Начало / Почивки / Почивки - Будва

Почивка в Черна Гора- Будва, Котор и Дубровник

Номер на оферта

/

187854

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран туристически автобус,
- 5 нощувки във Вила Сан Марко 3* в Бечичи, Будва. ( Проверен хотел! Хубава храна! )
- 5 закуски и 5 вечери по меню ( избор от няколко менюта ) в ресторант Палма на 200 м. от хотела.
- Екскурзовод от агенцията
- Разглеждане на Будва с местен екскурзовод ( на сръбски и превод )
- Екскурзия до Котор с местен екскурзовод ( на сръбски и превод )
- Фотопауза при остров „Свети Стефан
- Ползване на климатик
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро ( за лица от 70 до 79 г. – доплащане 2 лв. на ден. )

Цената не включва

- Екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език – 25 евро ( заявява се и се заплаща при подписване на договора. )
- Билет за корабче до остров Локрум – 150 хърв. куни
- Екскурзия до Цетине - 10 евро
- Входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер
- Туристическа такса – 1,50 евро на ден на човек на ден (заплаща се на място в хотела )
- Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание: цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Програма на пътуването

7 дни / 5 нощувки

ДАТИ :
31.08.2017 – 06.09.2017

Нашето мнение за хотела и ресторанта:

След множеството групи, които сме настанявали във Вила Сан Марко, хотелът спечели нашето доверие и това на туристите с топлото посрещане и доброто обслужване. Намира се на тихо и спокойно място, сред градина от маслинови дървета.Всяка стая има балкон,където туристите обичат да релаксират.Също така ползването на климатик е безплатно, има и кухненски бокс и безплатен wi-fi. Хотелът се намира малко нависоко, но стигането до него не е трудно, ако нямате двигателни проблеми. Плажът е на около 5 минути от ресторант Палма, в който е изхранването(около 200 м. ) и на около 10 минути от Вила Сан Марко ( около 400 м. ).
Храната в ресторант Палма е винаги прясна и вкусна, като имате избор от няколко различни менюта.Всички отзиви за качеството на предлаганите ястия са положителни, а какво по- важно от мнението на туритите.

Програма :

1 ден: СофияБудва.
Отпътуване от Кюстендил в 18.00ч. от паркинга зад театъра , от Дупница в 18.50ч. от паркинга на "Кауфланд", от София в 20:00ч. от Храм-паметник „Александър Невски" по маршрут София - Ниш- КрушевацКралево- Нови Пазар - Подгорица - Будва. Нощен преход.

2 ден: Будва.
Пристигане в Будва около обяд. Настаняване в хотела.Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Екскурзия до Котор и пешеходна обиколка на Будва.
Закуска.Екскурзия до Котор и пешеходен тур на Стария град с местен екскурзовод (включена в цената).Обиколката започва от главната порта на Стария град. Тя ще Ви отведе назад в историята на този невероятен град - укрепление. Котор е построен между 12-ти и 14-ти век и на територията му се намират много стари исторически паметници на средновековната архитектура. Старият град е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Когато влезете и стъпите на главния градски площад ще видите наклонената назад вследствие на земетресението от 1667 г. Часовникова кула, „Стълба на срама”, използван за публично наказание на провинили се граждани и др.
По време на обиколката ще имате възможност да посетите църквите „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон" и др. При наличие на свободно време можете да се изкачите самостоятелно по крепостните стени, от където се открива спиръща дъха гледка.
Отпътуване за Будва.Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на Стария град на Будва. Разходка по тесните улички и малки площади,където ще усетите романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история, всичко кипи от енергия. Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката ни ще научите историята на този град, датиращ от преди цели 2500 г. Свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта или просто да се насладите на полъха на Адриатика, да изпиете чаша кафе и да си направите прекрасни снимки.
Завръщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

4 ден: Будва или Екскурзия до Дубровник.
Закуска.Свободен ден или целодневна екскурзия до Дубровник (срещу допълнително заплащане ) - пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод на български език.
Град със славно минало и седалище на една малка, но силна държава, Дубровник успява да запази независимостта си цели 450 години. Старият град, обграден с добре запазени през вековете величествени стени и крепости е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Нашия пешеходен тур започва от входа на Стария град ( Порта Пиле ), където ще се запознаете с историята на Дубровник.Продължаваме по главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, много магазини и кафенета. Всички сгради на тази улица имат една и съща фасада и височина. По време на обиколката ще разгледате и ще научите интересни факти за някои от най-важните сгради в града, ще видите изестния фонтан на Онофрио, който е свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, изградената в бароков стил църква Св. Влас и други.
След пешеходната обиколка ще имате свободно време да си напазарувате, да изпиете чаша кафе в някое от многото прекрасни кафенета, да разгледате Стария град по интереси или да отидете до оствор Локрум с корабче ( за сметка на совбодното време в Дубровник ). Пътят до там е около 15 мин. в едната посока. От корабчето се открива хубава гледка към Дубровник и крепостта. На острова можете да се насладите на спокойсвие, да посетите ботаническата градина и известното Мъртво море, представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Водата е кристално чиста и топла и привлича болшинството туристи да изкарат деня там. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край. Завръщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

