Начало / Почивки / Почивки - Бари

Почивка в Пулия - хотел Akiris 4* - ПРОМОЦИЯ - 03.07.2019г.

Номер на оферта

/

199833

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет до Бари с директен чартърен полет с авиокомпания Бългериън Ер Чартър;
Регистриран багаж 15 кг на човек и 7 кг ръчен;
Летищни такси;
4 нощувки, закуски и вечери, с включено ? л вино и ? л вода, в Akiris 4* или подобен;
Трансфер летище – хотел – летище;
Чадъри и шезлонги на плажа;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Представител на туроператора владеещ български за целия престой.

Цената не включва

Допълнителна целодневна екскурзия до Бари и Полиняно а Маре с дегустация на питка „ Фокача“ и вино – 108 лв. за възрастен/ 54 лв. за дете до 11,99 г.;
Допълнителна полудневна екскурзия до Матера (ЮНЕСКО) – 98 лв. за възрастен/ 49 лв. за дете до 11,99 г.;
Допълнителна целодневна екскурзия до Алберобело – Локоротондо с дегустация на домашно приготвени ликьори и сладки, местно производство – 118 лв. за възрастен/ 59 лв. за дете до 11,99 г.;
Пакет 3 екскурзии: Бари и Полиняно а Маре, Матера (ЮНЕСКО), Алберобело и Локоротондо – 320 лв. за възрастен, 160 лв. за дете до 11,99 г.;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Програма на пътуването

Почивка в Пулия 2019

Директен чартърен полет

Akiris 4* или подобен

Отличен хотел, утвърден сред българските клиенти. С прекрасна градина, потънал в зеленина сред типичните за Пулия пини и една от най-добрите и вкусни кухни в района.

5 дни / 4 нощувки

ДАТА: 03.07 – 07.07.2019 г.

ЦЕНА на човек, в двойна стая, на база закуска, вечеря и напитки, с включени летищни такси: 580 лв.

**Last minute – валидна само за нови резервации, за последни 2 стаи.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Hotel Akiris 4*

http://www.akiris.it/en/index.html

Базиликата е великолепен район в близост до Йонийско и Тиренско море. Тук можете да се потопите в античната атмосфера на древните гръцки градове – Метапонто и Поликоро, налични са и редица археологически паркове. Ще се насладите на красиви Средиземноморски брегове в съчетание с богати борови гори, в допълнение на прекрасни спиращи дъха гледки и с кристално чистата вода на Средиземноморието.
Това е регион с богати традиции, който предлага кухня с богати вкусове, доминираща от неповторими аромати и местни подправки. Районът е известен със своите изключително качествени плодове и зеленчуци.
Местоположение
Хотелът се намира в Базиликата, в близост е до Бари на около 100 км. Намира се на 1,5 км от центъра на градчето Нова Сири и жп гарата. Резортът е разположен сред неповторима борова гора, която ви позволява да се насладите пълноценно на почивката си. Плажът се намира само на 250 м от хотела като пътят до него минава през прохладната гора.

Хотелът
Хотел Akiris е част от комплекс Akiris Resort, който съчетава в себе си удобствата на хотелското настаняване (82 стаи) и уединението на самостоятелните апартаменти (238 апартамента), в които има всичко необходимо, за да направите почивката си на това място незабравима. Всички апартаменти и стаи са напълно обзаведени и удобни.
Разполага с два басейна предназначени специално за деца, миниклуб и много забавления за деца на възраст от 5-12 години. Има и всекидневни забавления, както вечерни, така и целодневни: шоута, мюзикъли и спортни турнири. В резорта можете да откриете павильон за тютюневи изделия, минимаркет, бутик, магазин за сувенири и фризьор. Хотелът предлага и два рестоанта, в които да се насладите на висококачествена храна с подбрани съставки представящи типични за района ястия.

