Начало / Почивки / Почивки - Остуни

Почивка в SCOGLIO DEGLI ACHEI 4*, ПУЛИЯ! Супер last minute оферта от 780 лв!

Номер на оферта

/

202807

Дати & цени

Цената включва

В цената е включено:

Самолетен билет до Бари с директен чартърен полет с авиокомпания Мистрал Еър
Регистриран багаж 15 кг на човек и 7 кг ръчен
Летищни такси
7 нощувки, закуски и вечери на бюфет с включено ? л вино и ? л вода
Трансфер летище – хотел – летище
Чадъри и шезлонги на плажа
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител на туроператора владеещ български за целия престой

Цената не включва

В цената не е включено:

Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета
Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
Общинска такса – 1 евро на човек на ден . Заплаща се на рецепцията на хотела.

Програма на пътуването

Почивки в Пулия 2017



8 дни / 7 нощувки в хотел SCOGLIO DEGLI ACHEI 4*, Остуни

с директен чартърен полет от/ до София

Пакетни цени от 780 лв



ПРОГРАМА

Ден-1 / събота

Събиране на летище за полет до Бари. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден-2 / неделя

Закуска. Информационна среща. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Бари – столицата на област Пулия и Полиняно а Маре - Перлата на Адриатика.


Ден-3 / понеделник.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:

Матера - част от световното културно наследство, под протекцията на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019 (заедно с Пловдив).


Ден-4 / вторник.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Алберобело (ЮНЕСКО) - известната приказна столица на Трулите и Локоротондо – едно от стоте най-красиви малки градчета в Италия.


Ден-5 / сряда.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Лече – „столицата“ на специфичния барок в Южна Италия и Отранто – очарованието на полуостров Саленто.



Ден-6 / четвъртък.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Мартинка Франка – типичният за Италия старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство и Остуни или още познат като „Белият Град”.


Ден-7 / петък

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

Таранто и шопинг тур в „Монголфиера“.


Ден-8 / събота

Закуска. Трансфер до летище Бари за полет към България.




ЦЕНИ в ЛЕВА на човек в стандартна стая, на база закуска, вечеря и напитки, с включени летищни такси:
Дати / Цена в лева
02.09 - 09.09 / 780
09.09 - 16.09 / 780



В цената е включено:

Самолетен билет до Бари с директен чартърен полет с авиокомпания Мистрал Еър
Регистриран багаж 15 кг на човек и 7 кг ръчен
Летищни такси
7 нощувки, закуски и вечери на бюфет с включено ? л вино и ? л вода
Трансфер летище – хотел – летище
Чадъри и шезлонги на плажа
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител на туроператора владеещ български за целия престой



В цената не е включено:

Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета
Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
Общинска такса – 1 евро на човек на ден . Заплаща се на рецепцията на хотела.



Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване



Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
от 60 до 30 дни: 300 лв
от 29 до 20 дни: 50% от общата стойност на пътуването
от 19 до 14 дни: 80% от общата стойност на пътуванетопод
14 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сумa



Полетно разписание – всяка събота

Превозвач: Mistral Air

СофияБари 14:05 / 14:15 (местно време)

БариСофия 10:55 / 13:05 (местно време)


Забележки:

Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.




ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място до изчерпване на свободните места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.



Бари и Полиняно а Маре

54 евро за възрастен / 27 евро (дете 2-11.99 г.)

Отпътуване за Бари – столица на областа Пулия. Политически, икономически, транспортен и образователен културен център. Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е завладян от норманите, а след това влиза и в състава на Свещената Римска империя. От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на Стария град. Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата на Катедралата Св. Савин са добавени барокови детайли. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Приема се за едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата се пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), мраморен епископски трон и мощите на Св. Никола – закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, жените и децата. Възможност за дегустация на питка„ Фокача“ и вино, местно производство. Свободно време.

"Полиняно а Маре" е град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристалночистото си море, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището "Перлата на Адриатика". Скалистото крайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Туристите остават очаровани при посещенията си в Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера - Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (от итал. Голямата къща в пещерата - Grotta Palazzese), вкопани във варовиковите скали. Терасите в страия град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристалночистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.



Матера (ЮНЕСКО)

40 евро за възрастен / 20 евро (дете 2-11.99 г.)

Отпътуване от хотела за посещение на Матера – мътрвият град, известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.

Възможност за посещение в свободното време на Етнографският музей и/или скалните църкви.

Входна такса за Етнографският музей- 2 евро на човек
Входна такса за скалните църкви – 3 евро на човек



Алберобело и Локоротондо

44 евро за възрастен / 22 евро (дете 2-11.99 г.)

След закуска отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и Музея на зехтина.

Локоротондо – едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на красивите балкони повечето, от които си имат номера. Градът е известен със своите вина. В цената е включена дегустация на домашно произведени ликьори и сладки.



Лече и Отранто

54 евро за възрастен / 27 евро (дете 2-11.99 г.)

След закуска посещение на Лече, наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а след тях го завладяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. В продължение на пет столетия Лече влиза в състава на Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през ХІ в. и по-късно е присъединен към Кралството на двете Сицилии.
Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Църква Св. Ангел; Църква Св. Киара; Областният музей; Църква Св.Св. Никола и Каталдо; Римски амфитеатър

По време на разходката ще имате възможност да опитате висококачествено маслинено олио.

