Начало / Почивки / Почивки - Санторини

Почивка на Санторини - хотел Anthea Villas 3*

Номер на оферта

/

189625

Дати & цени

Цената включва

Цената включва
Самолетен билет София - остров Санторини - София за директен чартърен полет с авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
Ръчен багаж (до 5 кг) и чекиран багаж (до 20 кг)
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки със закуски в хотел "Anthea Villas", Периса, на остров Санторини
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Представител на агенцията, владеещ български език.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
Обеди
Вечери
Полудневна екскурзия до столицата Тира (Фира) и винарна "Santo Wines"
Дегустация на 1 вид червено/ бяло вино във винарна "Santo Wines" (около 2 EUR)
Посещение на град Иа за наблюдение на най-красивия залез в света
Полудневна екскурзия до Пиргос, Мегалохори и манастира "Пророк Илия"
Екскурзия до Имеровигли
Полудневна екскурзия до Акротири, Червения плаж и Емборио
Входна такса за Акротири (12 EUR)
Трансфер до столицата Тира (Фира) и Фиростефани
Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия
Входна такса за кратера на вулкана на о-в Неа Камени (2,5 EUR)
Входна такса за Праисторическия музей (6 EUR) и Археологическия музей (6 EUR) в столицата Тира
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Санторини
Остров Санторини е рай за туристите, удивителната комбинация от древна история, дълго слънчево лято, кристалночисто море, страхотни плажове, прекрасен климат, уникална архитектура и гостоприемни жители. Всичко това превръща острова в мечтана туристическа дестинация и едно от най-посещаваните места в Средиземноморието.

Ден 1

София - Санторини
Отпътуване за остров Санторини с директен чартърен полет. Кацане на летището на остров Санторини. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


Ден 2

Санторини
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка полудневна екскурзия до столицата Тира (Фира) и винарна "Santo Wines" (около 5 ч.): Тира (Фира) е столицата на Санторини, която отразява влиянието както на цикладската, така и на венецианската култура; Православната и Католическата катедрала. Възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на винарна "Santo Wines" с възможност за дегустация на висококачествено санторинско вино. Следобед свободно време или по желание и предварителна заявка екскурзия до Имеровигли (около 2 ч. и 30 мин.) - традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано "терасата на Егейско море" поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Нощувка.


Ден 3

Санторини
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание - екскурзия с корабче (около 7 ч.) до островите Неа Камени, където може да се види кратерът на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; и Тирасия - красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеш или яздейки магаре - традиционен начин на придвижване на Санторини. Нощувка.


Ден 4

Санторини
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка екскурзия до Пиргос, Мегалохори и манастира "Пророк Илия" (около 4 ч.): Пиргос е селище, изградено по склона на планината Пророк Илия с къщи, подредени около останките от венецианска крепост; Мегалохори - малко селище с прекрасна атмосфера и красиви църкви; манастирът "Пророк Илия" е най-интересният манастир на Санторини със спираща дъха панорамна гледка към целия остров. Вечерта по желание и предварителна заявка: трансфер до град Иа за наблюдаване на най-красивия залез в света (около 4 ч.). Нощувка.


Ден 5

Санторини
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.


Ден 6

Санторини
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка екскурзия до Акротири, Червения плаж и Емборио (около 5 ч.): Акротири е едно от най-значимите и интересни исторически селища не само в района на Егейско море, но и в целия свят. Възможност за посещение на археологическия обект, който днес е известен с прозвището "Гръцкият Помпей"; Червеният плаж е най-известният плаж на остров Санторини, който представлява тясна ивица от червеникави камъчета и пясък под високи червени скали; Емборио е китно градче с типичната за Цикладите архитектура и останките на впечатляваща венецианска крепост. Привечер по желание и предварителна заявка - трансфер до столицата Тира (Фира) и селището Фиростефани: възможност за приятна разходка в двете селища и вечеря в някоя от страхотните таверни. Нощувка.

Ден 7

Санторини
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

Ден 8

Санторини - София
Закуска. Напускане на стаите в хотела. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет. Пристигане на летище София.

Информация за хотела:
Хотел "Anthea Villas" *** (ex Villa Vergina ***) - www.villavergina.com
Хотел „Anthea Villas“ (старо име „Villa Vergina“) е разположен на 30 метра от плажа и на кратко пешеходно разстояние от оживения център на Периса. На 13 км от Периса се намира град Фира, столицата на Санторини. Хотелът разполага с плувен басейн с бар, предлагащ освежаващи коктейли. Стаите са оборудвани с климатик, самостоятелен санитарен възел, сешоар и сателитна телевизия. На 7 км от хотела е пристанището, а на 16 км. – летището. На 70 м от хотела има автобусна спирка.

Екскурзията се провежда при минимум 100 записани туристи

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Санторини |  Почивки - Гърция |  Почивки - Санторини |  Екзотична почивка 2024 - Гърция |  Екзотична почивка 2024 - Санторини

Избрани оферти