Начало / Почивки / Почивки - Ла Манга Дел Мар Менор

Почивка в Испания - Ла Манга: Раят между две морета - 2017

Номер на оферта

/

200373

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет за директен полет с авиокомпания Buglaria Air: София - Аликанте - София с включени летищни такси чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж - 10 кг.;
- 7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и минерална вода за обяд и вечеря) в хотел "Cavanna" 4* (или подобен), Ла Манга
- Трансфер летище - хотел - летище
- Полудневна екскурзия - обиколка на Аликанте;
- Асистанс на български език
- Медицинска застраховка "ЕВРОИНС" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Цената не включва

- Цената не включва разходи от личен характер.
- Допълнителни екскурзии - записване на място.

Програма на пътуването

Описание на Вашата дестинация

Мурсия – автономна област в Югоизточната част на Испания със столица Мурсия. Областта е разположена между Валенсия, Кастилия и Андалусия.
Коста Калида или„Горещото крайбрежие” е средизменоморското крайбрежие на Испания, в провинция Мурсия. Тук се намира и най- популярния испански курорт Ла Манга дел Мар Менор.
Ла Манга дел Мар Менор - „Рай между 2 морета” – естествено образувана „коса”, разположена в Средиземно море и отделяща от него огромна солена лагуна с името Mar Menor или „Малко море”. Ла Манга, в превод означава „ръкав” – пясъчна формация с вулканичен произход: дължината му е 22 км., а ширината от 90 до 900 м. Курортът предлага 40 км. просторни плажове и е идеален за семеен отдих.
Повече от 320 слънчеви дни в годината, уникален микроклимат, удивителни свойства на Мар Менор и възможността да се насладиш едновременно на 2 морета, привличат туристи от цял свят. Максималната дълбочина на Мар Менор е до 8 м. и водата му се затопля доста по – бързо от водата на Средиземно море. „Малкото море” има повишено съдържание на йод, различни соли и минерали, които са причина за целебните му свойства. Доказано е, че вода с такава конценрация на соли в съчетание с високата темперетура оказва благотворно влияние върфу организма. Мнозина признават, че района на Мар Менор предлага най – здравословния климат в цяла Испания.
От природните компоненти на Мар Менор се произвежда специална козметика, която не отстъпва на израелската козметика от Мъртво Море.
Визитна картичка или Ла Манга дел Мар Менор накратко

Ла Манга е широка ивица земя, окъпана от две морета. Тя предлага големи плажове, покрити с фин пясък и е една от най-желаните туристически дестинации на слънчева Испания.

Ла Манга дел Мар Менор се състои от две области: Картахена и Сан Хавиер. Близо до Ла Манга ви очаква Кабо де Палос, малко рибарско селище, което е честа спирка на туристите заради своята вкусна кухня, красива плажна ивица и спокойна атмосфера.
Почивка в Ла Манга дел Мар Менор, Мурсия - пътеводител

Ла Манга дел Мар Менор е е голяма лагуна със солена вода. Най-дълбоката част на лагуната е около 7 метра и неслучайно Ла Манга е популярна като "най-големият плувен басейн в света". Мар Менор се намира до Средиземно море и екологичните, естествени характеристики правят този район рай за всеки, който обича водните спортове и топлото слънце през цялата година.

Ла Манга е кътче, известно като рай между две морета. Тази тясна ивица земя разделя „двете морета“ между Мар Менор и Средиземно Море. Ла Манга е желана туристическа дестинация в Испания, защото въздухът е много чист, а красивата Мар Менор е прочута със солената си вода, която има лечебни свойства.

Туристическата част на Ла Манга се намира на 30км северно от Картахена в Коста Калида, югоизточна Испания. Курортите се намират на около 30-40мин. от летище Мурсия.

Крайбрежието на Мар Менор е осеяно с пъстроцветни „туристически камъчета“. Това са кокетни селища, които предлагат на любопитния турист очарованието на испанското море и богатството на местната култура. В Сан Педро дел Пинатар освен много забавления в места като Lo Pag?n, вие можете да се погрижите и за здравословното си състояние, тъй като тук се намира известните кални бани.

Тази дестинация в Коста Калида предлага повече от 50 плажа, които са подходящи за всеки вкус. На някои плажове морските води не са дълбоки и са подходящи за семейства, които са решили да почиват с деца в Испяния.
Други плажове са обляни от водите на чистото Средиземно море в Картахена (средиземноморски град в автономната област Мурсия), Ла Манга и Сан Педро дел Пинатар.

Природният парк Salinas y Arenales е най-голямата влажна зона в региона на Мурсия и всяко лято той е спирка на розовото фламинго, което пътува към северна Африка.

Паркът Calblanque в Картахена е идеалното място, където можете да се насладите и на богатството на морето, и на чудесата на природата. Тази природна зона позволява да се усетим блаженството на слънчеви бани, да се позабавляваме с катерене, велосипедни приключения и наблюдение на птици.

Разнообразие от плажове не липсва: от диви, непокорени от човека пюсъчни дюни на юг до плитките води на Мар Менор, районът ще ви очарова. Мар Менор е изборът за лятна почивка и на много семейства, тъй като Мар Менор се слави с по-топлите си води в сравнение с други дестинации по Средиземноморието.

Земите на Мурсия са много плодородни, предлагат свежи плодове и зеленчуци, които са неизменна част от вкусната кухня тук. Разнообразието от морски деликатеси от Мар Менор и Средиземно море също трябва да е във вашия списък с неща, които да опитате тук.

