Начало / Почивки / Почивки - Кефалония

Почивка на остров Кефалония със самолет 2017

Номер на оферта

/

200998

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
Самолетен билет за директен чартърен полет София-Кефалония-София с включени летищни такси
Трансфер летище-хотел-летище
7 нощувки в избрания хотел и на съответната база
Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR

Цената не включва

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
Допълнителни екскурзии (по желание) – трябва да бъдат заявени и платени в България преди отпътуването.
Разходи от личен характер

Допълнителните екскурзии:
Целодневна екскурзия с автобус - обиколка на о-в Кефалония - 35 EUR за възрастен / 25 EUR за деца до 12 г. Входна такса за Мелисани - 7 EUR на човек, входна такса за Дрогарати - 6 EUR на човек (заплащат се на място).
Екскурзията започва от Аргостори или Ликсур. Първата ни спирка е в столицата на острова, която е разположена стратегически на хълм, на чийто връх се намира крепостта на Джордж, от която можете да се насладите на невероятни гледки към целия остров.След това ще се отправим към залива на Кефалония, където понякога се появяват делфини. Следващата спирка е на най-снимания плаж на Кефалония - Миртос. Тук ще можете да си направите уникална снимка, в която ще се запаметят цветовете на ясно синьото небе и кристално чистите води на морето. Продължаваме към морското селце Агия Ефимия, където има свободно време за обяд в един от многото крайбрежни ресторанти с изглед към остров Итака.
Следобед екскурзията продължава през вътрешността на острова към източния бряг на острова, където ще разберете какво се крие под повърхността на острова. Тук ще се качите на лодка и с нея ще разгледате езерото Мелисани и пещерата Драгората, в която можете да видите сталактити и сталагмити с различни форми. Тук акустиката е като в оперен салон.
След това продължаваме към най-големият и значим манастир на острова и църквата Св. Герасим, който е считан за светеца на остров Кефалония. Трансфер до хотела.
Целодневна екскурзия до о-в Итака - 45 EUR за възрастен / 25 EUR за деца до 12 г.
Екскурзията започва от Сами, от където се хваща ферибот до Писаето. От тук се отправяме към пристанището Вати, където можете да се насладите на красивата природа на острова. Тук ще имате свободно време за разходка из града, където можете да видите статуята на Одисей и да посетите градския музей. По пътя към селището Киони, ще има свободно време за плуване в живописните малки заливи, през които ще преминете. Киони е едно от най-красивите крайбрежни селища на острова и се счита за заопазено традиционно гръцко селище. Свободно време за обяд. Следобед продължаваме към селището Ставрос - едно от най-големите в северната част на острова. Тук можете да опитате традиционните гръцки сладки равани. Връщане с ферибот обратно до о-в Кефалония.
Целодневна екскурзия круиз около остров Кефалония - 45 EUR за възрастен / 25 EUR за деца до 12 г.
Круизът протича на борда на лодка "Романтика" и започва от Агия Ефимия. Лодката има открита и закрита палуба, снек-бар и англоговорящ екскурзовод. По-голямата част от времето преминава в северната част на острова и по-специално около селището Фискардо, което единствено не е било засегнато от заметресението през 1953 г. и тук ще можете да видите типичната архитектура на къщите със своите пастелни цветове от венециански и гръцки стил. Първата спирка е в залива Полис (остров Итака) около 1 час, по време на която ще имате възможност да плувате в близост до плажове, до които може да се стигне само с лодка. Тези плажове са запазили своята красива и непокътната природа. Следващата спирка е във Фискардо, където ще имате време за обяд в някой от многото крайбрежни ресторанти, които са разположени в близост до рибарските лодки. Фискардо често е посещаван от много известни хора, включително и от Холивуд, така че не се изненадвайте, ако ги срещнете тук. Круизът завършва на Агия Ефимия.
Целодневен круиз до о-в Вардиани - 60 EUR на възрастен / 40 EUR за дете до 12 г. (в цената е включен обяд)
Отпътуване от пристанище Аргостоли. Посещение на фермите за отглеждане на риба, където можете да видите как местните компании се грижат за рибата. Следващата спирка е при плажа на Белите скали, където ще имате възможност да плувате в спокойните води на морето. На края на круиза отиваме до ненаселения остров Вардиани и червения плаж Куноперта, където отново ще имате време за плуване. Тук също така можете да използвате пясъка за разкрасителна и подмладяваща процедура, след която ще изглеждате минимум 10 години по-млади!

