Начало / Почивки / Почивки - Хургада

Почивка в Египет - Шарм ел Шейх - 9 дни - полет от Варна

Номер на оферта

/

198830

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Варна – Истанбул – Шарм Ел Шейх – Истанбул – Варна с полет на авиокомпания Турски Авиолинии;

7 нощувки в избрания от Вас хотел в Шарм Ел Шейх на съответната база изхранване;

Всички трансфери по програмата;

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;

Изпращане на летището от представител на туроператора;

Обслужване от представител на фирмата – партньор в Египет.

Цената не включва

Входна виза за Египет – $30 (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Шарм Ел Шейх);

Допълнителни екскурзии (заявяват се в България при закупуване на пакета);

Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Почивка в Шарм ел Шейх от Варна

Маршрут: ВарнаИстанбул – Шарм Ел Шейх – ИстанбулВарна

ДАТА: 16.02.2018 г.

9 дни / 7 нощувки

ЦЕНА на човек в двойна стая, на база ALL INCLUSIVE, хотел CORAL HILLS: 1297 лв.

------------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

Шарм ел­ Шейх е курортен град в Египет и пристанище на Червено море. Той е най­важният град в Южносинайската област. Намира се в южната част на Синайския полуостров. Пътят от Исмаилия и Таба до Шарм ел ­Шейх с автомобил отнема около 4 и 3 часа съответно. Разположен на нос, градът заема стратегическа позиция. Намира се в Тиранския проток, на входа на залива Акаба. Главната индустрия в града е туризмът, което се дължи на пейзажа, целогодишния сух и умерен климат и дългите плажни ивици. Водата е чиста и спокойна през ­голяма част от годината и се предлагат условия за различни водни спортове, например скуба дайвинг. В града може да се отседне в хотели като "Риц Карлтън" и "Четирите сезона", както и да се похапне на места като "Планет Холивуд", "Хард Рок Кафе" и "Буда Бар". На 40 км. в североизточна посока се намира заливът Наама, където са построени международни хотели и се предлагат развлекателни програми.

===============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА

CORAL HILLS 4* - www.coralhillsresorts.com

Местоположение:
Coral Hills се намира в близост до известните коралови рифове и първите места за гмуркане на залива Наама. Международното летище Шарм ел Шейх е на 20 минути с кола.

Стаи:
Оборудвани с големи прозорци, климатизираните стаи са оборудвани със сателитна телевизия и самостоятелна баня с вана. Много от стаите са с изглед към басейна.

Услуги:
Tози хотел предлага голям открит басейн и просторни стаи със самостоятелни балкони. Coral Hills Resort разполага с център за гмуркане, на 20 минути път с кола от оживения залив Na"ama.Гостите на хотел Coral Hills Resort Sharm El-Sheikh могат да се поглезят на шезлонгите край басейна или да се насладят на отпускащ следобед под сянката на чадър. На място има също гореща вана, спа център и фитнес център.

===============================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - ВТОРИ ДЕН / ВарнаИстанбул – Шарм Ел Шейх
Заминаване от Летище Варна – Терминл 2 за Шарм Ел Шейх с полет през Истанбул. Пристигане в Шарм Ел Шейх на следващия ден. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор в Египет, уреждане на визови и митнически формалности. Трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване по възможност веднага, свободно време, нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - ОСМИ ДЕН / Шарм Ел Шейх
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии срещу заплащане. Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН / Шарм Ел Шейх – ИстанбулВарна
Закуска – сухи пакети. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Шарм Ел Шейх за ранен полет до Истанбул. Полет ИстанбулВарна.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за записване
-Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
-Доплащане на пълната стойност на пакета, както и на избраните допълнителни екскурзии: до 4 седмици преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място в България

Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев - 1USD = 1.70 лв., при промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление туроператора си запазва правото да променя цените.

Важно: Цените на екскурзиите са валидни при минум 4 човека

Полетно разписание:
Дата / Летище / Излита / Каца
16.02.2018 ВарнаИстанбул 15:20 18:55
17.02.2018 Истанбул – Шарм Ел Шейх 01:05 02:40
24.02.2018 Шарм Ел Шейх – Истанбул 03:35 07:25
24.02.2018 ИстанбулВарна 14:45 14:50

Необходими документи:
-Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване
-Входна виза за Египет

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място в България

Рас Мохамед с автобус – 83 лева на човек
Рас Мохамед е защитена територия на 30 километра южно от Шарм ел Шейх. Това е първи и единствен национален Египетски парк обявен за такъв през 1983 година и разположен върху 97 квадратни километра. Едно от трите места в света, където можете да видите мангрови гори, "Езерото на желанията" и уникални коралови рифове. По време на тура с продължителност от 07:30 до 17:00 часа ще имате възможност за шнорхелинг и гмуркане. Обяда с безалкохолни напитки се включва в цената.

