Начало / Почивки / Почивки - Анталия

Почивка в Анталия и Кападокия - Ранни записвания!

Номер на оферта

/

135196

Дати & цени

Цената включва

* Самолетен билет с директен чартърен полет София - Анталия - София;
* Летищни такси;
* Багаж – 7 кг. ръчен и 20 кг. чекиран;
* Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна;
* Транспорт с лицензиран автобус;
* 5 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 5* на база all inclusive
* 2 нощувки в Кападокия в хотел 4* на база закуска и вечеря;
* Екскурзионна програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на английски език;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

* Разходи от личен характер;
* Обяди в Кападокия;
* Напитки в Кападокия;
* Допълнителни екскурзии;
* Черната църква в Гьореме – 10 турски лири;
* Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (25 TL), скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL), кервансарай "Султанхан" (5 TL);
* Всички услуги предложени по желание;
* Бакшиши на екскурзовода и шофьора;
* Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);
* Доплащане здравна застраховка за лица над 65 години;
* Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец.

Програма на пътуването

Супер оферта за комбинирана почивка в Турция - Анталия и Кападокия!

Чартърни полети от София с дати на заминаване:
- 29 септември
- 06 октомври

5 нощувки на All Inclusive в 5* хотел (Seamelia Beach Resort 5* - на снимките) в Анталия +
2 нощувки със закуска и вечеря в 4* хотел в Кападокия +
посещение на Мавзолея на Руми Мевляна и екскурзионна програма в Кападокия – на цени от 700 евро на човек.


Програма:

Първи ден
След пристигане на летището в Анталия Ви очаква представител с български език за трансфер и настаняване в избрания от Вас хотелски комплекс. В удобно за Вас време нашият представител ще организира за Вас информационна среща, за да Ви представи дестинацията и да Ви даде по-подробна информация за района, Вашия хотелски комплекс и допълнителните мероприятия, към които можете да се присъедините.

Втори ден – трети ден
Ще имате удоволствието да се насладите на високия комфорт, богатата гама услуги, отличното обслужване и невероятните кулинарни изкушения - емблематични за тази дестинация. Можете да посветите престоя си на пълен релакс и удоволствията, предлагани в хотелския комплекс, или на допълнителните екскурзии по избор, които са организирани за Вас.

* На любителите на културно-исторически екскурзии препоръчваме екскурзията Демре – Мира – Кекова. Незабравимо впечатление ще остави у Вас и целодневната екскурзия с посещение на природния феномен Памуккале, а за привържениците на изживявания с много адреналин са предлаганите джип сафари и рафтинг по бързеите на река Кьопрюлю.

Четвърти ден
Сиде – Коня (240 км), Коня – Кападокия (220 км)
След закуска отпътуване за Кападокия с присъединяване към сборна, англоговоряща група.
Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Коня – това е "зеленият оазис", където прекрасните с красотата си растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. По време на тази екскурзия ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на "въртящите се дервиши", чийто танц е божествена молитва и хипнотизираща медитация (включена в цената). Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Пети Ден
Кападокия
Кападокия – "Страната на красивите коне" е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5-ти век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.
Кападокия преди всичко е мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни "магически кули". За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още "лунен ландшафт". Ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Обиколката ни ще завърши в малкото село Чавушин, намиращо се на 6 км на североизток от Гьореме. Ще имате свободно време за почивка и обяд (по желание).
Връщане обратно към хотела и нощувка.

Шести ден
КападокияСиде (460 км)
След закуска ще се отправите обратно към крайбрежието на Анталия. По път ще спрете в град Аванос, с невероятна гледка към Къзълърмак (K?z?l?rmak) или Червената река, която разделя Аванос от Кападокия. Наносите от Червената река са дали възможност на населението да се изхранва и занимава с грънчарство. Ще посетите местен грънчарски център и накрая на обиколката ще разгледате и трите уникални скални формирования – "Приказните Комини" на Кападокия. Ще имате свободно време в Аксарай за обяд /по желание/.
Настаняване в хотел 5* в региона на Анталия.

Седми ден
Сиде
Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии.

Осми ден:
Сиде – Летище АнталияСофия (65 км)
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до летището в Анталия.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Анталия |  Почивки - Турция |  Почивки - Анталия |  Есен 2023 - Турция |  Есен 2023 - Анталия

Избрани оферти