Начало / Почивки / Почивки - Тасос

Почивка на остров Тасос от Варна

Номер на оферта

/

205656

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система, без нощни преходи;
Пешеходна разходка в Александруполис с екскурзовод;
Пет нощувки, пет закуски, пет вечери;
Разходка до фабрика за златна и сребърна бижутерия и до Лименария;
Пешеходна екскурзия в старата част на Кавала с екскурзовод;
Посещение на манастир “Свети Никола” и църквата “Успение Богородично” в Порто Лагос;
Магистрални, фериботни, гранични такси, паркинги;
Лицензиран екскурзовод – водач през цялото пътуване

Цената не включва

Целодневна екскурзия на остров Тасос - цена 10 евро;
Възможност за обяд на меню в таверната на хотела;
Медицинска застраховка – 5 лв за лица до 70 г.; 10 лв за лица от70 до 80 г;
Входните такси за посещаваните обекти:
Крепостта в стария град на Кавала - 2 евро

Програма на пътуването

Почивка на остров Тасос от Варна

Програма

1 ден 01.10. - Варна – Александруполис – Керамоти - Тасос

05.00ч. Отпътуване от Варна. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Александруполис около 13:00ч. Туристическа програма в града:
Разходка до Александруполския фар, пристанището, Митрополитската църква „Св. Никола“.
Конструиран от френска компания за фарове и маяци, Александуполският фар започва работа на 1-ви юни 1880 г. с височина 27м над морското равнище, фарът изпраща светлинния си лъч на разстояние до 27 морски мили и направлява безпогрешно корабите до пристанището.
Храмът „Св. Никола“ се изгражда в началото на 20-ти век в чест на пазителя на моряците Св. Никола Вътре в църквата се открояват красив гравиран мраморен олтар и иконата на Дева Мария Трифотиса, донесена от бежанците от Енос. Строежът на храма е приключен 1900 година, освещаването е 1901 година.
Около 15.00 ч. отпътуване за Керамоти и качване на ферибот за о. Тасос. Пътуване около 45 мин. с ферибот и оттам продължаване към хотела, който се намира на около 40 мин. от пристанището.
Настаняване в хотелите по програмата. Вечеря. Нощувка.

2 ден 02.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря

3 ден 03.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря

4 ден 04.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря

5 ден 05.10.
Закуска. Свободен ден или по желание целодневна екскурзия с доплащане - обиколка на остров Тасос. Вечеря
9.00ч Целодневна обиколка на остров Тасос с екскурзовод – 10 евро
Тасос е с площ по-малко от 400 кв. км, а крайбрежният път, опасващ острова е дълъг около 95 км. Поради релефа на острова, само няколко пътя навлизат във вътрешността на планината, а нито един не я пресича. Обиколката е по крайбрежния панорамен път, осеян с малки рибарски селища, красиви заливи, уникални пейзажи, разпръснати навсякъде археологически находки. Първата спирка е манастирът “Свети Архангел Михаил”, построен върху скала над морето между Астрис и Алики. Основаването му датира от 13 век и е най-големият манастир на острова, привличащ много туристи не само заради старата църква и музей, а и заради красивите градини с изглед към морето. Продължаване към Алики – едно от най-красивите места по бреговете на Тасос, а след това към Панагия - планинско село, което впечатлява посетителя с каменните си къщи и покриви, изобилието от течаща вода, и калдъръмените улици. Построено е на склоновете на планината и предоставя един секващ дъха изглед към морето. Посещение на старинна рафинерия за студенопресован зехтин с презентация на процеса и възможност за закупуване. Продължаване към столицата на острова - Лименас (или Тасос – там, където се слиза от ферибота). Свободно време за обяд разходка из многобройните рибни ресторантчета и кафенета.
Връщане към хотела по другата дъга на крайбрежния път – отново с прекрасни заливи, маслинови горички и редуващи се рибарски селища и курортни зони.
Пристигане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден 06.10
Кавала –– Порто Лагос - Варна
7.00-8.00 ч. Закуска. Напускаме хотела и се отправяме към ферибота за Керамоти.
10.30-13.30 ч. Туристическа автобусна и пешеходна програма в Кавала: Пешеходна разходка из Стария град на Кавала, основан от колонисти от остров Тасос през VI в.пр.Хр., църквата “Успение Богородично”, пристанището, паметника и къщата на Мохамед Али Паша-благодетел на града, Акведукта, построен от Сюлейман Великолепни, Крепостната стена на стария град, Сградата на кметството, Кипърската улица, църквата "Св. Николай" с пилона, на който Св. Павел завързва лодката при първото си пристигане в Кавала и др. По желание посещение на Крепостта, за да се насладите на 360 градусова гледка към заливите и забележителностите на града. Свободно време за разходка и обяд.
Отпътуване към Порто Лагос. Порто Лагос е село, разположено в красив залив на 25 км югоизточно от град Ксанти и на 25 км от Комотини, на границата между областите Ксанти и Родопи. То е рибарски и оризовъден център. Има плажове и пристанище. Делтата на р. Места край Порто Лагос е широка над километър, а в мочурищата наоколо са най-богатите оризови полета на Гърция. В езерото „Вистонис“ и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици - розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата.
Посещение на манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” в Порто Лагос.
Отпътуване за Варна (ок. 620 км / 7-8 часа)

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста.

Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът, притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6032/21.01.2008 г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 42 ЗТ. на 11.01.2016 – застрахователна полица №750016000015 в ”Групама Застраховане” ЕАД.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Почивки - Гърция |  Почивки - Тасос |  Есен 2023 - Гърция |  Есен 2023 - Тасос

Избрани оферти