Начало / Почивки / Почивки - Коста дел Сол

Почивка в Испания - Коста дел Сол - Михас

Номер на оферта

/

223285

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет с редовен полет на AK “България Ер” София – Малага – София с включени летищни такси;
-Чекиран багаж до 23 кг и ръчен салонен багаж до 10 кг;
-Трансфер летище-хотел-летище;
-7 нощувки на база HB /закуска и вечеря/ в хотел VIK Gran Hotel Costa del Sol 4*
-Полудневна обиколка включваща Михас и Малага с български екскурзовод;
-Обслужване на български език по време на престоя в Коста дел Сол/Михас;
-Медицинска застраховка за периода на пътуването включваща Covid-19 с покритие 10 000 EUR със ЗД „Мондиал Асистънс”

Цената не включва

-Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България, на място цените са по-високи. Екскурзията да Гранада се заявява само от България. Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 10 записани туристи.
-PCR тест /ако е неоходим/;
-Лични разходи;
-Застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

Настаняване в VIK Gran Hotel Costa del Sol 4*

На първа линия в района La Cala De Mijas

АК "България Ер"

8 дни / 7 нощувки на закуска и вечеря

Включена екскурзия на Малага и Михас

Обслужване от екскурзовода Мишо Иванов

ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:
13.07-20.07.21 - 763€ / 1492 лв.
20.07-27.07.21 - 763€ / 1492 лв.
27.07-03.08.21 - 763€ / 1492 лв.
31.08-07.09.21 - 804€ / 1573 лв.
07.09-14.09.21 - 804€ / 1573 лв.
28.09-05.10.21 - 717€ / 1402 лв.
05.10-12.10.21 - 717€ / 1402 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Възможност за допълнителни екскурзии до:
Гибралтар и Марбея
Caminito Del Rey - Кралския път
Гранада и двореца Алхамбра
Ронда, Севиля и Кордоба

Михас е типичен андалуски град разположен в полите на планината Sierra de Mijas в провинция на Малага. Характерен със своите малки криволичещи улички, изпълнени с огромна мистерия, която се разкрива пред минувача при всеки преодолян от него завой, сякаш изхлузва одеждите на непознатото, за да открие своята необичайна култура, фолклор, гастрономия и многолетна традиция, запазени от безмилостното влияние оказано от прехода на времето. Тази мозайка от разнообразна архитектура, аромати, пейзажи и вкусове е резултат на мирните взаимоотношения и обмен на познания, съществуващи благодарение на вековното съжителство между араби, християни и евреи, често споменавани, като "Трите култури".

=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден Вторник : СофияМалага
Излитане от летище София Терминал 2 в 15:55 часа с директен полет на АК „България Ер”. Кацане на летище Малага в 18:45 часа. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване във VIK Gran Hotel Costa del Sol 4* в La Cala De Mijas (Михас) – крайбрежната част на градчето на спокойствието. Белите къщи, накичени с красиви мотиви, чийто фасади са пищно украсени с цветя, къпещи сетивата с една ухаеща композиция на парфюм, произхождащ от мириса на разцъфнал жасмин и азаар, множество традиционни заведение с тупична кухня за региона, малки семейни магазинчета и безброй усмивки. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден Сряда: Гибралтар и Марбея
Закуска.Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Гибралтар и Марбея
Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. Гибралтар се намира на около 1.30 часа път от хотела. В предварително уреденият ден за екскурзията пред хотела, в който сте се настанили ще пристигне автобус и екскурзовод, който ще Ви придружи до Гибралтар и обратно. По пътя ще Ви запознава с важни моменти от историята на Испания и Гибралтар. Една много интересна и приятна обиколка през която ще получите богата информация. Ще направим една обиколка на Гибралтар с местен туристически автобус, като ще преминем през Юръп Пойнт (най-южната точка на Гибралтар), тунелите на скалата и ще стигнем до пещерата Сан Мигел, която ще посетим от вътре. Пред нея ще можем да се снимаме с известните берберски макаци - маймуни, които живеят на свобода. След тази обиколка ще слезем до града, където ще имаме свободно време за обяд, shoping и разходка. Нужни са Ви лична карта или паспорт за преминаване на границата. На връщане към хотела ще се отбием в Пуерто Банус, Марбея, където туристите ще разполагат с 45 мин. свободно време.
Цена: възрастен: 59 евро/115 лева, дете до 10 г. : 45 евро/88 лв
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт в Испания, транспорт в Гибралтар, вход в Пещерата Сан Мигел, 45 мин. свободно време в Пуерто Банус, Марбея.

