Начало / Почивки / Почивки - Лидо ди Йезоло

Ранни записвания за Почивка в Лидо Ди Йезоло

Номер на оферта

/

196226

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Самолетен билет София – Анкона – София;
Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
Лицензиран автобус по време на цялата екскурзия;
6 нощувки със закуски в хотел Riviera 3* или подобен в Лидо ди Йезоло;
1 нощувка със закуска в хотел Sacramora 3* или подобен в Римини;
7 вечери в хотелите;
Екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;



Цената не включва:

Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;
Допълнителна екскурзия до островите Мурано, Бурано и Венеция: 75 лева / 60 лева за деца до 11.99 години (при минимум 15 човека);
Допълнителна екскурзия до Верона и Падуа: 55 лева / 40 лева за деца до 11.99 години (при минимум 15 човека);
Допълнителна екскурзия до Кортина д‘Ампецо: 50 лева / 35 лева за деца до 11.99 години (при минимум 15 човека);
Допълнителна екскурзия за шопинг в МОЛ: 15 лева / 5 лева за деца до 11.99 години (при минимум 15 човека);
Билет за базиликата Сан Виталемавзолея Гала Плачида и Свети Аполинарии в Равена: 30 лева (посещение с местен екскурзовод) / безплатно дете до 9.99г. (при минимум 20 човека);
Входни такси;
Слушалки по време на пътуването: 5 лева на ден – препоръчваме. В противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки.

Програма на пътуването

8 дни / 7 нощувки

ЦЕНА: от 1299 лв.



Ранни записвания до 15.05.2017г.!





1 ДЕН – София – Равена – Лидо Ди Йезоло

Отпътуване от летище София за Анкона в 8:30 ч. Кацане в Анкона в 10:00 ч. Потегляне към Равена, където се намират най-знаменитите мозайки в западното изкуство. Превъзходните византийски мозайки от V до VІІ в. са впечатляващи припомняния за легендарното минало на Равена като последната столица на Западната Римска империя след падането на Рим през V в. В центъра на средновековния квартал се намира площад „Пополо“, на който е разположена Катедралата, а срещу нея е Неониевият Баптистерий. Не далеч е и Архиепископския дворец. Южно от катедралата е гробът на Данте, където през 1321 г е погребан средновековният поет. По желание и срещу допълнително заплащане може да се организира посещение на базиликата „Свети Виталий” с екскурзовод на руски и с български превод. Тя е най-голямата забележителност на града. Тя е построена между 521 г. и 547 г. и е един от най-значимите примери на Византийското изкуство в Западна Европа. Църквата е с осмоъгълна форма и отвътре е облицована с мозайка от VІ в. Най-хубавите мозайки изобразяват император Юстиниан І и жена му Теодора. В парка на Базиликата Св.Виталий се издига гробницата на Гала Плачидия, сестрата на император Онори І. Параклисът на гробницата също е покрит изцяло с мозайки – най-красивите в Италия. Продължаване към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН – Лидо Ди Йезоло – МураноБураноВенеция – Лидо Ди Йезоло.

Закуска. По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до островите Мурано, Бурано и Венеция. Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за островите Мурано и Бурано, разположени във венецианската лагуна. Мурано, известен с ателиетата за художествено стъкло и Бурано, островът на дантелите. Туристическа програма в историческия център на Венеция: площад “Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, Моста на въздишките, Двореца на дожите, моста “Риалто” с атрактивния покрит пазар. Интерес представляват Археологическия музей, музея “Корер”, галерията “Гугенхайм” и библиотеката “Марчиана”, които туристите могат да посетят по желание или да се разходят с гондола из плетеницата от канали пресичащи прочутия град. Свободно време. Около 18:00 ч. връщане с корабче на Пунта Сабиони. Връщане в хотела в Лидо Ди Йезоло. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН – Лидо Ди Йезоло – ВеронаПадуа – Лидо Ди Йезоло

Закуска. По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Верона и Падуа. Пешеходна разходка във Верона: Арена ди Верона, площад “Бра”, Къщата на Жулиета, площад “Деле Ербе”, площад “Синьория”. Свободно време. Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка из града с разглеждане на най–важните забележителности: Площад “Прато де ла Вале”, Университета, параклиса ”Св. Джорджо” и базиликата “Св. Антоний” на Светия площад. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН – Лидо Ди Йезоло – Кортина д’Ампецо – Лидо Ди Йезоло

Закуска. По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до подножието на Доломитите и Кортина д‘Ампецо. Доломитите са планинска верига разположени в северните италианските Алпи, наброяващи 18 върхове, които се издигат над 3 000 метра. Пътищата, минаващи през Доломитите предлагат едни от най-красивите планински пейзажи в Европа, с отвесни скали и високи, тесни, дълбоки и дълги долини. Пътувайки през Доломитите ще видите разнообразие от зрелищни пейзажи белязани от зъбери и скални стени, ледникови земни форми и карстови системи. Ще минем и в подножието на “кораловия” масив Тофана. Кортина д’Ампецо (Cortina d`Ampezzo) е един от първите ски курорти в света, и е най – стилният ски курорт в Италия. Разположен е в широката и слънчева долина Ампецо в сърцето на Доломитите, заобиколена от върхове, обявени от ЮНЕСКО за световно природно богатство. Мястото е придобило световна известност, заради зимните спортове. В курорта има красиви бутици, ресторанти и места за забавление. Връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН – Лидо Ди Йезоло – Шопинг – Лидо Ди Йезоло

Закуска. Свободно време за плаж или по желание срещу допълнително заплащане възможност за шопинг в голям МОЛ. Отпътуване към един от най–големите шопинг центрове в района на Лидо ди Йезоло. Свободно време за пазар. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН – Лидо Ди Йезоло

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН - Лидо Ди Йезоло – БолоняРимини

Закуска. Сутринта отпътуване за Болоня. Туристическа програма в Болоня – Нептуноновият фонтан от 1566 година, главния площад „Пиаца Маджоре“, Общинския дворец, Градския художествен музей; двореца на градоначалника; църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време и отпътуване към Римини. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН – Римини – АнконаСофия

Закуска. Отпътуване към летището в Анкона и полет за България в 11:00 ч. Пристигане на летище София в 13:00 ч.
Дати Човек в двойна /тройна стая
14.06.2017-21.06.2017 1299
12.07.2017-19.07.2017 1299
Цената е в лева.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Лидо ди Йезоло |  Почивки - Италия |  Почивки - Лидо ди Йезоло |  Почивка на море 2024 - Италия |  Почивка на море 2024 - Лидо ди Йезоло

Избрани оферти