Някои от типичните ястия са Arroz y Conejo (заешко с ориз), Arroz de Verduras (ориз със зеленчуци), Arroz Marinero (ориз с морски деликатеси) и Paella Huertana, вкусна вегетарианска паеля.
Испанските вина от Jumilla and Yecla са известни в Испания и цяла Европа. Те се отличават със своя плодов привкус.
Климат в Ла Манга дел Мар Менор

Климатът в Ла Манга е средиземноморски, отличава се с прохладен морски бриз през лятото. Средно 3000 часа слънце ни очаква тук всяка година, а средната температура бързо надвишава 20 градуса дори и в по-студени месеци.

През 1986 година Световната Здравна Организация препоръчва климата на областта Ла Манга като един от най-балансираните на света. Тук не е нито много горещо през лятото, нито пък студено през зимата. Коя туристическа дестинация може да се похвали с 325 слънчеви дена всяка година? Ла Манга дел Мар Менор, Мурсия е целогодишна туристическа дестинация, но Профи Турс препоръчва да се насладите на прекрасния климат през пролетта, ранното лято и златната есен!

В далечния 16ти век това, което днес наричаме Мар Менор е било отворен залив и Ла Манга е била дълга ивица от малки островчета, разположени в непосредствена близост едно до друго. С течение на времето земните пластове са претърпели промени и малките острови са изчезнали, а впоследствие се формира Ла Манга дел Мар Менор.

Столицата Мурсия има 400 000 жители. Мурсия е град в Източна Испания, южно от Аликанте и северно от Алмерия? Мурсия граничи с двете провинции Албесете и Гранада.

Мурсия е седмият по големина град на слънчева Испания. Самият град Мурсия няма свой плаж, но най-известните плажни ивици в региона се намират в Сан Педро де Пинатар и Ла Манга дел Мар Менор. Това са най-добре развитите плажове в региона, а регионът се отличава с отличната си туристическа инфраструктура: хотели, ресторанти, апартхотели. В културно-исторически аспект Мурсия носи завещанията от турско време, както и културното наследство на Ренесанса, Барока, примесени с привкуса на съвременните арт съкровища?

Лагуната на Мар Менор е защитена от ООН и е една от най-пазените райони на Средиземноморието. Периметърът обхваща 72км плажове с прозрачни, плитки морски води.

На юг се издигат малки острови като Perdiguera, Mayor, Redonda, Ciervo y Sujeto, които ни напомнят за вулканичния произход на тези земи.
Има ли нещо по-красиво от голямата луна при пълнолуние, която сякаш се къпе във водите на Средиземно море. Искате ли да разходите покрай крайбрежието на Мар Менор след уморителна, дива вечер, изпълнена с танци и песни?

Летните вечери и луди испански нощи в Ла Манга са получили своята международна популярност и много хора пристигат от цял свят, за да пият един коктейл и да се насладят на нощните приключения.

Най-много забавления ви очакват в близост до Plaza Bohemia, истинското сърце на Ла Манга. Някои нощни клубове и барове са разположени в непосредствена близост до морето, така че имате възможност да се огледате и в нощната премяна на морските води, които приласкават за един слънчев ден, изпълнен с водни приключения, спорт и безгрижен релакс.

Готови ли сте приключение? Нека опознаем тази слънчева Испания и интересни земи заедно!

Програма:

Ден 1 - Oтпътуване от летище София за Аликанте. Трансфер до Ла Манга дел Мар Менор (около 1 1/2 ч.). Настаняване. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - Закуска. Информационна среща. Обяд. свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 - Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 - Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 - Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 - Закуска. свободно време. Обяд. Отпътуване за Аликанте и обиколка на града. Трансфер до летището за полет до България.

Дати на заминаване: Цени в EUR: Цени в BGN: Наличност:
09.09 - 16.09.2017 509 € 995 лв няма места
16.09 - 23.09.2017 499 € 979 лв няма места
23.09 - 30.09.2017 489 € 955 лв няма места
30.09 - 07.10.2017 475 € 935 лв няма места
07.10 - 14.10.2017 460 € 915 лв ограничени места

Информация за полетите:
Дестинация: Полет №: Излита/Каца:
София - Аликанте FB 567 22:10 - 01:20
Аликанте - София FB 568 01:10 - 05:05

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Oтстъпки:
- Отстъпкa за 3-ти възрастен на допълнително легло: 70 лв.
- Дете от 2 до 12 г. на допълнително легло с двама възрастни:
* отстъпка за 1-во дете - 320 лв;
* отстъпка за 2-ро дете - 160 лв;

Доплащания:
* Единична стая: 236 лв.
* Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.

Допълнителни екскурзии:
- Целодневна екскурзия до Мурсия - 35€
- Полудневна екскурзия до Картахена - 35€
- Целодневна екскурзия до Бенидорм и Елче - 45€
- Полудневна екскурзия до Кабо де Палос - 25€
- Полудневна екскурзия до Сан Педро дел Пинатар - 25€
- Целодневна екскурзия до Лорка - 35€

Цените на екскурзиите, записани на място, са по-високи!Екскурзиите се провеждат при записани минимум 20 души.

Условия за резервации и анулации:
- При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
- Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
- При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
- При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
- При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
- При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
- При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Ла Манга Дел Мар Менор |  Почивки - Испания |  Почивки - Ла Манга Дел Мар Менор |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Ла Манга Дел Мар Менор

Избрани оферти