Начало / Почивки / Почивки - Волос

Почивка в Неа Анхиалос, Волос 2017 - Специална цена

Номер на оферта

/

202338

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран автобус 3*
7 нощувки със закуски и вечери в хотел Protessialos 3*
Гръцка фолклорна вечер веднъж седмично
Сутрешна анимация (зумба, аеробика и др.)
Открити уроци гръцка кухня
Полудневна екскурзия до град Волос
Медицинска застраховка с Асистанс
Екскурзовод / водач от фирмата организатор

Цената не включва

Пакетната цена не включва:
Екскурзията до Пелион– 15 евро възрастен / 8 евро дете (при минимум 20 туриста)
Круиз до остров Скиатос – 28 евро възрастен / 20 евро дете (при минимум 20 туриста)
Екскурзия до Метеора – 23 евро възрастен / 19 евро дете (при минимум 20 туриста)
Екскурзия до Кала Нера – 7 евро (при минимум 20 туриста)
Входни такси на музеи и туристически обекти по програмите

Доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 5 лв ; от 70 до 75 г – 7 лв ; над 75 г – 15 лв

Програма на пътуването

8 дни, 7 нощувки, 7 закуски, 7 вечери

Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВОЛОС – НЕА АНХИАЛОС- СОФИЯ

Почивка в подножието на планината Пелион - земята на кентаврите и круиз до остров Скиатос

Неа Анхиалос е крайбрежен град- курорт, който се намира на 18 км от град Волос, в областта Тесалия, почти по средата между град Солун и столицата Атина. Живописното му разположение покрай залива Пагаситикос, очарователната природа, чистият морски бряг спокойствието и гостоприемството на местните хора, са направили града един от най-желаните туристически комплекси в района. Неа Анхиалос комбинира борови дървета, лозя, маслинови и бадемови насъждения с кристанито чистите води на залива.
Тук се извисява и известната от гръцката митология планина Пелион - родното място на Кентавъра Хирон - учител на много древногръцки герои като Язон, Ахил, Тезей и Херакъл

1 ден – СофияВолос – Неа Анхиалос
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут СофияСолун гр. Волос (515 км). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Волос
Закуска. Полудневна екскурзия в град Волос. Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористите склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораби на Аргонавтите, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка. Прибиране в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Неа Анхиалос
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и забавления с аниматорите – водна аеробика, зумба. По желание може да се разходите до археологическите разкопки при Неа Анхиалос, включващи обширно пространство с обекти от ранно християнската епоха. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Метеора
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж или по желание целодневна екскурзия до скалните манастири Метеора (310 км). Отпътуваме от хотела в 08:30 ч. като по пътя ще минем покрай градовете Лариса и Трикала. Към обяд ще пристигнем при скалните манастири Метеора – наричани още „осмото чудо на света”. Ще посетим два от манастирите, разположени върху скалите, които сякаш са извисени към небето. Метеорските манастири са под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време в Каламбака – селцето, сгушено в подножието на скалите, където ще имаме време за обяд и разходка. Следобед отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Целодневен круиз до остров Скиатос (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка. По желание целодневен круиз до остров Скиатос. Отпътуваме от хотела. В 09:00 часа ще се качим на круизия кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. По време на пътуването ни до остров Скиатос за доброто настроение ще се грижи екипажа на кораба с традиционни танци и забавления. След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос. Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части. В 14:45 корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето. Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Планината Пелион (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка, и забавления с аниматорите. По желание и срещу допълнително доплащане целодневна екскурзия до Пелион. След закуска ще отпътуваме към планината на кентаврите. Първата ни спирка ще бъде в Милиес. Това е родното място на Антимос Газис, който заедно с Грегориос Константас и Даниел Филипидес поставят основите на училището в Милиес през 1814 г. На централния площад се намира Храма на Памегисти Таксиархес, който ще ви впечатли със своята акустика и стенописи. Освен това ще посетим обществената библиотека, а също и Фолклорния музей. Продължаваме към пясъчните плажове и около обяд ще пристигнем в Агиос Йоанис. Тук ще имаме време за плаж и плуване в кристалните води на Егейско море и обяд в местните ресторанти. По пътя си ще минем през селището Хания – разположено на 1200 м надморска височина. Продължаваме към селището Макриница. Спирка и разглеждане на традиционното селище, което е съхранило своите къщи с покрви от каменни плочи. Нарича се още „Балконът на Пелион“, тъй като от там ще се насладите на най-красивата гледка към Пагаситския залив и Волос. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Кала Нера (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и забавления. По желание разходка до Кала Нера за плаж и обяд (80 км). Селището е разположено на полуостров Пелион, на разстояние 40 км от хотела и е едно от най-живописните в района. Посетителите могат да се възползват от пясъчните плажове и традиционните таверни. Връщане в хотела следобед. Вечеря. Нощувка.

8 ден – ВолосСофия
След закуска отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.



Информация за хотела : PROTESSIALOS 3* http://www.protessilaos.com/en/index.html
Местоположение: Хотелът е разположен в Неа Анхеалос, на 18 км от Волос. На първа линия спрямо пясъчен плаж, хотелът обещава незабравима ваканция, съчетана с много възможности за пълноценна почивка според всеки вкус и предпочитания. Хотелът е с перфектна локация. Състои от една основна сграда, с общо 40 стаи, повечето от които са с изглед към залива Пагаситис. Услуги: На разположение на гостите са 1 ресторант, 1 бар, ТВ зала, Интернет зала, WI-FI в общите части на хотела.
Стаи: Всички стаи са оборудвани с балкон, климатик, баня с душ и сешоар, сателитна ТВ, сейф, офис бюро, хладилник, телефон, прозорците са с троен стъклопакет, което гарантира изолация на шума отвън.
Плаж: Обществен пясъчен

Условия за резервация:
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Волос |  Почивки - Гърция |  Почивки - Волос |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Волос

Избрани оферти