Начало / Почивки / Почивки - Будва

Почивка в Черна Гора с посещение на Будва, Котор и Дубровник

Номер на оферта

/

216418

Дати & цени

Цената включва

-транспорт с лицензиран туристически автобус,
-6 нощувки във Вила Сан Марко 3* в Бечичи, Будва
-Проверен хотел ! Хубава храна !
-6 закуски и 6 вечери без напитки по меню ( избор от няколко менюта) в ресторант Палма на 200 м. от хотела.
-Екскурзовод от агенцията
-Разглеждане на Будва с местен екскурзовод (на сръбски с превод на бъгарски език)
-Екскурзия до Котор с местен екскурзовод (на сръбски с превод на бъгарски език)
-Фотопауза при остров „Свети Стефан“
-Ползване на климатик в хотела
-Медицинска застраховка с покритие 5000 евро ( за лица от 70 до 79 г. – доплащане 2 лв. на ден. )

Цената не включва

-Екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език – 25 евро ( заявява се и се заплаща при подписване на договора. )
-Билет за корабче до остров Локрум – 150 хърв. куни ( около 22 евро ) – индивидуално шосещение.
-Екскурзия до Цетине – 10 евро
-Входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер
-Туристическа такса – 1,50 евро на ден на човек на ден (заплаща се на място в хотела )
-Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание: цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Програма на пътуването

Почивка в Черна Гора с посещение на Будва, Котор и Дубровник

8 дни / 6 нощувки

Възможност за отпътуване от Нова Загора, Стара Загора, Пловдив и София.

ЦЕНИ за тръгване от София за възрастен настанен в двойна стая :
29.08.2020 - 05.09.2020 - 460 лв.
06.09.2020 - 13.09.2020 - 460 лв.

==============================================================

Нашето мнение за хотела и ресторанта!!!

След множеството групи, които сме настанявали във Вила Сан Марко, хотелът спечели нашето доверие и това на туристите с топлото посрещане и доброто обслужване. Намира се на тихо и спокойно място, сред градина от маслинови дървета.Всяка стая има балкон,където туристите обичат да релаксират.Също така ползването на климатик е безплатно, има и кухненски бокс и безплатен wi-fi. Хотелът се намира малко нависоко, но стигането до него не е трудно, ако нямате двигателни проблеми. Плажът е на около 5 минути от ресторант Палма, в който е изхранването (около 200 м. ). и на около 10 минути от Вила Сан Марко ( около 400 м. )
Храната в ресторант Палма е винаги прясна и вкусна, като имате избор от няколко различни менюта.Всички отзиви за качеството на предлаганите ястия са положителни, а какво по- важно от мнението на туритите.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: СофияБудва

Приключението до Черна гора и Хърватска ще започне в 20.00 ч., когато е отпътуването от София. Всички трябва да бъдете 20-30 мин. по- рано на Храм-паметник „Александър Невски". И тази година сме помислили за нашите приятели от района на Нова Загора, Стара Загора и Пловдив, които ще вземем малко по- рано през деня. Голяма част от пътуването преминава през нощта, което за доста хора е по- лекия вариант на това не толкова леко пътуване. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора Подгорица. На сутринта, като се съмне, една от почивките се пада на невероятното Шкодренско езеро- най – голямото езеро на Балканския полуостров. Тук ще имате възможност да си направите страхотни снимки. Можете да опитате и да си закупите различни сортове вина, които се продават.

2 ден: Будва.

Пристигането в Будва се очаква да бъде около обяд. Гледките, които ще се открият пред вас приближавайки Будвенската ривиера ще ви оставят без дъх и ще забравите веднага за дългото пътуване. Веднага след пристигането в хотела ще усетите гостоприемството на черногорците. Преди още да сте се настанили, собствениците ще ви почерпят с домашна ракия за добре дошли.
Цял следобед времето е ваше – който иска да почива и след това да се разходи из курорта, който иска да използва цялото време да се наслади на невероятната Будва.
Може да отидете и до центъра на Будва ( Стария град ) с автобус ( около 3 км. ). Минава доста често и струва само 1 евро. Има и плажна алея с множество заведения и магазини, където можете да се разходите, ако не желаете да ходите до центъра. По алеята също може да се стигне до центъра.
Вечерта имаме вечеря в ресторант Палма, който се намира на около 200 метра от хотела. Ресторанта спечели нашето доверие през годините с вкусната и прясна храна, разнообразното си менюто, доброто обслужване и доволните туристи, които си тръгват от тук.

3 ден: Екскурзия до Котор и пешеходна обиколка на Будва (включена в цената)

Закуска.
В този ден ще осъществим една от най- харесваните от туристите екскурзия – Котор, който се намира само на 23 км. от Будва.

За да получите пълна и интересна информация за вас този ден ще се грижи местния ни екскурзовод Сандра. След кратко пътуване ще пристигнем в Котор, а обиколката ще започне от главната порта на Стария град. Екскурзоводката ще ви отведе назад в историята на този невероятен град - укрепление. Котор е построен между 12-ти и 14-ти век и на територията му се намират много стари исторически паметници на средновековната архитектура. Старият град е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Когато влезете и стъпите на главния градски площад ще видите наклонената назад вследствие на земетресението от 1667 г. Часовникова кула, „Стълба на срама”, използван за публично наказание на провинили се граждани и др.