След обяда посещение на Отранто. Отранто е известен със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята - "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул, както и с Катедралата, притежаваща една от най-красивите средновековни подови мозайки. Свободно време.



Мартина Франка и Остуни

48 евро за възрастен / 24 евро (дете 2-11.99 г.)

Сутринта отпътуване за посещение на Мартина Франка. Елегантен град, намиращ се в пленителната долина на Итрия. От 1975 година градът е домакин на годишният летен фестивал "Festival Della Valle d"Itria". Типичен старинен град, прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град със зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка, проектиран от Бернини през ХVІІ век. Палацо Дукале е пример за зрелост от епохата на Късния Барок. Обиколката на Стария град включва двореца Палацо Дукале и Църквата Св. Мартин. В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо „Капоколо“ и вина.

Следобяд отпътуване за посещение на Остуни – „Белият Град” – катедралата и средновековния град. В района са намерени данни за човешко присъствие още от неолита. Подобно на ценен диамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.


Таранто и шопинг

40 евро за възрастен / 20 евро (дете 2-11.99 г.)

Отпътуване от хотела за посещение на град Таранто. В древността градът е бил единствената колония, основана от спартанците през 706 г. Пр. Хр. Гръцките колонисти нарекли града с името на митологичния герой Тарас, а римляните го нарекли Тарантум. В древността Таранто е свързан с Рим чрез най-старият път в Италия „Виа Апия“. Крепостта е изградена на полуостров, върху останките на гръцки полис, от който са запазени няколко руини, включително част от градската стена, две колони на стар храм, датираща от VІ век Пр. не. и няколко гробници. Островите Сан Пиеро и Сан Паоло (Св. Петър и Св. Павел), познати под името островите Чероди, предпазват залива на Мар Гранде ( Голямо море), където било разположено и главното пристанище. Вторият вътрешен залив - Мар Пиколо ( Малкото море) се намира навътре в сушата и е известен с мидените си ферми. По време на обиколката ще се разгледат: Кастело Сант"Анджело, Подвижният мост, Катедралата Св. Каталдо и пешеходната централна зона на града.

Екскурзията продължава с посещение на търговски център „Монголфиера“ в покрайнините на града и възможност за пазар на кежуъл облекла. Връщането в хотела ще бъде след обяд.





ХОТЕЛ

SCOGLIO DEGLI ACHEI 4*, Остуни

http://www.scogliodegliacheihotel.it/

Местоположение

Хотел SCOGLIO DEGLI ACHEI е на 100 метра от морския бряг и на 10 минути път с кола Остуни, известен като Белия град. Той разполага с открит плувен басейн с хидромасажна вана/ джакузи, тенис корт и игрище на пет етажа, бар край басейна и панорамен ресторант.
Курортът се намира на 10 километра от голф игрище Сан Доменико. Морският парк Торе Гуачето е на 5 минути с кола. Хотела представлява две сгради с общ брой стаи 61.

Хотелът

За деца:
Хотел SCOGLIO DEGLI ACHEI предлага за деца – детегледачка, детско / бебешко легло, мини клуб, детска площадка за игра.

Плажът

Плажът се намина на 100 м от хотела. На плажа - чадъри (безплатно) столове (безплатно).

Стаи

Хотел SCOGLIO DEGLI ACHEI разполага със 61 стаи. Стаите са два вида, в главната сграда -
21-25 квадратни метра, комбинирана дневна / спалня, една тоалетна, душ, тоалетна, сешоар, климатик, мини бар (срещу допълнително заплащане), сейф, телевизор LED TV със сателитна телевизия, интернет (WLAN).
Хотел SCOGLIO DEGLI ACHEI има и фамилни стаи 26-30 кв.м., 1 спалня, комбинирана дневна / спалня, две отделни легла или 1 двойно легло, разтегателен диван, баня с душ, тоалетна, сешоар, климатик, мини-бар (срещу заплащане) сейф, LCD телевизор със сателитна телевизия, интернет (WiFi), вътрешен двор.

Услуги:
Асансьор
Бар при басейна
Сейф
Стаи/Услуги за хора с двигателни увреждания
Помещение за съхранение на багаж
Трансфери от и до летище(допълнително заплащане)
Коли под наем
Факс/Копирни услуги (допълнително заплащане)
Бизнес център (допълнително заплащане)
Конферентна/Банкетна зала (допълнително заплащане)
Вестници (допълнително заплащане)
Експресна регистрация / напускане
Паркинг
Открит плувен басейн
Солариум
Ресторант
Заседателна зала
Гладене (допълнително заплащане)
Пералня (допълнително заплащане)
Обслужване по стаите
Стаи за непушачи
Тераса
Wi-Fi интернет във фоайето
Пакетиран обяд Тераса за слънчеви бани
Барбекю (допълнително заплащане)
Игрище за голф - На 5 км
Тенис корт - На място безплатно
Ездa - На 5 км
Велосипеди под наем - На място срещу заплащане
Тенис на маса - На място безплатно

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Остуни |  Почивки - Италия |  Почивки - Остуни |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Остуни

Избрани оферти