Начало / Почивки / Почивки - Лефкада

Почивка на о.ЛЕФКАДА, 5 нощувки, 09.09.2018!

Номер на оферта

/

226113

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус
- 5 нощувки със закуски в хотел Политиа 3* http://politiahotel.gr/en/home-page/
- медицинска застраховка за лица до 65 г. на ЗК „Армеец“ с покритие 5000 евро
- пътни такси
- водач по време на пътуването

Цената не включва

- 5 вечери в ресторанта на хотела /без напитки/ – 110 лв.
- допълнителни екскурзии:
-Круиз Йонийски острови – Целодневен круиз 7-те Йонийски острова с включен обяд на кораба – 30 евро възрастен / 15 евро дете (минимум 20 пълно плащащи)
-Екскурзия до Парга и Некромантио – 18 евро при (минимум 15 пълно плащащи)
-Полудневна екскурзия до столицата Лефкада - 10 евро при (минимум 20 пълно плащащи)
- Доплащане за мед. застраховка – за лица от 65 до 75 год. – 4 лв., за лица от 75 г. до 79 г. – 7 лв.; лица на 79 години не се застраховат.

Програма на пътуването

Маршрут: София - остров Лефкада - София

7 дни / 5 нощувки със закуски в хотел Politia 3*

Дати на отпътуване: 09.09.18

Цена на човек в двойна стая: 470 лв.
Трети възрастен в стая: 355 лв.


Програма
1 ден: СофияЛефкада
Отпътуване от София в 23.30 от площад “ Александър Невски “ по маршрут СофияКулатаКозаниЙоанина – Превеза – о-в Лефкада. Нощен преход.

2 ден: м-ра „Панагия Фанеромени“ – Лефкада
Пристигане на острова. Посещение на манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на остров Лефкада в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква, която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности с прекрасни пясъчни плажове, контрастиращи с лазурното синьо море. Ще се насладите на великолепни гледки към плажовете Катисма, Милос и Агиос Николаос. Пристигане в хотела и настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка.

3 ден: Лефкада
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

4 ден: Лефкада – круиз Йонийски острови
Закуска. Свободно време за почивка, разходки или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка Йонийски острови с круизен кораб.
В 08:45 часа ще се отправим към пристанището Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на остров Лефкада - плажът „Порто Кацики“. Време за снимки и отплаваме към следващата ни спирка - остров Итака, родният дом на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. От тук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Прибиране в хотела, свободно време. Нощувка.

5 ден: ЛефкадаПарга – Некромантио
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и разходки или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Парга и Некромантио. В този ден ви предлагаме едно пътуване до живописната Парга и Некромантио. Отпътуване към останките от светилището Некромантио. Легендата разказва, че от тук душите на мъртвите са се отправяли към царството на Хадес. Продължаваме към Парга – едно от най-колоритните градчета по Йонийското крайбрежие. Ще ви плени изумрудения залив, живописните разноцветни къщи, накацали анфитеатрално по склона към морето, малките магазинчета отрупани с ръчно изработени стоки, таверните с прясна морска храна и старата венецианска крепост извисила се в края на залива. Свободно време. Връщане в хотела. Време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Лефкада
Закуска. Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до столицата Лефкада. Пешеходна обиколка на столицата,по време на която, ще се разходим по централната улица на града - площад „Св. Спиридон“ и църквата „Св. Спиридон“, италианската църква „Св. Мина“, църквата „Пантократор“. По желание може да се посетят Етнографския музей и Фонографския музей. Свободно време. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

7 ден: ЛефкадаСофия
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА
Hotel Politia 3*
politiahotel.gr

Хотела се намира на около 10 минути пеша от плажа. Хотел Politia се намира на малък хълм, заобиколен от красивата зеленина на Лефкада. Хотел Politia е на 1,5 километра от пясъчния плаж на Катисма и на 13 километра от Лефкада.
В хотела

Хотела разполага с ресторант, снек-бар на басейна. В общите части се предлага безплатен Wi-Fi достъп. Хотелът предлага безплатен паркинг.
Стаи

Светлите и просторни стаи в Politia са непретенциозно обзаведени с дървени мебели и интериор в меки цветове. Всяко помещение за настаняване е с телевизор, хладилник и сейф. Самостоятелната баня е с душ или вана и сешоар. Стаите са климатизирани и имат балкон с изглед към басейна, Йонийско море или планината.

Допълнителна информация

Доплащане за дете (0-4.99) с 2-ма възрастни: 209 лв.
Доплащане за дете (5-11.99 на доп. легло) с 2-ма възрастни: 310 лв.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Почивки - Гърция |  Почивки - Лефкада |  Острови - Гърция |  Острови - Лефкада

Избрани оферти