Начало / Почивки / Почивки - Ларнака

Почивка в Кипър - Агия Напа 2018 със самолет - Включени летищни такси!

Номер на оферта

/

138638

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София - Ларнака - София с авиокомпания Уиз Еър;

летищни такси;

двупосочен трансфер летище-хотел-летище;

7 нощувки в хотел Nissiana hotel & Bungalows 3*/ Bella Napa 3* или подобен;

7 закуски;

7 вечери;

медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с Асистанс;

Ръчен багаж до 10кг /с размери 50x40x23 см/;

Цената не включва

Чекиран багаж – до 20 кг - 81 лв. /в зависимост от сезона на посока на човек /;

допълнителни екскурзии;

доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 15 лв.;

Програма на пътуването

Почивка в Кипър - Агия Напа 2018 г.

Пътуването е ИНДИВИДУАЛНО и не включва водач на туристите от България!

Маршрут: София - Ларнака - София

8 дни / 7 нощувки

================================================================

Агиа Напа е един от най-красивите курортни градове в Кипър. Поставен е на второ място след Ибиса за цялото Средиземноморие. Известен е с нощният си живот и записан в книгата на Гинес, като място с най - много дискотеки на човек от населението.

Агия Напа е един от големите туристически центрове в Република Кипър. Сочен е за най-известния кипърски курорт. Намира се в югоизточната част на острова, близо до полуострова, на който се намира град Фамагуста (чиито звезди са възпети в поезията на Никола Вапцаров).

Златисти пясъчни крайбрежия се простират в източната част на Кипър, в свободната територия на провинция Фамагуста. Популярните центрове Паралимни и Агия Напа са истински рай за онези, които обичат морето и морските спортове.

Във вълшебния пейзаж на района се вписват малкия рибарски пристан на Агия Напа, средновековния манастир в центъра на селото, стотици вятърни мелници и стари византийски църкви в района на Протара и Паралимни, както и из околните села.

Местността е известна с името Кокинохория (Червени села), заради червеникавия цвят на пръстта. От селата в този район водят произхода си най-добрите народни поети, така наречените „пинтаридес". Преди 1974 г. Агия Напа е била тихо рибарско селище. Днес е голям туристически център.

========================================================

ДАТИ И ЦЕНИ на възрастен в двойна стая:


09.09.2018 г. - 1370 лв.
23.09.2018 г. - 1330 лв.
30.09.2018 г. - 1250 лв.
07.10.2018 г. - 1190 лв.
14.10.2018 г. - 1190 лв.

---------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=========================================================

ПРОГРАМА:

Първи ден:
Полет от София за Ларнака в 06:10 ч. Пристигане в 08:15 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела в Агия Напа /40 км /. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден - Седми ден:
Закуска. Свободно време. По желание допълнителни екскурзии срещу заплащане. Вечеря. Нощувка.

Осми ден:
Ранно освобождаване на хотела. Трансфер до Ларнака за полет до София в 09:00 ч. Пристигане в София в 11:20 ч.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележка:
Цените на багажа търпят промени според сезона наложени от авиокомпанията!

За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване

Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!

Екскурзията е тип индивидуална без водач!

Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!

Заплатения депозит е невъзвръщаем!

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯ ДО КИПЪР
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ ЗА ЕКСКУРЗИЯ ДО КИПЪР
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Допълнителни екскурзии при минимум 15 човека на руски или английски език:

Никозия – 40 евро за възрастен / 25 евро дете от 2-12 г.
По пътя към Никозия, ще видите най-големият флаг в света на планината Пентадактилос. Ще се разходите из стария град, където ще имате възможност да видите някои от най-важните забележителности.
Старият град на Никозия е обграден от Венециански стени от 16 век, предназначени да защитят населението от османско нападение. Ще видите Архиепископския дворец, до катедралата Сейнт Джон, който е построен на мястото на един век бенедиктински параклис през 14-ти посветена на Св Йоан Богослов. След това ще посетите Византийския музей,в който се помещава една от най-богатите и най-представителни колекции от икони на острова. Свободно време за снимки пред паметника на Свободата ,която символизира независимостта на Кипър от Британската империя.
Обиколката завършва с пазаруване в местния МОЛ .

Курион – Пафос - 40 евро за възрастен / 25 евро дете от 2-12 г.
Следвайки пътя за Пафос, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство, първо ще се спрете в Курион, едно от най-важните археологически обекти на острова. Там ще разгледате древногръцкия-римски театър, където са се провеждали гладиаторски игри , Кащата на Естолиос със своите мозайки.
Следващата спирка е скалата на Афродита, която се смята за родното място на древно- гръцката богиня на красотата и любовта. Свободно време за снимки.
Следвайки пътя за Пафос, ще видите църквата Св Петка в село Героскипоу. Църквата на Свети Петка е една от най-важните византийски паметници в Кипър, а също и една от пет камерните църкви, където са запазени стенописи от различни периоди. В долината Пафос ще посетите Дома на Дионис, включен в списъка на ЮНЕСКО, с мозаечни подове от 5 век преди Христа. Мозайките са считани за едни от най-добрите на Източното Средиземноморие.Te изобразяват сцени от гръцката митология и са шедьоври на мозаечното изкуство. Свободно време ще бъде дадено в пристанището на Пафос за обяд. /по желание и срещу заплащане/. През свободното си време можете да видите Колоната на Свети Павел, едно от местата, които Папа Бенедикт XVI посети през 2010 г.