3-ти ден Четвъртък: Caminito Del Rey – Кралския Път
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Caminito Del Rey.
Сутринта - отпътуване от хотела. Caminito del Rey, преведено на български като Кралския път е разположен по отвесните скали на величествения каньон наречен Desfiladero de los Gaitanes. Ще имаме възможността да тръгнем по него, за да се насладим на прекрасната гледка, прожектирана от природата пред нас, влизайки през северната страна на прохода, стигайки до южната, където ще ни чака автобусът. Преди да започнем нашата авантюра ще ни раздадат каски за сигурност, след което ще изминем разстоянието от 3 км през природния парк преминавайки през каньона, навлизайки до зона, в която разстоянието е от 1 метър. Ще се насладим на невероятна мозайка от пейзажи образувани от планина, река и сакли. Разходката ще продължи 3 часа. След като завършим се връщаме обратно в хотела.
Програмата включва: климатизиран автобус, водач и вход за Caminito del Rey.
Цена: Възрастен: 50 евро /98 лева, дете до 10 г.: 37 евро/72 лв.

4-ти ден Петък: Гранада и двореца Алхамбра
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание допълнителна екскурзия до Гранада.
Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. Пристигане в Гранада. Разглеждане на внушителния дворец Алхамбра.“Залата на двете сестри” и знаменития “Двор на лъвовете”, които ни пренасят в 14 – ти век, Двореца на Карл V и градините на Хенералифе – лятната резиденция на древните испански крале с много фонтани. Оттук се открива прекрасна гледка към града и Сиера Невада. След като приключим с посещението автобусът ще ни чака на паркинга на Алхамбра, за да ни закара до Гранада – 15 мин разстояние. Свободно време в Гранада за сам. посещение на Катедралата или Кралската гробница на Католическите крале. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). Отпътуване от Гранада. Връщане в хотела.
Цена: Възрастен: 67 евро /131 лева, дете до 10 г.: 55 евро/108 лв.
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, вход в Алхамбра.

5-ти ден Събота: Ронда
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Ронда.
Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. Ронда е едно от най-старите и живописни селища в Испания, известно със своите бикоборци, прословуто родно място на тореадори и бандолероси. Тук ще се насладим на изключителна гледка от мостовете Puente Nuevo над река Тахо, чието дефиле е с дълбочина от 120 м. Преди да пристигнем в Ронда ще се отбием до ранчото на известния тореадор Рафаел Техада, където бе сниман епизод от предаването на „Без багаж в Андалусия“, водено от Биляна Траянова и Валери Белчински. На това автентично място, един от символите на испанските вековни традиции, ще проведем екскурзия от 1.30 мин. Ще имаме възможността да опознаем от първа ръка, в лицето на местен екскурзовод, традициите на бикоборството, начина на отглеждане на животните, тяхната селективност и подготовката им за корида. Ще видим красиви коне от андалусийска раса и, разбира се, биковете, които достигат до 600/700 кг. В самите съоръжения на ранчото ще можем да видим арената, където тренира известния тореадор и евентуално да побеседваме с него ако е там. Следва свободно време за самостоятелна разходка в Стария град на Ронда из романтичните улички на очарователното градче, неговите площади, църквата Санта Мария Майор и др.
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, вход в ранчото на тореадора Рафаел Техада с местен екскурзовод.
Цена: възрастен: 50 евро /98 лева, дете до 10 г.:35 евро/69 лв.

6-ти ден Неделя: Севиля
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Севиля.
Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи Пристигане в четвъртия по големина град в Испания и столица на област АндалусияСевиля, разположен край бреговете на река Гуадалкивир. Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета, Булеварда на палмите, Испанския площад, паркът Мария Луиза. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала с прочутата камбанария Хиралда, свободно време при двореца Алказар на Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за обяд в типичен испански ресторант с традиционна кухня (по желание). Отпътуване от Севиля. Връщане в хотела.
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Севиля.
Цена: Възрастен: 59 евро/115 лева, дете до 10 г.: 49 евро/95 лв.

