Начало / Почивки / Почивки - Сан Ремо

Потвърдена! 55+ Златна ИТАЛИЯ - Сан Ремо, самолет от София

Номер на оферта

/

197932

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София - Милано - София, на Bulgaria Air, с включени летищни такси;
- 7 нощувки на база закуска и вечеря със сервиране и с вода и вино в хотел Del Golfo****/ Finale Ligure или подобен;
- Трансфери при пристигане и при отпътуване;
- Обиколка на Сан Ремо с екскурзовод на български език;
- Медицинска застраховка;

Цената не включва

Цената не включва:

- Допълнителни екскурзии (по желание, при мин. 25 души)
- Доплащане за застраховка за лица от 70 до 80 г - 3 евро (или 6 лв.)
- Доплащане за застраховка на лица над 80 г - 8 евро (или 16 лв.)
- Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт

Програма на пътуването

Почивки
55+ Златна ИТАЛИЯ - САН РЕМО - самолетна почивка от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 01.09; 08.09.2017
Цена: 1152 BGN

Финале Лигуре е пристанищен град и община в Северна Италия, провинция Савона, регион Лигурия. Разположен е на брега на Лигурско море, на лигурското Западно крайбрежие. Населението на общината е 11 706 души.
Програма:

1-ви ден
отпътуване от аерогара София. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря.
2-ри ден
Закуска. Полудневна обиколка на старата част на Сан Ремо (включена в пакетната цена). Сан Ремо е пристанищен град в Италия, намиращ се в северозападната част на страната. Разположен е на крайбрежието на Лигурско море провинция Империа, регион Лигурия. Градът се намира в непосредствена близост до френската граница. Населението е около 57 000 жители.Средиземноморският климат и благоприятното разположение на Сан Ремо обуславят развитието на туризма. Театър Аристон е една от емблематичните сгради в живописния град. В него целогодишно се предлагат серия от концерти, опери и театрални пиеси. В същата сграда се провежда и известният не само в Италия музикален фестивал, който е вдъхновил създаването на песенния конкурс на Евровизия. Основан по времето на Римската империя, днес Санремо е световноизвестен курорт с мек морски климат, средиземноморески пейзажи и разнообразни културни събития. Вечеря.
3-ти ден
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Монако, Монте Карло, Ментон. Вечеря.
Целодневна екскурзия до Монако, Монте Карло и Ментон
Монако е кралство, което попада в границите на Лазурния бряг и е втората най-малка независима страна в света след Ватикана. Най-гъсто населения град-държава на Земята с население от 32 410 души, на площ от 1,95 кв.км. е едно от най-богатите и изискани места в света. Лъскавият град е сборище от луксозни хотели, ресторанти, казина, бутици и какво ли още не. Бреговете му се „къпят” във водите на Средиземно море, а субтропичният му климат го прави привлекателно място за отдих, в което със сигурност няма да скучаете. Княжество Монако Ви предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия – всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи, избрали това място за своята почивка. Тук се намира един от най-посещаваните курорти в Европа – Монте Карло, известен с блясъка, лукса и хазарта, както и с организирането на рали-шампионати на Formula 1. И макар посещението в Монако да изисква значителни финансови средства, целогодишно страната посреща гости от цял свят, които отнасят със себе си незабравими спомени за една „гореща” почивка. Френският град Мантон е изключително красив град с над 29 000 души население. Намира се на френската Ривиера и е разположен в близост до границата на страната с Италия. Градът е известен с името Перлата на Франция заради невероятната си красота. Мантон се намира на Средиземно море. Великолепието на природата се допълва от мекия климат, който е подходящ за отглеждането на големи плантации от мандарини, лимони и портокали. Лимонът дори е един от символите на град Мантон. Освен че градът е привлекателен за туристи от цял свят и местните се издържат от пристигащите чужденци, жителите на Мантон се занимават и с риболов. Мекият субтропичен климат прави Мантон идеално място за почивка както през лятото, така и през зимата. Мантон се смята за един от най-топлите курорти на френската Ривиера. Точно това било много важно за развитието му по времето на така наречената Бел Епок – това е периодът преди Първата световна война, когато икономиката и техническият прогрес в Европа са във възход. Цена за възрастен: 45 евро (или 88 лв.). Цена за дете до 12 ненанвършени години: 23 евро (или 45 лв.).
4-ти ден –
Закуска. Свободно време. Вечеря.
5-ти ден
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Света Маргарита, Портофино и Рапало. Вечеря.
Целодневна екскурзия до Рапало, Санта Маргарита Лигуре и Портофино
Рапало е най-големият морски курорт на Ривиера ди Леванте и се намира между Портофино и Киавари, на около 33 километра югоизточно от Генуа. От Рапало ще се качите на корабче и ще стигнете до Портофино. Портофино е малко италиянско рибарско градче, община и туристически курорт и едно от най-красивите средиземноморкси пристанища. С корабче ще достигнете и до бреговете на Санта Маргарита Лигуре, където ще имате свободно време за обяд. Санта Маргарита Лигуре е пристанищно градче, част от Природния Парк на Портофино. Цена за възрастен: 48 евро (или 94 лв.). Цена за дете до 12 ненанвършени години: 24 евро (или 47 лв.).
