Начало / Почивки / Почивки - Мадейра

Почивка на остров Мадейра

Номер на оферта

/

224979

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Фуншал - София за директен чартърен полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ с включени летищни такси
Ръчен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 20 кг
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки със закуски в хотел Do Carmo *** във Фуншал
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Представител на български език.

Цената не включва

Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер

Доплащания и отстъпки:
Вечери за целия престой - 246 лв/ 123 лв за дете от 2 до 10.99 г
Обяди и вечери за целия престой - 493 лв/ 247 лв за дете от 2 до 10.99 г
Напитки по време на вечерите за целия престой: 1/2 бутилка вино или 2 безалкохолни или 2 бири, вода и кафе или чай (за деца не се предлагат алкохолни напитки) - 77 лв/ 39 лв за дете от 2 до 10.99 г
Напитки по време на обедите и вечерите за целия престой: 1/2 бутилка вино или 2 безалкохолни или 2 бири, вода и кафе или чай (за деца не се предлагат алкохолни напитки) - 154 лв/ 78 лв за дете от 2 до 10.99 г
Единична стая: не се предлага!

Допълнителни екскурзии:
Фуншал
Цена: 33 EUR за възрастен, 28 EUR за дете от 2 до 10.99 г.
Дати: полудневна (с включен вход за ботаническата градина и дегустация на вино)
Разглеждане на града с посещение на ботаническата градина и дегустация на вино.

Програма на пътуването

Програма:

Ден 1: СофияФуншал
Заминаване с директен чартърен полет от летище София. Кацане във Фуншал и трансфер до хотела. Настаняване по стаите. Свободно време и нощувка.

Ден 2: Свободен ден или полудневна разходка във Фуншал и кабинков лифт до Тропическата градина в Монте
Закуска. Среща за информиране. Следобед – избор между свободно време и полудневна разходка до Фуншал, в цената на която влизат таксата за Ботаническата градина и дегустиране на вино. Разходката започва от хотела, откъдето се стига до центъра на Фуншал. Там можете да видите най-интересните монументи, музеи, църкви и други постройки от обществена значимост. В програмата на разходката влиза паркът „Санта Катарина“. Градините са любимо място за разходка и в тях освен спокойствие и свежест ще откриете и много растителни видове, събрани от цял свят. Невероятната гледка към града е една от най-привлекателните черти на парка. Катедралата „Успение Богородично“ е следващата ни спирка. Тя представлява първата епископална църква в отвъдморските територии на Португалия. Изградена е в характерния за Португалия стил мануелин или пламтяща готика. Разходката ще мине и през фермерския пазар, където ще имате достъп до местните продукти и изделия, сред които и богатство от морски дарове. Следва Ботаническата градина, в която е представена в цялата им екзотична прелест широката палитра от местни цветя и дървета. Програмата за деня завършва с дегустиране на вино от района и прибиране обратно в хотела. Нощувка.

Ден 3: Свободен ден или екскурзия „Най-доброто от източната част на острова – Сантана“
Закуска. Избор между свободен ден и целодневна екскурзия „Най-доброто от източната част на острова – Сантана“, в цената на която е включен обяд. Екскурзията започва от хотела, откъдето се тръгва към Камаша – живописно селце, популярно с названието „селото на кошничарите“. Разположено е съвсем близо до Фуншал, по хълмовете на изток, и е добило известност с фестивала на ябълките, който се провежда там през есента. Пътят ни по-нататък ще премине през Пико до Ариейро – третия по височина връх на Мадейра и популярна туристическа спирка, от чиято тераса се разкриват спиращи дъха гледки към голяма част от острова. Следва Рибейро Фрио – природен парк, в който можете да се докоснете до автентичната растителност на Мадейра. Пътуването продължава към Фаял – малко красиво село на североизточния бряг на острова. Името си то взима от местен вид бук (Myrica Faya). Нататък следва Сантана, известна със своите изключително любопитни къщи с характерни сламени покриви. Обядът се сервира в традиционния хотелски комплекс „Quinta do Furao“, построен сред масиви от лозя. Мястото се отличава с прекрасната гледка, разкриваща се към източните предели на острова. Разходката продължава към селцето Порто да Круш, сгушено в източната част на Орловата скала – монументална крайбрежна скала, която доминира над пейзажа. Пътят ни ще ни заведе към панорамната площадка „Портела“, откъдето се открива невероятна гледка към същата тази Орлова скала. Последната спирка е град Машико – оригиналната столица на Мадейра. Следва връщане обратно в хотела. Нощувка.

Ден 4: Свободен ден или разходка Левада да Сера – Вале Параисо
Закуска. Избор между свободен ден и полудневен хайкинг тур от Левада да Сера до Вале Параисо. Разстоянието на тура е 6 км, а продължителността – 2 часа. Натовареността е лека. Представлява освежаваща разходка сред долина от пищна зеленина, по продължение на която се разкриват различни впечатляващи гледки към притихнали в далечината селца и към Камаша. По време на тура ще имат възможност да се докоснете до многообразната и изобилна растителност на Мадейра, а мозайката от невероятни пейзажи ще се запечата в спомените ви завинаги. Следва връщане във Фуншал. Нощувка.