Стаи
Хотелът предлага настаняване в широки стаи, които разполагат с тераси и гледка към градината или басейна. Стаите са разположени на първи или втори етаж и са лесно достъпни за трудно подвижни хора. Апартаментите разполагат и с хладилници.
Стаите разполагат със следните удобства:
-Плазмен телевизор;
-Голям балкон;
-Минибар;
-Баня с душ;
-Гледка на басейна или морето;
-Паркомясто;
-Климатик;
-Сейф;
-Сешоар.

Плажът
Намира се на 250 метра от хотела, може да бъде достигнат по пътеки през уникална красива борова гора, където ще се насладите на девствената природа на Средиземно море. Предлагат се чадъри и шезлонги на плажа.

Удобства
-4 басейна, 2 предназначени за деца;
-2 ресторанта;
-Игрище;
-Мини клуб;
-Тенис кортове;
-Спортни турнири: тенис, футбол, волейбол, боулинг, плуване, стрелба с лък;
-Амфитеатър;
-Конферентна зала;

Услуги
-Анимация;
-Химическо чистене;
-Пералня;

=============================================================

ПРОГРАМА
с 4 нощувки / 5 дни

Ден-1
Събиране на летище за полет до Бари. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден-2
Закуска. Информационна среща. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:
? Бари – столицата на област Пулия и Полиняно а Маре - Перлата на Адриатика.

Ден-3
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:
-Матера - част от световното културно наследство, под протекцията на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019 (заедно с Пловдив).

Ден-4
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:
-Алберобело (ЮНЕСКО) - известната приказна столица на Трулите и Локоротондо – едно от стоте най-красиви малки градчета в Италия.

Ден-5
Закуска. Трансфер до летище Бари за полет към България. Продължителност на хотел – около 1 час и 30 минути.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание – всяка седмица (подлежи на препотвърждение)
Превозвач: Бългериън Ер Чартър
СофияБари 14:05 / 14:15 ч. (местно време)
БариСофия 10:55 / 13:05 ч. (местно време)

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час и 30 минути в посока с 3/4 * автобус.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
6. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 40 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място до изчерпване на свободните места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Бари и Полиняно а Маре
108 лева за възрастен / 54 лева (дете 2-11.99 г.)
Отпътуване за Бари – столица на областа Пулия. Политически, икономически, транспортен и образователен културен център. Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е завладян от норманите, а след това влиза и в състава на Свещената Римска империя. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на Стария град. Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата на Катедралата Св. Савин са добавени барокови детайли. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Приема се за едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата се пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), мраморен епископски трон и мощите на Св. Никола – закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, жените и децата. Възможност за дегустация на питка„ Фокача“ и вино, местно производство. Свободно време.

"Полиняно а Маре" е град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристалночистото си море, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището "Перлата на Адриатика". Скалистото крайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Туристите остават очаровани при посещенията си в Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера - Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (от итал. Голямата къща в пещерата - Grotta Palazzese), вкопани във варовиковите скали. Терасите в страия град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристалночистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, транспорт.
Цената не включва: разходи от личен характер.


Матера (ЮНЕСКО)
98 лева за възрастен / 49 лева (дете 2-11.99 г.)
Отпътуване от хотела за посещение на Матера – мътрвият град, известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, транспорт.
Цената не включва: азходи от личен характер; възможност за посещение в свободното време на Етнографският музей ( входна такса: 2 евро на човек и/или скалните църкви ( входна такса: 3 евро на човек).


Алберобело и Локоротондо
118 лева за възрастен / 59 лева (дете 2-11.99 г.)
След закуска отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и Музея на зехтина.
Локоротондо – едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на красивите балкони повечето, от които си имат номера. Градът е известен със своите вина. В цената е включена дегустация на домашно произведени ликьори и сладки.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, транспорт, дегустация на домашно произведени ликьори и сладки.
Цената не включва: разходи от личен характер.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Почивки - Италия |  Почивки - Бари |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Бари

Избрани оферти