HOTEL 4*

Местоположение: Хотелът се намира в курортното селище Дасия, на 11 км от центъра на град Корфу и на 12 км от летището. Хотелът е частично реновиран през 2012 г.

Хотелът се намира на брега на морето, с градина, просторни и комфортни стаи, ресторант и таверна, барове, рум сървиз, достъп до интернет, басейн, 2 детски басейна, детски клуб, спорт, анимация.

Хотелът е удобно разположен в  курортното селище Дасия, с развита туристическа инфраструктура, много магазини, барове, ресторанти и популярни нощни клубове. Хотелът е подходящ за спокойна почивка.

В хотела: 2 открити басейна, интернет кът, Wi-Fi интернет достъп в общите части, мини-маркет, паркинг, рум сървиз, сейф, детска площадка за игра, детски басейн, детски клуб, бар, ресторант, таверна, водни спортове, водно поло, тенис, тенис на маса, анимация.

В стаите: Общо 222 стаи: Doubles MV/SV (~24 кв.м), Bungalows (~38 кв.м), Family Rooms (~26 кв.м).

В стаите са на разположение: индивидуален климатик, централно отопление, сателитна телевизия, радио, телевизор, хладилник, баня, сешоар, телефон, безплатен Wi-Fi интернет, сейф (срещу заплащане), обзаведен балкон/тераса.

Family Room Двуспалмо легло и BunkBed

Бунгала: 2 отделни спални и баня с тоалетна.
Ежедневно почистване на стаята, смяна на спално бельо - 3 пъти седмично.


======================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1: СофияКорфу

Отпътуване по обяд за о-в Корфу с директен чартърен полет. Кацане на летището на о-в Корфу. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка полудневна екскурзия до столицата Керкира и двореца „Ахилион“ с местен екскурзовод: посещение на двореца „Ахилион” – лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на любимия й герой Ахил.

Пешеходна разходка в столицата Керкира с местен екскурзовод: площад „Еспланада” – сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките „Листон“ – едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с венецианската окупация; дворецът „Св. св. Георги и Михаил”, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон" – закрилник на града. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка полудневна екскурзия до Палеокастрица и Сидари с Канала на любовта. Палеокастрица  е един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров.

Посещение на манастира „Палеокастрица” - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плаж. Отпътуване за Сидари. Фотопауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.


Ден 6: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка трансфер до курорта Беницес за целодневна екскурзия с корабче: остров Антипаксос с възможност за плуване в топлите и чисти води на Йонийско море; Сините пещери, известни с причудливите си форми, образувани през годините от морските води; остров Паксос с посещение на столицата Гайос и свободно време за разходка и обяд. Вечеря. Нощувка.


Ден 7: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: КорфуСофия
   
Закуска. По обяд трансфер до летището на остров Корфу за директен чартърен полет до София. Кацане на летище София.

========================================================

ЛЮБОПИТНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОСТРОВ КОРФУ:

Керкира или Корфу, вторият по големина от седемте Йонийски острова, може да ви погълне с красотата си. Зеленината на маслинените дървета, златистият цвят на плажовете и прозрачните води в заливите са гаранция за една незабравима почивка. Както почти всеки гръцки остров и този носи със себе си част от древногръцката митология. Според легендата Посейдон бил влюбен в Керкира, дъщерята на речния бог Азопос и речната нимфа Менопе. С помоща на Зевс я отвлича и я завежда на безименния до тогава остров. В израз на любовта си той кръщава острова на нейно име. Те имат син - Феак, откъдето идва и наименованието „феаки“-коренните жители на острова, които се споменават в „Одисея“ на Омир.

Остров Корфу, е различен от стотиците гръцки острови в Егейско и Средиземно море.

Тук няма да намерите нощния живот на Миконос или очарованието на Санторини, но може да вкусите и от двете, макар и в по-малка степен. За сметка на това ще се насладите на неповторимата романтика на малките планински селца с красиви частни вили, ще потанцувате в ритъма на сиртаки в традиционната гръцка таверна, ще се удивите от мириса на миртовите и лимоновите дървета и ще се впуснете в море от венециански, гръцки, английски и византийски исторически паметници.

На Корфу може да намерите много красиви и интересни плажове. Един от най-известните е Кавос, който е дълъг цели 3 км, разполага с отлична инфраструктура – шезлонги, чадъри, барове, таверни, клубове, кафенета и заведения за бързо хранене.

Друг интересен плаж е Сидари, който е идеален за семейства с деца, тъй като е пясъчен и е разположен на тихо и спокойно място. На Исос ще можете да съчетаете почивката с различни водни спортове.

Не пропускайте да посетите и плажа Канал на любовта – най-романтичният плаж на острова. Интересни и спокойни са също плажовете Авлаки, Керасия и Нисаки.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Почивки - Гърция |  Почивки - Корфу |  Ранни записвания 2024 - Гърция |  Ранни записвания 2024 - Корфу

Избрани оферти