7-ми ден Понеделник: Кордоба
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Кордоба.
Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. Кордоба е място, където съжителстват мюсюлманска, еврейска и християнска култури. Градът е известен с архитектурата си от времето, когато е бил столица на Кордовския халифат и е заемал почти целия Иберийски полуостров. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. След пристигане в града – среща с местен екскурзовод, който Ви придружава по време на обиколката. Посещение на старата част на града, включена в световното наследство на ЮНЕСКО, на известната джамия Джамия-Катедрала на Кордоба, превърната по-късно в катедрала - едно невероятно съчетание на стилове и религии. Разходката продължава с разглеждане на еврейския квартал, римския мост над р. Гуадалкивир. Свободно време за обяд (по желание).Връщане в хотела.
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Кордоба.
Цена възрастен: 59 евро / 115 лева, дете до 10 г.: 49 евро/95 лв.

8-ми ден Вторник: Михас , МалагаСофия
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела в 10:45 часа.
Отпътуване от хотела в 11:00 часа към Михас (включена в цената) с екскурзовод на български език. Свободно време за посещение на едно автентично селище в Андалусия. Стъпаловидно разположеното градче е една естествена тераса, предлагаща прекрасна гледка към крайбрежието. По време на самостоятелната пешеходна разходка ин топичните андалусийски улички ще можете, ако желаете да се повозите на магарета – местните превозни средства, използвани като таксита в градчето, една от най-популярните туристически атракции в Михас. Ще видите малката бикоборска арена с нейната характерна овална форма, 2 средновековни църкви в стил мудехар, руините на древните арабски стени и параклиса на Светата Дева - покровителка на Михас.
13:30 часа Трансфер до Малага. Панорамна обиколка на града (включена в цената). Разглеждане отвън на крепостта Гибралфаро, Катедралата и Къщата на Пикасо. Свободно време в центъра на Стария град. 16:30 часа трансфер до летище Малага. Обратен полет до София в 19:30 часа. Пристигане на летище София ,Терминал 2 в 23:55 часа.

=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА

Разположение:
Хотел с перфектна локация, в близост до търговките улички на градчето с множество ресторанти и магазини, на 800 метра от автобусна спирка на главния крайбрежен път на курорта. Най-близкото голф игрище е на 500 метра от хотела, Фуенхирола е на 15 минути път с автобус, Марбея е на около 24 километра. Намира са на първа линия на плажа „Кала де Михас“ до крайбрежната пешеходна алея на района. Наем на кърпа на плажа - срещу 10 евро депозит. Разполага с открит басейн, безплатни чадъри, шезлонги и бар около басейна.
Стаи: Разполага с около 300 стаи, всички със странична глед море, големи просторни тераси, индивидуален климатик, телевизор, телефон, душ кабина или вана с тоалетни принадлежности, сошоар, хладилник, безплатен WI-FI, сейф срещу заплащане(около 2 евро на ден).

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на плащане:
-Депозит 100 евро или 200 лева при записване;
-Доплащане 50% до 30 дни преди датата на отпътуване;
-Пълно плащане 14 дни преди датата на отпътуване.

Забележка:
-Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно.
-Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат предоставени седмица преди отпътуване.
-Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България най-късно до 30 дни преди отпътуване!
-Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 30 човека.

Часове на полетите с АК „България Ер“:
Дни: Вторник – вторник
СофияМалага 15:55ч. – 18:45ч.
МалагаСофия 19:30ч. – 23:55ч.

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.
Условие за записване: Без възрастови ограничения
Минимален брой за осъществяване на програмата – 20 човека
Срок за уведомление за несъбран минимум: 15 дни преди заминаване
Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
-До 31 дни от датата на заминаване – без неустойка.
-От 30 дни до 14 дни – 250 евро / 500 лева.
-От 14 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

Вид използвани транспортни средства по програмата:
-Самолет
-Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 7 работни дни, преди датата на пътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗД „Мондиал Асистънс”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 32 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Коста дел Сол |  Почивки - Испания |  Почивки - Коста дел Сол |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Коста дел Сол

Избрани оферти