По време на обиколката ще имате възможност да посетите църквите „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон" и др. При наличие на свободно време можете да се изкачите самостоятелно по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка.


Екскурзоводката ни ще се върне с нас в Будва, където следобед е предвидена обиколка на Стария град. Ще се разходим по тесните улички и малки площади, където ще усетите романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история, всичко кипи от енергия. Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката ни ще научите историята на този град, датиращ от преди цели 2500 г. Ще имате свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта или просто да се насладите на полъха на Адриатика, да изпиете чаша кафе или вино и да си направите прекрасни снимки.

Вечерта отново вечерята е в ресторант Палма.

4 ден:: Свободен ден или Екскурзия до Дубровник ( срещу допълнително заплащане )
След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика – Дубровник. Екскурзията е целодневна и е включена в цената. По пътя си ще прекосим с ферибот една малка част от Которския залив, по време на което ще имате възможност да се насладите на прекрасната природа на това място и да си направите чудесни снимки.
В Дубровник ще ни посрещне нашата местна екскурзоводка – Диана, която ще ни разходи из Стария град и ще ни разкаже на чист български език за славното минало на Дубровник, който е бил седалище на една малка, но силна държава.
Нашия пешеходен тур започва от входа на Стария град ( Порта Пиле ).Диана ще ни разходи по главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, много магазини и кафенета. Ще разберете защо всички сгради на тази улица имат една и съща фасада и височина. По време на обиколката ще разгледате и ще научите интересни факти за някои от най-важните сгради в града, ще видите известния фонтан на Онофрио, който е свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, изградената в бароков стил църква Св. Влас и други.
След пешеходната обиколка ще имате свободно време да си напазарувате, да изпиете чаша кафе в някое от многото прекрасни кафенета, да разгледате Стария град по интереси или да отидете до оствор Локрум с корабче ( за сметка на свободното време в Дубровник ). Пътят до там е около 15 мин. в едната посока. От корабчето се открива хубава гледка към Дубровник и крепостта. На острова можете да се насладите на спокойствие, да посетите ботаническата градина и известното Мъртво море, представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Водата е кристално чиста и топла и привлича болшинството туристи да изкарат деня там. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край.
Късния следобед ще тръгнем обратно за Будва за да се приберем навреме за вечеря.

5 ден: Будва – свободен ден
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.


6 ден:
Закуска. Свободен ден за плаж или допълнителна екскурзия до Цетине - старата и историческа столица на Черна гора основана през ХV век, духовен и културен център на страната. Можете да посетите един от най старите манастири- Цетински манастир. В него съграняват мощите на Св.Петър I Цетински, дясната ръка на Св.Йоан Кръстител част от Св.Кръст, короната на сръбския крал Стефан Урош III Дечански от династията Неманич от XIV век. В народния музей се съхранява иконата на Богородица Фирмеса рисувана от Св.Лука в началото на I век., по- късно украсена със злато, диаманти, рубини и сапфири. Тук се намира още резиденцията "Билярда", в която е работил и живял най- уважавания за черногорците владетел, поет и философ Петър II Петрович Негош, двореца на последния крал на Черна гора Никола I Петрович Негош, Влашката църква от ХIV век и др.

Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


7 ден: Будва
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

8 ден: БудваСофия.
За съжаление всяко хубаво нещо има край. Желателно е преди закуска да освободите стаите за да сте готови за отпътуване след това. Този път пътуването ще е дневно, ще има доста повече време в светлата част на деня, така че ще успеете да се насладите на красотите на Черна гора. Още в началото на нашето пътешествие обратно ще спрем за кратка фотопауза при известния остров „Свети Стефан“. Пътят ни минава по каньона на река Морача, където се откриват много красиви гледки. Пристигането в София се очаква да бъде около полунощ, но това зависи от много фактори, като пътни условия, забавяне на границите и т.н, така че както се казва „път време няма“.

=============================================================

Отстъпки и доплащания:
-Деца от 2 до 11.99 г. настанени с двама възрастни на доп.легло – отстъпка 100 лв.
-Доплащане за единична стая : 100 лв.
-Тръгване от Нова Загора, Стара Загора и Пловдив при мин. 10 човека от региона:
-Доплащане за двете посоки : от Нова Загора и Стара Загора : 35 лв., от Пловдив: 30 лв.

Входни такси на посещаваните обекти :
-ДУБРОВНИК: Крепостни стени - 200 хърв. куни; Лифт до хълма Сърдж – 150 хърв.куни, Кнежев двор – 40 хърв. куни; Доминикански манастир – 30 хърв.куни; старата аптека във Францисканския манастир – 25 хърв. куни;
-Стария град на Котор – 1 евро
-Крепостната стена в Котор: 8 евро
-Цитаделата на Будва – 3,5 евро;
-Стария град а Будва - 1 евро

ТО не носи отговорност при промяна на входните такси на обектите .

ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Будва |  Почивки - Черна гора |  Почивки - Будва |  Лято в чужбина - Черна гора |  Лято в чужбина - Будва

Избрани оферти