6-ти ден
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Генуа. Вечеря.
Целодневна екскурзия до Генуа
Генуа не е най-известният град в Италия, но със сигурност е един от най-красивите. Той е столица на регион Лигурия и е една от задължителните дестинации, ако сте в северозападната част на страната. Освен това играе ролята на главен център на провинция Генуа и важно пристанище в Северна Италия още от древни времена до днес. Жителите му наброяват около 620 000 души, а територията му е върху площ от 243, 6 кв.км. Генуа притежава редица неща, с които да се гордее - неговата история се простира далеч преди Римската империя, градът е европейска столица на културата през 2004 г., тук може да се види най-старият фар в света, има най-запазеният Стар град в Европа, той е домакин на най-големият аквариум на континента и е родното място на Христофор Колумб. Не се колебайте да изберете Генуа за следващата си ваканция и да се потопите в автентичната атмосфера на старата морска република, наслаждавайки се на многобройните историческите забележителности пръснати по тесните калдаръмени улички. Цена за възрастен: 30 евро (или 59 лв.). Цена за дете до 12 ненанвършени години: 15 евро (или 29 лв.).
7-ми ден
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Ница, Сан Пол дьо Ванс. Вечеря.
Целодневна екскурзия до Ница, Сен Пол дьо Ванс и Кан
Ница е един от най-хубавите и най-важните курортни комплекси на Средиземно море. Този вечно слънчев и усмихнат град е разположен в Югоизточна Франция, на територията на регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг. Населението на самата Ница е около 345 000 души, но заедно с предградията броят на жителите на този морски бряг достига близо милион. Климатът в Ница е изключително приятен. До голяма степен това се дължи на заобикалящите го приморските Алпи, които го защитават от хладни ветрове. Ница се слави като най-големият град, разположен на Френската ривиера. Наричат града още Красивата Ница. Оригиналното му мото е било "Nic?a civitas fidelissima", т.е. "Ница - много предан град", но когато Ница става част от територията на Франция, девизът е съкратен през 1860 г. на "Nic?a civitas". Столицата на Френската Ревиера е разположна на т.нар. Залив на Ангелите. Сен Пол дьо Ванс е прекрасен средновековен град върху хълм, в близост до Ница, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи през пиковия сезон. Историческият център е изключително поддържан и използван като витрина за многобройни художествени галерии. Градът е обкръжен от крепостна стена, която запазва средновековния му облик и красота.Кан е най-прочутият кинофестивален град на френската ривиера. Счита се за най-скъпото и луксозно място на Лазурния бряг. Музеите, които можете да посетите там са: Музея на историята и изкуствата – в него се съхраняват експонати от праисторическо време до днес; в замъка – музей има предмети от тихоокеанските коралови острови, перуански реликви и грънчарски предмети от маите. Интересни са също Морският музей, Музеят на фотографията и парфюмерията. Кан е изключително луксозно място. В Кан се организира и един от най – старите и престижни фестивали, а именно филмовия фестивал Кан. Той се провежда ежегодно, обикновено през май, като началото му е поставено през 1939г. В Кан се организират и други мероприятия – карнавала на Ривиерата (парад по улиците на града за отбелязване на 21 – дневния период до Сирни Заговезни), международен фестивал на игрите (фестивал по бридж, табла, белот, шах и др.), международен фестивал за актьорско изпълнение (изпълняват се комедийни скечове и спектакли), международно изложение на луксозните пътувания (събират се туристически агенции от целия свят, които предлагат луксозни екскурзии и почивки) и фестивал на фойерверките (изключително шоу, което се провежда всяко лято в залива на Кан) Цена за възрастен: 48 евро (или 94 лв.). Цена за дете до 12 ненанвършени години: 24 евро (или 47 лв.).
8-ми ден
Закуска. Транфер от хотела до аерогарата за полет до София.
Стандартни цени:

01.09.2017 - 589 евро (или 1152 лв)
08.09.2017 - 589 евро (или 1152 лв)
Офертата е валидна при минимум 20 души и Туроператорът си запазва правото да анулира пътуването до 14 дни преди датата на отпътуване, при несъбран минимум.


ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

Хотел Del Golfo 4* / Finale Ligure

Хотелът е разположен в близост до центъра, на около петнадесет минути и само на 50 метра от един от пясъчния частенплаж. Във всички стаи има сателитна телевизия, телефон, минибар и сешоар. Хотелът се помещава в сграда от 1915 год, изцяло подновена.Финале Лигуре е градче, разположено на час от Сан Ремо.
ПЛАЩАНЕ:

- 250 евро (или 500 лв) предплата при записването
- доплащане - 20 дни преди обявената дата на тръгване.
0006

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сан Ремо |  Почивки - Италия |  Почивки - Сан Ремо |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Сан Ремо

Избрани оферти