Начало / Почивки / Почивки - Паралия Катерини

Почивка в Паралия Катерини с автобус - ЮЛИ 2018

Номер на оферта

/

220049

Дати & цени

Цената включва

---Групов трансфер София - Паралия Катерини - София
---7 нощувки със закуска и вечеря
---Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
---Представител от агенцията по време на целия престой.

Хотел "Lito" 2*+ се намира в курорта Паралия Катерини и е само на 20 м от пясъчния плаж. Хотелът разполага с 26 стаи, оборудвани с климатик, телефон, хладилник, сателитна телевизия и собствен санитарен възел. В хотела има ресторант, който предлага закуска и вечеря на блок маса. Предлага безплатен Wi-Fi достъп.

Цената не включва

Екскурзии по желание:

Целодневна екскурзия до Метеора - при минимум 8 туристи: 42 лв за възр.; 30 лв за деца до 9 г.
Целодневна екскурзия до Солун за разходка и шопинг - при минимум 8 туристи: 25 лв за възр.; 15 лв за деца до 9 г.
Полудневна екскурзия до планината Олимп - при минимум 8 туристи: 25 лв за възр.; 15 лв за деца до 9 г.
Целодневна екскурзия до остров Скиатос - при минимум 10 туристи: 70 лв за възр.; 50 лв за деца до 9 г.
Целодневна екскурзия до Атон и Синята Лагуна с включен лек обяд - при минимум 10 туристи: 80 лв за възр.; 60 лв за деца до 9 г.

Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

Програма на пътуването

ДЕН 1

СофияОлимпийска ривиера

370 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.30 ч. - Автогара "Сердика", 8.00 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald"s", Дупница - 8.30 ч., Благоевград - 9.00 ч., Сандански - 10.00 ч. по маршрут ГКПП Кулата - Олимпийската ривиера. Пристигане по обяд. Настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка.
ДЕН 2

Олимпийска ривиера

Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.
ДЕН 3

Олимпийска ривиераМетеора – Олимписка ривиера

380 km

Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия до Метеора: отпътуване в 6:30 ч. за пристигане в местността Метеора преди обед – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос“. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Пауза за обяд в таверна. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.
ДЕН 4

Олимпийска ривиераСолун – Олимписка ривиера

150 km

Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия до Солун: отпътуване в 9:00 ч. за Солун. Пристигане преди обед за кратка пешеходна разходка (около 30 мин.). Свободно време за разходка и шопинг в някой от стотиците магазини. Възможност за посещение на църквата „Св. Димитър“ – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Следобед отпътуване за Олимпийската ривиера. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.
ДЕН 5

Олимпийска ривиера

100 km

Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия до планината "Олимп": отпътуване в 9:00 ч. за селцето Литохоро за начало на разходката по склоновете на планината "Олимп". Разходката (около 1 час пеша) е по планинска пътека и продължава до водопада "Енипеас". След това се посещава известния манастир "Св. Дионисий", където се твърди, че се намират мощите на Св. Дионисий. По-късно се посещава селцето Палео Пантейлемон за разходка и обяд в някоя от местните таверни. Днес селището Палео Пантейлемон е известно със своята добре запазена автентична архитектура и спираща дъха гледка към Егейско море. Следобед отпътуване за Олимпийската ривиера. Прибиране в хотела следобед. Нощувка.
ДЕН 6

Олимпийска ривиера

370 km

Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия до остров Скиатос: отпътуване в 5:25 ч. за селището Ахилион (пътуването от Олимпийската ривиера до селището Ахилион е с автобус и продължава около 3 ч.). Качване на корабче от пристанището на селището Ахилион. Пътуване с корабче до остров Скиатос (продължава около 2 ч. и 30 мин.). Пристигане в столицата на остров Скиатос за свободно време и разходка (около 2 ч.). Следва отпътуване с корабчето от столицата на остров Скиатос до най-известния плаж на острова - "Кукунариес". Свободно време за плаж (около 3 ч.) на плажа "Кукунариес". Следобед отпътуване за Олимпийската ривиера. Прибиране в хотела след 22:00 ч. Нощувка.

ДЕН 7

Олимпийска ривиера – Атон – Олимпийска ривиера

390 km

Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия до Атон - Света гора и Синята Лагуна: oтпътуване с автобус в 5:25 ч. към Ормос Панагиас за туристическа обиколка с кораб до Атон - Света гора с прекрасна панорама към два от манастирите. Тук е разположена единствената православна монашеска република, която повече от 1000 години живее според църковните канони и в духа на традициите от византийските времена. От самото й създаване до днес действа закон, който забранява жени да стъпват на святата земя на Атон. Посещение на Синята Лагуна с възможност за плуване и включен лек обяд в една от местните таверни. Следобед отпътуване за Олимпийската ривиера. Прибиране в хотела около 20:00 ч. Вечерта по желание: вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо. Нощувка.
ДЕН 8

Олимпийска ривиераСофия

370 km

Закуска. 11:00 ч. - напускане на хотела. Отпътуване за България следобяд. Пристигане в София на бензиностанция "Lukoil" (бул. "Сливница", след кръстовище Орион), Автогара "Сердика", ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.

Линк към сайта: https://goo.gl/3HLMtA

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Паралия Катерини |  Почивки - Гърция |  Почивки - Паралия Катерини |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Паралия Катерини

Избрани оферти