Начало / Почивки / Почивки - Аспровалта

Почивка в Аспровалта, Гърция- безгрижнo гръцкo лято!

Номер на оферта

/

196623

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен, туристически автобус;
• 6 нощувки, 6 закуски, 6 вечери в хотел Strimoniko;
• Посещение на гр.Серес и пешеходна разходка в центъра на града;
• Медицинска застраховка "Защита при пътуване" с покритие 10 000 евро на Мондиал Асистанс;

Цената не включва

Целодневен Круиз до Атонските манастири – 25 евро- възрастен, дете 6-12 год. – 18 евро, дете от 0-6 год. – безплатно;
• Шопинг тур МОЛ-Солун и пещерата Петралона (Входна такса – 7 евро)– 15 евро – възрастен, дете под 12 год. – 10 евро;
• Екскурзията до пещерата Алистрати и Драма е 10 евро без включен входен билет за пещерата- 3 евро.

Програма на пътуването

Почивка в Аспровалта, Гърция- безгрижнo гръцкo лято!
7 дни/6 нощувки със закуски и вечери в хотел Стримонико
Автобусна почивка с туристическо обслужване
ДАТИ: 17.06-23.06.2017; 23.06-29.06.2017; 02.09-08.09.2017; 08.09-14.09.2017
Една идея за почивка на гръцкото крайбрежие - недалеч от България, в едно спокойно крайбрежно градче. Аспровалта се намира на брега на Егейско море, в Орфанския залив. Това е едно от онези малки градчета, които можете да срещнете навсякъде из континенталната част на Гърция и които носят очарователна атмосфера на гръцкото гостоприемство.
Природата в района на Аспровалта е като парченце от рая - около града ще откриете над 30 км плажове, а фонът е доминиран от зелени хълмове и от 2000-метрови планински върхове. Орфанският залив е едно от най-чистите места по гръцкото Егейско крайбрежие - повечето плажове тук имат син флаг.

1–ви ден:
Отпътуване от София, в 08:00 часа от Pуски паметник по маршрут София-Кулата-Промахонас-Серес-Аспровалта със няколко спирки по пътя. Пристигане в Аспровалта около обяд. Разходка до красивия чудесно поддържан манастир „Света Лидия“– построен в чест на първата жена, проповедник на Христовата вяра, канонизирана за Светица . Разглеждане на манастирския комплекс. Настанявяне в хотел Strimoniko. Хотел Strimoniko предлага централно разположение в Аспровалта, на 150 метра от плажа и на кратко разстояние пеша от различни ресторанти, барове и магазини. Хотелът ще Ви посрещне в стаи за гости с безплатен Wi-Fi интернет и собствен балкон. Интериорът се отличава с теракот и обзавеждане от тъмно дърво,а удобствата включват климатик, хладилник и сателитна телевизия. Баните са оборудвани с душ, мивка, тоалетна. Селцето Неа Врасна и неговият пясъчен плаж са на 2 километра, а крайбрежното село Ставрос се намира на 8 километра. Свободно време за разходка и опознаване на курорта Аспровалта. Вечеря. Нощувка.

2-ти ден:
Закуска. Свободен ден в курорта за плаж и разходки. Всеки понеделник в Аспровалта има голям пазар в центъра на града,където се предлагат много и разнообразни стоки за пазаруване. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободен ден в курорта за плаж и разходки или програма по желание –целодневна екскурзия до живописното селище Уранополи, разположенo на трети ръкав на полуостров Халкидики, на малко пристанище в подножието на единствената по рода си монашеска общност - Света гора.Пешеходна разходка в града. Круиз- Атонски манастири. Отплаването е от пристанище,което се намира наблизо.Ще имате възможност да видите от кораба 8 манастира, разположени по източния бряг на Света Гора, величественият връх Атон. Връщане на пристанището около 17:00 часа.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.Свободен ден в курорта за плаж и разходки или програма по желание–Целодневна екскурзия до пещера Алистрати и гр.Драма.Пещерата Алистрати е един от най-значимите природни паметници в Гърция. Отпътуване за древното селище Филипи - фотопауза. Посещение на град Драма– град, разположен в сърцето на област Драма, където върховете на Фалакро, реките, високите дървета, обгръщат извори и поточета, а спокойният живот в кварталите и парковете наоколо, заедно с любезните хора ще ви очароват. Разглеждане на центъра на града, парка - район изпълнен със зеленина и поточета, изворите на „Св. Варвара”, свободно време в града.Прибираме се в хотела след обяд. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска.Свободен ден в курорта за плаж и разходки или програма по желание –Целодневна екскурзия до Солун-столицата на Северната Гърция.Панорамна туристическа обиколка на града с автобус със слизане на следните обекти: Бялата кула; църквата Свети Димитър; площад Аристотелос. Шопинг тур до МОЛ „Mediterranean Cosmos” – Солун. Посещение на пещерата „Петралона” в която се намират най-старите свитетелства за живот в района. Свободно време за пазар и разходка в Солун. Прибираме се в хотела след обяд. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Свободен ден за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден:
Закуска. Отпътуване за България.Спиране в гр. Серес. Свободно време за обяд и пешеходна разходка в града. Пристигане в София вечерта.

Цена: 399 лв на човек в двойна стая

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с комфортен, туристически автобус;
• 6 нощувки, 6 закуски, 6 вечери в хотел Strimoniko;
• Посещение на гр.Серес и пешеходна разходка в центъра на града;
• Медицинска застраховка "Защита при пътуване" с покритие 10 000 евро на Мондиал Асистанс;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Целодневен Круиз до Атонските манастири – 25 евро- възрастен, дете 6-12 год. – 18 евро, дете от 0-6 год. – безплатно;
• Шопинг тур МОЛ-Солун и пещерата Петралона (Входна такса – 7 евро)– 15 евро – възрастен, дете под 12 год. – 10 евро;
• Екскурзията до пещерата Алистрати и Драма е 10 евро без включен входен билет за пещерата- 3 евро.

Забележка: За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 25 туриста.
Круизите и екскурзиите с лодки и кораби се осъществяват при подходящи метеорологични условия.
Всички допълнителни услуги се заявяват и доплащат в офиса на Валенти 7.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Аспровалта |  Почивки - Гърция |  Почивки - Аспровалта |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Аспровалта

Избрани оферти