Програма на пътуването

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ - ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ - о-в Кефалония

ДАТИ: 27.08 и 03.09.2017

Кефалония е най-големият от групата Йонийски острови, с население около 42 хил. човека. Най-високата му точка е планината Еном (1628 м.). Според една от версиите островът е получил името си от митичния герой Кефал, който е бил син на Хермес. След като Кефал помогнал на Амфитрион във война, той му дал острова, който днес носи неговото име. Според друга версия името означава "остров с глава" и е свързано с името на скалата Кефалус.
Кефалония е остров за ценители, който изумява с природните си красоти и традиционния за гърците начин на живот. Той предлага всичко за пътешественика, търсещ нещо различно. Ще откриете преливащи от зеленина планински склонове и закътани между хълмовете долини, където на тераси растат лози и маслинови дръвчета. Под тях се откриват плажове с бял, жълт, червен и черен пясък, плискани от тюркоазеното море. В рибарските градчета около тях ще ви сготвят най-вкусната прясна морска храна.
Плажовете и природните пейзажи си остават главната атракция за туристите. Крайбрежната ивица е с дължина 250 км и е силно нарязана, образувайки десетки малки и по-големи заливи. Именно тук е един от най-известните плажове не само в Гърция, но и в целия свят - Миртос. Впечатляващо е, че само на този остров има 20 плажа със син флаг. При Дрогарати има пещери със сталактити, а в езерото Мелисани край Сами туристите биват закарвани с гребни лодки в пещера, където цветът на водите има странен син оттенък. Тази пещера е известна като "Пещерата на нимфите". На много места по южното крайбрежие на острова застрашените големи морски костенурки снасят яйцата си, което днес внимателно се следи и охранява. За тези, които искат да се потопят в дългата история на Кефалония, са на разположение археологически обекти, датиращи отпреди 40 000 години.

ПРОГРАМА:
Ден 1 - Среща на летище София (в 10:00 ч) за полет до Кефалония в 11:00 ч. Пристигане на острова и трансфер до избрания хотел (за някои от хотелите в района на Ликсури трансфера е комбиниран с ферибот - 20 минути и минибус от столицата Аргостоли до Ликсури). Настаняване. Свободно време. Нощувка.
Ден 2 - Закуска. Свободно време за почивка или по желание целодневна екскурзия - обиколка на остров Кефалония. Нощувка.
Ден 3 - Закуска. Свободно време за почивка или по желание целодневна екскурзия до о-в Итака. Нощувка.
Ден 4 - Закуска. Свободно време за почивка или по желание целодневен круиз около о-в Кефалония. Нощувка.
Ден 5 - Закуска. Свободно време за почивка. Нощувка.
Ден 6 - Закуска. Свободно време за почивка или по желание целодневен круиз до о-в Вардиани. Нощувка.
Ден 7 - Закуска. Свободно време. Нощувка.
Ден 8 - Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до София.

*Дните на провеждане на екскурзиите могат да бъдат сменени.

ХОТЕЛИ:
TERRA MARE HOTEL 2*, BB/ НВ
Човек в двойна стая - 305/ 357
Трети възрастен - 270/ 326
Двама възрастни + 1 дете до 11.99 год. - 880/ 1040
Двама възрастни + 2 деца до 11.99 год. - 1171/ 1395

IONIS HOTEL 2*, BB
Човек в двойна стая - 399
Трети възрастен - 375
Двама възрастни + 1 дете до 11.99 год. - 1060
Двама възрастни + 2 деца до 11.99 год. - 1390 (при настаняване в две съседни стаи)

KARAVADOS HOTEL 3*, HB
Човек в двойна стая - 470
Единична стая - 554
Трети възрастен - 418
Двама възрастни + 1 дете до 11.99 год. - 1278
Двама възрастни + 2 деца до 11.99 год. - 1720 (настаняване в апартамент)

CEPHALONIA PALACE HOTEL 4*, HB/ ALL
Човек в двойна стая - 616/ 707
Трети възрастен - 541/ 609
Двама възрастни + 1 дете до 11.99 год. - 1492/ 1674
Двама възрастни + 2 деца до 11.99 год. - 1903/ 2130

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 7 НОЩУВКИ

Плащането се ивършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кефалония |  Почивки - Гърция |  Почивки - Кефалония |  Почивка на море 2024 - Гърция |  Почивка на море 2024 - Кефалония

Избрани оферти