Начало / Почивки / Почивки - Бенидорм

Почивка в южна Испания - Аликанте, Валенсия, Бенидорм

Номер на оферта

/

220060

Дати & цени

Цената включва

Аликанте е част от Коста Бланка. Бялото крайбрежие е дълго 200 км. и на него са разположени едни от най-добрите испански курорти. Около града и в самия него плажовете са с бял пясък, а морската вода е кристална.

===> Програмата е с директен полет до Аликанте (на около 40 км. от Бенидорм)
===> Екскурзии с тръгване от хотела до интересни забележителности в района: Гуадалест - основан от маврите, Елче - едно от най-старите населени места на Иберийския полуостров, Валенсия
===> Имате възможност и за самостоятелни разходки от Бенидорм до Валенсия с примерно разписание на автобусите: Бенидорм-Валенсия: 07:45-09:30, Валенсия-Бенидорм: 17:15-19:00


05.09.2018: 1119 лв
12.09.2018: 1055 лв
19.09.2018: 1049 лв
26.09.2018: 1029 лв
03.10.2018: 985 лв


Цената включва:
---Самолетен билет за директен полет София - Аликанте - София с "Wizz Air", включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг.;
---Трансфер летище - хотел - летище
---7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса в хотел "Gran Bali" 4*
---Панорамнa екскурзия на Аликанте с водач на български език
---Асистанс на български език по време на целия престой
---Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"

Цената не включва

---Полудневна екскурзия до Гуадалест при минимум 20 записани туристи: 74 лв за възр.; 37 лв за деца 2-11 г.
---Полудневна екскурзия до Елче при минимум 20 записани туристи: 84 лв за възр.; 42 лв за деца 2-11 г.
---Целодневна панорамна обиколка на Валенсия при минимум 20 записани туристи: 104 лв за възр.; 52 лв за деца 2-11 г.

Програма на пътуването

Настаняване в хотел „Gran Hotel Bali” 4* , Бенидорм - разположен в тихия и красив район на Ла Кала, на 200 м. от плажната ивица на Пониенте. На 50 м от хотела е главната улица на района с много ресторанти, барове и магазини.

В хотела: 2 ресторанта, бар до басейна, диско бар с вечерни развлекателни програми, СПА център с различни процедури срещу допълнително заплащане, миниклуб, панорамен фитнес, стая за игри, безплатен Wi-Fi в общите части.

В стаите: климатик, просторни и декорирани в елегантни тонове; всяка от тях има балкон с панорамнa гледкa, баня, сешоар, сателитна телевизия, телефон, сейф (срещу заплащане), минибар.

Плаж: чадъри и шезлонги срещу заплащане (~5/7 евро на ден за шезлонг или чадър).



Програма:

ДЕН 1
Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Air“ в 05:30 ч. Кацане на летището в Аликанте в 07:55 ч. Панорамна обиколка на Аликанте (включена в цената). Любителите на забележителна архитектура, богата история и културно наследство, отлични плажове, шопинг центрове и множество забавления, със сигурност ще останат очаровани от посещението на Аликанте: крепостта „Санта Барбара“, построена на 166 м височина на хълма Бенакантил; преминаване по крайбрежната улица „Еспланада“ с нейната знаменита алея от палми – символ на морската душа на града; катедралата със син купол „Сан Николас“; кметството на Аликанте, отличаващо се с орнаментирани елементи и интересни фасади на двете му кули; спирка на пристанището, където е акостиран корабът музей „Сантисима Тринидат“ – копие на известния през 18 век най-голям боен плавателен съд, страшилището на моретата със 140 оръдия на борда. Tрансфер до Бенидорм. Обяд. Настаняване. Вечеря и нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Информационна среща с местния представител. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време. Туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Валенсия - третият по големина град в Испания, градът на цветовете, светлините и цветята. Разположен е при вливането на река Турия в Средиземно море. Тази крайбрежна автономна област е известна като Изтокът на Испания. Градът очарова посетителите си с малки, тесни улички, внушителни сгради и паркове с портокалови и лимонови дръвчета. Програмата включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, панорамен тур на града. Пешеходна обиколка сред парламента, църквата Санта Каталина, катедралата на Валенсия. Свободно време в историческия квартал Барио дел Кармен - типични тесни улички за стар град, обсипани с магазини, ресторанти и кафенета. Със сигурност сте чували много за родния град на испанската паеля, но дали знаете и какво е "Фала"? "Las Fallas" е ежегоден фестивал, в който участват ръчно направени стиропорени кукли с човешки размери. В края на фестивала, всички тези цветни карикатури биват изгаряни, само тази, спечелила пъвренството в конкурса, бива спасена и изложена в музея на Фалите- също спирка във вашия тур (без вкл. в цената билет за вход). Първоначално ще свържете музея с "Мадам Тюсо", но по-късно ще се убедите, че е много по-различен и много по-забавен, разхождайки се из между всички тези хумористични фигури. От Средновековието Валенсия е известна със своите керамични изделия – възможност за посещение и Националния музей по керамика (без вкл. в цената билет за вход), където експонатите са впечатляващи и заслужават внимание.
Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Свободно време.
Туристическа програма по желание - полудневна екскурзия до Елче. Програмата включва - транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, панорамен тур на Стария град, базиликата Санта Мария, Кулата Калхора, двореца Алтимира, Арабските бани. Елче е разположен на двата бряга на река Виналопо и е едно от най-старите населени места на Иберийския полуостров. Елче е обявен за най-добър европейски град за отглеждане на палми. Тук има ботаническа градина с всички видове палми, които растат на Земята, както и цитрусови дървета, кактуси и бамбук. Друга голяма забележителност на града е "Мистерията на Елче" (традиционен средновековен празник) - последната запазена до наши дни мистерия, която е защитена от ЮНЕСКО като културен шедьовър.
Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Свободно време.
По желание полудневна екскурзия до Гуадалест - планинско селце, основано от маврите, разположено на 600 м. надморска височина, сгушено на самотно, но много красиво място. Красиви замъци се издигат между гранитни скали, сливащи се в едно със заобикалящата ги природа. Преди да пристигнете в долината на Гуадалест, пътувайки по планински криволичещи пътища, ще минете през няколко други очарователни малки селца. Едно от тях е Ла Нуция, с великолепна гледка към Средиземно море, така и към заобикалящите го планини. Фотопауза в красивото малко селце Полоп и посещение на местен магазин с типични местни продукти като мед, плодове, местни вина.
Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Свободно време.Туристическа програма по желание - вечерно фламенко шоу.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7
Закуска. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 8
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Аликанте и полет за България на авиокомпания „Wizz Air“ в 08:30 ч. Пристигане на летището в София в 12:35 ч.


Линк към сайта: https://goo.gl/StbPu1

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Бенидорм |  Почивки - Испания |  Почивки - Бенидорм |  Екзотична почивка 2024 - Испания |  Екзотична почивка 2024 - Бенидорм

Избрани оферти