Начало / Почивки / Почивки - Лефкада

Почивка на остров Лефкада през юни 2018

Номер на оферта

/

224776

Дати & цени

Цената включва

609 лв - еднократно плащане от 17.05
611 лв. - плащане с депозит от 17.05

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания

пътни такси

7 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в град Лефкада

посещение на град Лефкада, крепост Агия Мавра

екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва

Разходите от личен характер

Доплащане за единична стая - 160 лв.

Целодневен круиз с кораб до островите Кафалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури - при минимум 20 туристи: 25 евро

Екскурзия до манастир Панагия Фанеромени, Агиос Никитас и плаж Катизма - при минимум 20 туристи - 10 евро

Екскурзия до курорт Василики, Сивота - при минимум 20 туристи - 10 евро

Целодневна екскурзия до Парга, Гилки и Некромантио - при минимум 20 туристи - 15 евро

Входните такси за музеи и други туристически обекти

Доплащане за задължителна медицинска застраховка за лица до 69 г. - по 1 лев на ден

Доплащане за задължителна медицинска застраховка за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв на ден

Лица над 85 г не се застраховат.

Допълнителните мероприятия се заявяват с окончателното заплащане на екскурзията в офиса на ТО.


Начин на плащане:

депозит – 150 лв.

доплащане - 14 дни преди пътуването


Необходими документи:

Лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия), акт за раждане (оригинал и 2 копия)


Застраховане:

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Забележка:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;

Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователн осъбитие.

Програма на пътуването

Почивка на остров Лефкада

София - Лефкада - София




дата: 09.06.2018, цена от 609 лв.

8 Дни/7 Нощувки

1 ден
Отпътуване от София в 6:00 ч. от площад Руски паметник от страната на хотел "Родина".
по маршрут Кулата - остров Лефкада.Пристигане на острова късно следобед.
Островът е свързан със сушата с впечатляващ подвижен понтонен мост, покрай който се вие внушителната крепост на Агия Мавра. остров Лефкада още от пръв поглед разкрива чаровният си Йонийски облик: тюркоазено море, закътани плажове, бяло-измити скали и сякаш безкрайно небе. Столицата Лефкас е един от най-оживените и примамливи градове с множеството си заведения, тесни преплетени улички и приветливи гръцки кафенета.
Настаняване в град Лефкада в хотел 3* / централно разположен/.
Пешеходна разходка в град Лефкада: Централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата.
Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки.
Нощувка.

2 ден
Закуска.Отпътуване към крепостта Агия Мавра. Средновековната крепост е била построена през 14 век, от тогавашният френския владетел на острова - Джовани Орсини, с цел защита на острова от набезите на пирати и турци. По време на най-големия разцвет на крепостта в нея се разполагат площади, жилищни сгради , църква.
Свободно време за плаж или за разходка в столицата.
Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки.
Нощувка.

3ден
Закуска.
Свободен ден за плаж или по желание с допълнително заплащане екскурзия до манастира Панагия Фанеромени, плаж Катизма, и плаж Милос.
Отпътуване за манастира Панагия Фанеромени . Посещение на манастира - един от символите на острова и най-важен религиозен център на. Светата обител на Панагия Фанеромени построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида.
Отпътуване към Агиос Никитас - едно от най-красивите селца на острова. Агиос Никитас "диша", живее и привлича много туристи с различния ритъм на живот и автентичната си атмосфера -малки криволичещи улички, разцъфтели гигантски олеандри, издрасканите дървени маси на старите таверни и оживените разговори на старите гърци. Всички тези очарователни детайли са част от образа на Агиос Никитас, а това е и едно от малкото места, на които е абсолютно забранено движението по друг начин освен пеша. / необходимо е придвижване пеша до центъра/.
Свободно време за разходка, самостоятелно разглеждане и обяд. Възможност за достигане с "водно такси" - лодка до плажа Милос - запазена марка на Лефкада с белия си пясък и прозрачна вода. Това място всепризнато е едно от най-красивите на Лефкада - рай за фотографите и любителите на красивите природни гледки.Отпътуване към плаж Катизма.
Дългата плажна ивица е покрита с фин пясък, а морето е с невероятен тюркоазен цвят – едно истинско парченце от рая.Завръщане в хотела.Вечеря по меню без включени напитки.Нощувка.

4 ден
Закуска.
По желание свободен ден за плаж или целодневен круиз "Тайните на Йонийските острови" : По време на круиза ще се насладите на Порто Кацики - най-красивият плаж на острова ; остров Кефалония с посещение на градчето Фискардо за почивка и обяд в някоя от многобройните таверни; остров Итака - разходка в едноименния град на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - известен със своята вечнозелена растителност.
Завръщане в хотела.
Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки.
Нощувка.

5 ден
Закуска.
Свободен ден за плаж и почивка или срещу допълнително заплащане екскурзия до плаж Микро Гиалос , Василики и Сивота.
Отпътуване към плаж Микро Гиалос . Свободно време за плаж.
Отпътуване към курортното селище Сивота . Сивота е омагьосващо място, построено точно на брега в прегръдките на зелени хълмове. Днес в селото се намират някои от най-известните рибни таверни на острова, предлагащи вкусна прясна риба, омари и морски дарове. Свободно време за обяд.
Василики е най-голямото курортно градче на остров Лефкада. Разположено в най-южната част на острова, заслужава да се види! Тук старите красиви сгради се издигат на фона на Василики е прекрасното синьо море и спиращата дъха природа. Възможност за плаж.
Отпътуване към хотела.
Вечеря без включени напитки.
Нощувка.

6 ден
Закуска.
По желание срещу допълнително заплащане целодневна екскрузия до Парга и най-впечатляващите забележителности в района - Гилки и Некромантио .
Гилки на пръв поглед е обикновено гръцко село, но това е само на пръв поглед. Тук са изворите на небезизвестната в гръцката митология река Ахерон / реката на болката /. Въпреки, че в миналото, името на реката е свързано със смъртта и с пренасянето на мъртвите от бог Хадес в подземния свят, днес реката е един от най-големите туристически дестинации в района. Ще бъдете удивени от красивите сини речни нюанси, разхождайки се из каньона на реката. Както ждрелото и устието, така и по-широката област на реката, са включени в Европейската мрежа на защитените територии Натура 2000.
Свободно време за обяд.
Отпътуване към Некромантио или "Оракулът на смъртта" - едно от най-големите светилища в Древна Гърция. Тук се осъществявало общуването между живите и мъртвите. В миналато се е вярвало, че мъртвите могат да предскажат бъдещето на живите.
Отпътуване към Парга. Свободно време за разходка и плаж в живописното градче Парга - разположен амфитеатрално над Йонийско море в югозападната част на Епир на уникално място съчетаващо живописни планини и кристално чисто море. Достъпен е от север.

7 ден
Закуска.
Свободен ден за почивка, плаж и разходка.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

8 ден
Закуска.Отпътуване за България.Завръщане в София вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Почивки - Гърция |  Почивки - Лефкада |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Лефкада

Избрани оферти