Ден 5: Свободен ден, по желание вечеря в ресторант „O Lagar”
Закуска. Свободен ден. Вечеря по желание в ресторант „O Lagar” с фолклорна програма. „O Lagar” е типичен ресторант в Камара де Лобош, известен както с приятната си атмосфера, така и с говеждите си шишчетата. Вечерята включва традиционен аперитив "Понча", домашно приготвен чеснов хляб "bolo do caco", говежди шишчета, бяло или червено вино, минерална вода, десерт, кафе и диджестив. Нощувка.

Ден 6: Свободен ден или екскурзия „Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш“
Закуска. Избор между свободен ден и целодневна екскурзия „Най-доброто от западната част на острова – Порто Мониш“, която включва в цената си обяд и такса-вход за Кабо Жирао. Екскурзията стартира с посещение на красивото рибарско селище Камара де Лобош, намиращо се западно от Фуншал. По-нататък продължаваме с изкачване до Кабо Жирао (580 м) – най-високия нос в Европа и втори по височина в света. Следва посещение на живописното селце Рибейра Брава. Маршрутът продължава към панорамната площадка „Енкумеада“, изградена на височина 1007 м на хребета на планината. От тук се разкрива неповторима гледка към дълбоките долини на Рибейра Брава на южното крайбрежие и Сао Висенте на северния бряг. След това поемаме през най-голямото плато на Майдера – Паул да Сера, където се намира част от включените в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО лаврови гори на острова. Следва Порто Мониш, известен със своите каменни басейни, образувани естествено от изстинала лава. Обяд в местен ресторант. Пътят ни се насочва към разположеното на север селище Сао Висенте – едно от най-пленителните и романтични кътчета, които можете да си представите. Маршрутът преминава през впечатляващ пейзаж с множество разхвърляни водопади, където наситеното зелено на дивата растителност контрастира с плътното синьо на морето. Връщане във Фуншал. Нощувка.

Ден 7: Свободен ден или полудневна екскурзия „Ейра до Серадо“
Закуска. Избор между свободен ден и полудневна екскурзия „Ейра до Серадо“. Екскурзията стартира с кратка спирка на панорамна площадка „Пико дош Барселош“ (335 м), откъдето се разкрива невероятна панорама към залива на Фуншал. Пътят ни продължава към Ейра до Серадо (1094 м), откъдето можете с притаен дъх да се насладите на могъществото на заобикалящите планини и долината на Курал даш Фрейраш – основано върху кратера на затихнал вулкан малко селце. Следва Монте – малко населено място в покрайнините на Фуншал, известно с тучната си зеленина и църквата „Дева Мария от Монте“ – покровителка на острова. В селцето се намира гробът на последния австрийски император Карл Франц Йозеф. Друга популярна дейност тук, която можете да изпробвате, е спускането с тобоган от плетена ракита. В миналото този метод се е използвал за превозване на дървесина от планината. Таксата се заплаща на място и се равнява на ок. 15 евро на турист. Връщане във Фуншал. Нощувка.

Ден 8: ФуншалСофия
Закуска. Транспорт до летището. Отлитане за България. Кацане на летище София.

Полетна информация за дата на отпътуване 06.06.2018:
Дестинация
Полет № Излита/Каца
София Т2 - Фуншал
FB5467 14:30 - 17:45 (местно време)
Фуншал - София Т2
FB5468 18:35 - 01:50 +1

Информация за хотела
Хотелът се намира в центъра на Фуншал, близо до катедралата и яхтеното пристанище.
Предлага 24- часово обслужване, зона за релакс, безплатен Wi-Fi достъп, билярд и басейн на покрива на хотела, басейн с шезлонги и изглед към Фуншал и Атлантическия океан.
Ресторантът на хотела сервира закуска, обяд и вечеря. Хотелският бар разполага с тераса и предлага традиционни напитки от Мадейра. На територията на бара има безплатен Wi-Fi достъп до интернет, билярд и телевизор.
Декорът и мебелите в стаите на хотела са вдъхновени от 60-те години на ХХ век. Удобствата, които предлагат са кабелна телевизия, сейф (срещу заплащане), безплатен Wi-Fi достъп, баня, сешоар, кът за сядане и телефон.
Плажът е на 10 минути пеш със шезлонги и чадъри срещу заплащане. Предлагат се водни спортове като сърф и разходки с лодка.

Допълнителна информация

Дете от 2 до 11 г. на допълнително легло с двама възрастни: отстъпка 222 лв (или 1149 лв пакетна цена).

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Мадейра |  Почивки - Португалия |  Почивки - Мадейра |  Last minute оферти - Португалия |  Last minute оферти - Мадейра

Избрани оферти