5 ден: Будва.
Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Будва или екскурзия до Цетине.
Закуска. Свободен ден за плаж или екскурзия (срещу допълнително заплащане) до Цетине - старата и историческа столица на Черна Гора. Разположен е в южната част на страната, в малка карстова равнина заобиколена от варовикови планини. Цетине е културен и духовен център на Черна Гора. В градът можете да видите много интересни места. Сред тях са манастирът Цетине, построен през XV век. В него се съхраняват няколко реликви – останките на Св.Петър от Цетине, дясната ръка на Йоан Кръстител, останките на Петър II Петрович Ниерос и короната на Стефан Урос IV Дусан – средновековен император на Сърбия. Влашката църква – построена през 1450г., различното при нея е оградата на църквата, която е направена от оръжията на заловени врагове. Забележителност е и кралския театър „Зелски дом“. Ако сте почитател на музеите имате избор между окръжния музей, музея „Петър Петрович Ниегос“, етнографския, историческия музей, музея на изкуствата или този на електрическата индустрия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден: БудваСофия.
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Кратка фотопауза при известния остров „Свети Стефан“. Пристигане в София късно вечерта.

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА за резервации до 31.07.2017:

За тръгване от София :

31.08.2017 – 06.09.2017 : ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ !

- 365 лв. за резервации до 31.07.2017 г.

- 380 лв. за резервации след 01.08.2017 г.

НОВО : Тръгване от Нова Загора, Стара Загора и Пловдив при мин. 10 човека от региона
Доплащане за двете посоки : от Нова Загора и Стара Загора : 35 лв., от Пловдив: 25 лв.

Възможност за отпътуване от Кюстендил, Дупница и Самоков при мин. 10 човека от региона.

Доплащане за тръгване от Дупница: 12 лв. в двете посоки
Доплащане за тръгване от Кюстендил/ Самоков: 16 лв. в двете посоки


Входни такси на посещаваните обекти :
- ДУБРОВНИК: Крепостни стени - 100 хърв. куни; - - -- Кнежев двор – 25 хърв. куни; Доминикански манастир – 20 хърв.куни; старата аптека във Францисканския манастир – 21 хърв. куни;
- Стария град на Котор – 1 евро
- Цитаделата на Будва – 2 евро;

ТО не носи отговорност при промяна на входните такси на обектите .
ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата.

Условия за записване:
*капаро 50% от пакетната цена при резервация и подписване на договор за организирано туристическо пътуване.
Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин. 25 записани туристи.

СЕРДИКА ХОЛИДЕЙЗ ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" — номер 7500170000457 при Групама Застраховане ЕАД, валидна до 29.07.2018 г.

Информация за хотелите по програмата:
След множеството групи, които сме настанявали във Вила Сан Марко, хотелът спечели нашето доверие и това на туристите с топлото посрещане и доброто обслужване. Намира се на тихо и спокойно място, сред градина от маслинови дървета.Всяка стая има балкон,където туристите обичат да релаксират.Също така ползването на климатик е безплатно, има и кухненски бокс и безплатен wi-fi. Хотелът се намира малко нависоко, но стигането до него не е трудно, ако нямате двигателни проблеми. Плажът е на около 5 минути от ресторант Палма, в който е изхранването(около 200 м. ) и на около 10 минути от Вила Сан Марко ( около 400 м. ).

Храната в ресторант Палма е винаги прясна и вкусна, като имате избор от няколко различни менюта.Всички отзиви за качеството на предлаганите ястия са положителни, а какво по- важно от мнението на туритите.

Снимки от Вила Сан Марко можете да разгледате тук :
http://www.sanmarcobg.com/Photos.606.0.html?&L=2

Допълнителна информация

* Деца от 2 до 11.99 г. настанени с двама възрастни на доп.легло – отстъпка 80 лв.
Доплащане за единична стая : 80 лв.

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Будва |  Почивки - Черна гора |  Почивки - Будва |  Лято в чужбина - Черна гора |  Лято в чужбина - Будва

Избрани оферти