Лимасол – Омодос - 35 евро за възрастен / 25 евро дете от 2-12 г.
Отпътуване от Ларнака към Кити, ще се спрете в църквата на Angeloktisti, която датира от 11-ти век и е построена върху руините на по-ранна християнска базилика от 5 век преди Христа.
Екскурзията продължава до Лимасол, втория по големина град на острова, главно пристанище, център на винарската индустрия и оживен курорт. Лимасол е построен между два древни градове-царства: Аматус на изток и Курион на запад. Ще видите наскоро реновирани райони около Лимасол, ще се разходите из тесните улички на стария град.
Следващата спирка е Замъкът Колоси в село Колоси, на 11 км западно от град Лимасол. Той е построен през 15 век върху руините на бившата крепост датираща от началото на 13 век. Замъкът е бил за рицарите на Свети Йоан от Йерусалим, по-късно става владение на Ордена на тамплиерите.
Следвайки пътя през планината Тродос, достигате до един от акцентите на тази екскурзия, красивото традиционното село Омодос. Селото е построено около манастира на Светия кръст, един от най-старите и най-свещените манастири в острова. Манастирът на Светия кръст е основан от Свети Елени. Според вярванията Свети Елени е оставил там парче от Светото въже, с което Исус Христос е бил вързан на кръста.
Омодос също е известно винарско село с много малки магазинчета, където можете да опитате и да закупите някои от най-добрите местни кипърски ръчно изработени продукти и вино. Ще имате свободно време за почивка, за обяд и да се насладите на красивата природа.

Агия Напа - 40 евро за възрастен / 30 евро дете от 2-12 г.
Тази екскурзия ще Ви отведе до красивия морски град Фамагуста разположен на източния край на острова.През 12-15 в. Фамагуста е бил невероятно богат град, играел е ролята на културно средище с уникална архитектура. Днес това очарование може да бъде открито в Стария град, който е заобиколен от мощни крепостни стени, направени от венецианците. При османското нашествие стените, които са 15 метра високи, остават почти непокътнати, за разлика от вътрешността на града. Много от тукашните дворци и църкви са разрушени, включително и катедралата Свети Никола, която е шедьовър на френската средновековна готика. Днес тя е обновена, но към нея е прибавено минаре и вече от пет века действа като джамия под името "Лала Мустафа". Въпреки, че през 1960 г. Кипър е обявен за Независима държава, само 3-4 години по-късно започват размирици, които помрачават мирното развитие на младата република. Гръцките и турските кипърци не намират никакво компромисно решение по въпроса за съвместното съжителство в политически план. През 1974 г. турските войски предприемат десант и така стъпват на северното крайбрежие. Завземат около една трета от острова и окупират северната част на републиката.
Отправяме се към Агия Напа, най-популярният туристически курорт, където ще посетите средновековния манастир Агия Напа , който се намира в центъра на Агия Напа .Манастирът е посветен на Дева Мария, защото според местна легенда, оригинална икона на Дева Мария е била открита от ловец в пещерата.
Крайната спирка на екскурзията е Cape National Park Greco , на десет минути път с кола от центъра на Агия Напа , едно от най-красивите места на острова. Свободно време за снимки.

Традиционна кипърска вечер - 40 евро за възрастен / 25 евро дете от 2-12 г.
Насладете се на кипърската нощ , изпълнена със забавления. Вечерта ще бъде добра възможност да се запознаете с традициите и гостоприемството на кипърския народ. Можете да опитате голямо разнообразие от местни ястия, под формата на традиционно кипърско мезе, придружени от местни вина от най-добрите винарски изби в Кипър. Ще наблюдавате танцьори в своите национални носии, извършващи фолклорни танци и насърчаващи всички да се присъединят към тях и да научат стъпките. Гвоздеят на вечерта е изпълнението на танцьори, които могат да балансират няколко чаши на главата си, докато танцуват. Отпускащата атмосфера и ведрия характер на кипърците наистина ще ви накара да се почувствате като у дома си.

===================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===================================================================

Тагове

Оферти - Кипър |  Оферти - Ларнака |  Почивки - Кипър |  Почивки - Ларнака |  Лято в чужбина - Кипър |  Лято в чужбина - Ларнака

Избрани оферти