Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тасос

Нова Година 2019 на остров Тасос - Гърция - автобусна екскурзия!

Номер на оферта

/

188289

Дати & цени

Цената включва

– Транспорт с лицензиран автобус

– 3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3*

– 2 вечери

– Панорамна еднодневна обиколка на остров Тасос

– Пешеходна обиколка на столицата Лименас

– Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин.

– Посещение на манастира “ Свети Николай” и църквата “Успение Богодорично” в Порто Лагос

– Посещение на град Александруполис

– Фериботни такси, автобус и пътни, паркинг

– Пътни такси, гранични такси

– Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

– Медицинска застраховка

– Водач от Агенцията

Цената не включва

– отпътуване от Добрич / при минимум 10 туриста / – 12 лева

– Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала – 2 евро.

– Вечеря в гръцка таверна с включена богата новогодишна вечеря, жива музика и танци /задължително се заплаща на място, в автобуса /– 35 евро.

– доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г. до 80 г. - 10 лв.

– лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Програма на пътуването

ЦЕНИ
Ранни записвания до 31.10.2018 г. – 345 лв.
Редовна цена – 395.00 лв.

ДАТА: 29.12.2018 г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

03:00 ч. Добрич – паркинга пред Стоматологията / при минимум 10 туриста /

04:00 ч. от Варна – ул. „Антим І” /до Археологическия музей/

06:30 ч. от Бургас – бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /

Маршрут: ВарнаБургасСвиленградПорто ЛагосКерамоти – остров Тасос – Александруполи

ПРОГРАМА:

Първи ден 29.12.2018 г.

Пристигаме в Република Гърция около обяд. Отправяме към малкото селце Порто Лагос, където ще посетим сгушения в красива езерна лагуна манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично”. Ще чуете вълнуващата история за чудото случило се през 2005 година, ще почувствате присъствието на Дева Мария по тези места. Ще запалим свещичка за здраве и дълголетие. След кратък престой се отправяме към Керамоти, от където с ферибот отпътуваме за о-в Тасос. Настаняване в южната част на острова в хотел 3*. Вечеря в хотела по предварително изготвено меню /напитките се заплащат допълнително/. Нощувка.

Втори ден 30.12.2018 г.

Закуска. 09.00ч.

Целодневна автобусна обиколка на о. Тасос – вечно зеленият остров, истинско съкровище за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров.

Разходката ни ще започне с посещение на женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките – „Алики” – основна забележителност на остров Тасос.

Продължаваме към старата столица Панагия, където ще посетим старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин, местно производство маслини, както и натурална козметика от маслини.

Ще разгледаме и гр. Тасос /Лименас/ – старата агора, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Посещаваме магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ” Ирис”. Късно следобед се връщаме в хотела. Вечеря в хотела по предварително изготвено меню /напитките се заплащат допълнително/. Нощувка.

Трети ден 31.12.2018 г.

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание. Разходка до втория по големина град на остров Тасос – Лименария. За по-любознателните това е възможност за разглеждане на една от многото забележителности на остров Тасос – сградата, построена върху скала с наименованието „Палатаки” (малък палат) е една от най-красивите забележителности на района. Тя е била построена от немския бизнесмен, управляващ кариерите F. Spiedel от 1903 до 1905 г. През Втората световна война островът е бил под българско управление и тази постройка е била използвана като щаб на българската армия. Зад сградата можем да видим и останките от казармите. Емблематичен е и плажът “Металия” (металният плаж), който се намира сгушен между Лименария и селището Пефкари. Пешеходна разходка до “Короната на Лименария”- уникален хълм, на който са издигнати мраморни плочи, представящи зодиакалните съзвездия. Това е място, излъчващо особена енергия, тихо кътче, подходящо място за медитация и бягство от стреса на ежедневието. Кратка почивка за фото сесия, след което се отправяме обратно към автобуса. Ще имаме възможност да посетим типичен гръцки рибен ресторант, да опитаме вкусна рибена супа, както и типично по гръцки приготвени рибни деликатеси. Ранния следобед се връщаме в хотела, за да се подготвим за Новогодишната вечер.

Вечерта следва посещение на таверна където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби и ще посрещнем новата 2019 година / срещу допълнително заплащане – 35 евро /. Нощувка.

Четвърти ден 01.01.2019 г.

Късна закуска.

Отправяме се към пристанището в Лимена, където с ферибот отпътуваме за Керамоти. Около обяд пристигаме в разположения на Егейско море град Александруполис. Ще се разходим на площада с прочутия фар, който със своята височина се е превърнал в емблематичен символ на града. Кратка почивка с възможност да опитаме от вкусния гръцки гирос. Пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта.

=============================================================

Необходими документи:

За възрастни: валиден документ за самоличност – задграничен паспорт или лична карта.

За деца до 14 години – валиден международен паспорт!

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с едни родител е необходимо нотариално заверена декларация от не пътуващия родител /оригинал и 2 копия/;

За деца до 18 г., с различна от родителите си фамилия е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Почивки - Гърция |  Почивки - Тасос |  Нова година 2023 - Гърция |  Нова година 2023 - Тасос

Избрани оферти