Начало / Почивки / Почивки - Кавала

Великден по северните брегове на Гърция - Керкини - Алистрати - Кавала - 3 дни!

Номер на оферта

/

91034

Дати & цени

Цената включва

* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* посещение на eзерото Керкини и пещерата Алистрати / входната такса се заплаща допълнително/
* Туристическа програма в Кавала
* 2 нощувка в хотел в Керамоти
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* придружител от агенцията по време на цялото пътуване

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги по желание:

* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 6 лв., за лица над 65 г. - 12 лв
* Разходи от личен характер
* Входни такси за туристическите обекти
* Празничен Великденски обяд – 15 евро / 30 лв при минимум 20 човека

Програма на пътуването

Великденско яйце, козунак и глътка Узо от нас, червено вино за захлас от вас.

Маршрут: София – езерото Керкини – пещерата Алистрати – КерамотиКавалаСофия

Транспорт: автобус

ДАТИ: 07.04. – 09.04.2018 г.

3 дни / 2 нощувки

ЦЕНА на човек: 129 лв /осн.пакет + пътни такси/

------------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



============================================================

ПРОГРАМА

1 ден:
Отпътуване от София в 7.30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – ДупницаСанданскиКулата. Пристигане в района на езерото Керкини, познато още като Бутковското езеро. То е разположено между планините Беласица /Керкини/ и Круша, в северната част на плодородното Серско поле и е важен биосферен резерват, част от Натура 2000. Пленява с многообразието и изобилието на редки и застрашени видове птици като: розовото фламинго - над 7000 фламинга през Ноември, къдроглавия пеликан, белооката потапница, големия креслив орел, малкият корморан, водните биволи и още много други. Гледката е изключително рядка за нашата географска ширина. Разходката предоставя отличната възможност да се запознаете с многообразието в света на водолюбивите птици, да научите повече за тях и да се пренесете, макар и за кратко в едно по-спокойно място, където прелетни птици и блатни животни живеят заедно в хармония. Разходката с лодка води до вливането на река Струма в езерото, където е любимото място за хранене на много от птиците и можете да видите най-големите струпвания на Фламинго, Сивата и Голямата бяла чапли, както и част от гнездата на Къдроглавия пеликан.
Отпътуване за Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през 1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна чак през 1998 г. Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м.
Отпътуване към Керамоти - един от най-посещаваните курорти в Северна Гърция, заради прекрасните плажове наградени със син флаг. Настаняване в хотела, на 100 м от един от най-атрактивните плажове в Керамоти, както и в близост до заведения и магазини. Свободно време. Нощувка.

2 ден: /Великден/
Свободно време за разходка и почивка в Керамоти. По желание към 14.00 ч. Празничен Великденски обяд в един от най-добрите ресторанти в курортното селище /срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Нощувка.

3 ден:
Отпътуване към Кавала. Туристическа програма: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд или разходка в Кавала. Отпътуване за България в 14:30 часа. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.

============================================================

Примерно меню за Празничен Великденски обяд 08.04.2018 ( заявява се предварително )

Плато сезонна салата за четерима души: марули, домати, краставици...
Основно ястие по избор: пържоли, наденица от свинско месо, свинско шишче, пилешко филе, пилешко шишче ( предлага се с пържени картофи)
Десерт

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

============================================================

Ориентировъчни входни такси:

* Разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 10 туристи - 7 евро
* Вход за пещерата Алистрати - 6 евро
* Крепостта в Кавала - 2,50 евро

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кавала |  Почивки - Гърция |  Почивки - Кавала |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Кавала

Избрани оферти