­Рас Мохамед с лодка – 83 лева на човек
Туристите се трансферират до пристанището, откъдето тръгва лодката за Рас Мохамед. Очаква ви прекрасен ден на открито с възможност за шнорхелинг ( екипировката не се включва ). Приготвени са напитки и обяд. По време на пътуването ще има общо три спирки, с възможност за скокове във водата и плуване сред разноцветните корали на Червено море. Следва връщане към пристанището и съответно към хотелите. Рас Мохамед е единствен засеха национален парк в Египет, обявен за такъв през 1989 година. Счита се за едно от най­живописните места по цялото Червено море. Районът няма равен по богатството си на морска флора и фауна. На морското дъно виреят над 150 вида разноцветни корали, край тях гравитират хиляди пъстроцветни риби. Има дори рифове на възраст от над 2 милиарда години! Тук е голямата тръпка за любителите на подводното гмуркане и шнорхелинга – Червено море се разгръща пред очите на плувците в цялата си подводна красота.За шнорхелинг са предвидени три спирки, а за онези туристи, които нямат подобно увлечение, пясъчните плажове ги очакват. В програмата е включен и обяд.

Сафари в Синята лагуна – 83 лева на човек
Това е пътешествие за приключенски настроени натури. С джипове 4 х 4 се тръгва от Шарм ел Шейх рано сутринта към 06.30. Следва 45­минутно препускане из пясъците на Синайската пустиня, после почти половин час езда на камили, час шнорхелинг в Синята лагуна и обяд в бедуинска палатка с типична за Ориента кухня. Отбивка в търговския център в Дахаб и завръщане в Шарм ел Шейх около 17.00.

Бедуинска вечеря – 52 лева на човек
­Това предложение за екскурзия комбинира романтиката с авантюризма – 30 минутна езда на камили точно по залез слънце в посока Бедуинско поселище, където ще се насладите на вечеря с типична ориенталска кухня.
Връщането в Шарм ел Шейх се придвижда за 22:00 часа.

Планината на Мойсей и манастира Св. Екатерина – 83 лева на човек
Ще бъдете взети от хотела в 20:30 часа и ви предстои пътуване плюс катерене до върха на планината, където Мойсей е получил десетте божи заповеди, за едно незабравимо посрещане на изгрева. След което ще се спуснете до манастира Св. Екатерина и посещение на същия. Връщане в хотелите към 12:30 часа.

Манастира Св. Екатерина с включен обяд – 80 лева на човек
Майката на римския император Константин Велики – Елена, е построила на това място параклис още през ІV век. Самият манастир е изграден през VІ век по времето на византийския император Юстиниан, ограден е с големи зидове за защита от бедуините. През ХІ век приема за свой патрон света Екатерина от Александрия. Разполага с изключително богата библиотека с ценни ръкописи и икони. През цялото си съществуване никога не е бил ограбван и опожаряван – пазили са го всички владетели – и християни, и мюсюлмани! Построен е на мястото, където според Стария завет Господ се явил на Мойсей и му предал Божиите заповеди.

Мото сафари (по единично и по двойки) – 48 лева на човек
­С микробус клиентите ще бъдат извозени до Мото център, където след кратък инструктаж за сигурност ще може да се насладите на високи скорости и шеметно препускане с едно или двуместни мотори.

Разходка с лодка с прозрачно дъно – 45 лева на човек
По време на тази разходка ще имате възможността да се насладите на цялата красота на Червено море наблюдавайки го през лодката с прозрачно дъно.

Шоу с делфини - 40 лева на човек
Посещение на Делфинаруима и наблюдаване на шоуто с делфини. Едночасово забавление с изключително интересната програма.

Плуване с делфини - 130 лева на човек
15 минутно плуване с делфини. Насладете се на близостта до тези прекрасни животни.


ВАЖНО:

За всички екскурзии превеждани от Шарм ел Шейх туристите задължително трябва да носят паспортите си.

Цените на екскурзиите са валидни при минимум 4 човека

===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===============================================================

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Почивки - Египет |  Почивки - Хургада |  Оферти от Варна - Египет |  Оферти от Варна - Хургада

Избрани оферти