Начало / Почивки / Почивки - Бари

Потвърдена! Лято 2018 в Италия - ПУЛИЯ - хотел 4* - полупансион, самолет

Номер на оферта

/

223574

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (55x40x23 см.) в самолета
- Трансфер летище - хотел - летище
- 7 нощувки на база полупансион (с включени 1/4 л. вино и 1/2 л. газирана вода по време на вечерята) в стандартни стаи с балкон или тераса в хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4* или подобен в Пулия;
- Включен екскурзия в Бари
- Wi-Fi в общите части на хотела и в стаите
- Чадъри и шезлонги край басейна (при наличност)
- Чадър и два шезлонга на плажа на стая (при наличност)
- Безплатен транспорт от хотела до плажа
- Анимация за деца и възрастни
- Миниклуб за деца от 4 до 13 години
- съдействие и помощ на български език по време на целия престой;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина" от ЕВРОИНС с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва

Цената не включва:

- туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
- допълнителни екскурзии;
- разходи от личен характер;
- входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание;
- ползване на плажна кърпа: 2 EUR при вземане и за всяка смяна;
- бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела);
- Препоръчваме ви застраховка "отмяна на пътуване"!

Програма на пътуването

Почивки
Лято 2018 в Италия - ПУЛИЯ - хотел 4* - полупансион - самолетна почивка от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 20.05; 27.05; 03.06; 10.06; 17.06; 24.06; 02.09; 09.09; 16.09; 23.09; 30.09.2018
Цена: от 850 BGN

Почивка в Италия - Пулия, Кампомарино ди Маруджо 2018 в Grand Hotel Cavalieri 4* с възможност за посещение на МатераБари – Монополи – Остуни – Мартина Франка – Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука – Алберобело – Локоротондо – Лече – Отранто – Кампомарино Маруджо – Таранто

Пулия - отлична почивка в Югоизточна Италия, 7 нощувки с настаняване на закуска и вечеря в хотел, разположен в близост до морския бряг, със собствен пясъчен плаж - отлични условия за релакс, включени самолетни билети с лет. такси, трансфери от/до хотела, включена екскурзия, мед. застраховка.
Програма:

Ден 1
СофияБари – Кампомарино ди Маруджо
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Аir“ в 12:45 ч. Кацане на летището в Бари в 13:10 ч. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 2
Матера
Закуска. Информационна среща. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Матера.
Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на палеолита, когато първите му обитатели заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. „саси“, като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в сасите не се променят, докато в началото на 50-те години на 20 в. италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. „Мъртвият“ период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Пешеходна разходка в историческия център.
Входна такса за скалните църкви: от 2,50 до 6 EUR.
Вечеря. Нощувка.
Ден 3
Алберобело и Локоротондо
Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо с дегустация на ликьор и местни сладки.
Пешеходна разходка в града на трулите – Алберобело, с включена дегустация на ликьор и местни сладки. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей „Територио“, който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия“ от началото на 19 в.
Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви „о“ в името. Странното име, което означава „кръгло място“, произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като „Град на балконите“ и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран. Входна такса за Музея на трулите в Алберобело: 3 EUR.
Вечеря. Нощувка.
Ден 4
Мандурия и Остуни
Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Мандурия и Остуни с дегустация на вино и брускети.
Мандурия е едно от най-важните места за античната култура на месапите. Там се произвежда известното вино „Примитиво ди Мандурия“. В музея на виното могат да се видят инструменти, които са се използвали за производството на вино, както и типични предмети от бита на населението в миналото. В околностите на Мандурия има запазени останки от крепостните стени на града. Разходка из градчето с дегустация на вино и брускети в традиционна винарска изба.
Пешеходна разходка в историческия център на Остуни, често наричан „Белият град“ и известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата „Успение Богородично“, епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил.
Вечеря. Нощувка.
Ден 5
Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука
Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия „Токът на ботуша“ – Галиполи, Песколюзе, Санта Мария ди Леука.
Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи. Градът поразително напомня на Несебър със своя модерен град, който е свързан със запазената стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Именно на това „злато“ Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария в Италия, с неизяснена датировка и до днес.
Време за плаж в курорта Песколюзе – най-неустоимото кътче от Пулия, наричано „Малдивите на Саленто“ заради 8-километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които приличат на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и водна лилия.
Посещение на светилището на Финибус Тера в Санта Мария ди Леука, известно като „Светилище на края на света“. Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия, съществува светилище със същото име.
Вечеря. Нощувка.
Ден 6
целодневна екскурзия до Галатина и Нардо.
Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Галатина и Нардо.
Пешеходна разходка в старата част на Галатина с посещение на църквата „Св. Екатерина от Александрия“, в която се намират мощите на светицата. Църквата е украсена със стенописи от Франческо Д"Арезо. Преди обединението на Италия градът е носил името Сан Пиетро ин Галатина и, както тогава, така и днес, се нарежда сред най-значимите центрове на регион Саленто. Галатина е един от най-гъсто населените градове в Южна Италия.
Нардо получава статут на град през 1952 г. В продължение на векове е бил византийски център, а през 1497 г. се превръща в основен културен център на Саленто с изграждането на университети и академии. Старият град на е богат дворци, църкви и параклиси. По време на пешеходната разходка се посещава катедрала „Успение Богородично“, построена около 1080 г.
Вечеря. Нощувка.
Ден 7
Лече – Отранто
Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Лече и Отранто с дегустация на кафе и сладки. Посещение на Лече с включена дегустация на кафе „Leccese“ (с бадемово мляко) и местни сладки. Лече е известен като „Флоренция на Пулия“ заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата „Успение Богородично“, Епископският дворец, църквата „Богородица на благодатта“, градската крепост, областният музей, римският театър и колоната на св. Орондзо, подарена от град Бриндизи в чест на покровителя на Лече. По време на разходката се спира на площада пред катедралата и при църквата „Свети кръст“. Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на Италия. През античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята „Замъкът на Отранто“ на английския писател Хорас Уолпоул. Емблематична е катедралата „Благовещение“, в която се съхранява една от най-красивите подови мозайки от Средновековието, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва. Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата с една от най-красивите подови мозайки от Средновековието.
Вечеря. Нощувка.
Ден 8
Кампомарино ди Маруджо – БариСофия
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 13:40 ч. Кацане на летище София в 15:55 ч
Цени ранни записвания до 07.02.2018:

20.05 - 27.05.2018 - 870 лв - НЯМА МЕСТА
27.05 - 03.06.2018 - 860 лв - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА
03.06 - 10.06.2018 - 860 лв - НЯМА МЕСТА
10.06 - 17.06.2018 - 920 лв
17.06 - 24.06.2018 - 930 лв
24.06 - 01.07.2018 - 930 лв - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА
02.09 - 09.09.2018 - 1010 лв
09.09 - 16.09.2018 - 930 лв
16.09 - 23.09.2018 - 930 лв
23.09 - 30.09.2018 - 860 лв
30.09 - 07.10.2018 - 850 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

20.05 - 27.05.2018 - 870 лв
27.05 - 03.06.2018 - 880 лв
03.06 - 10.06.2018 - 880 лв
10.06 - 17.06.2018 - 940 лв
17.06 - 24.06.2018 - 950 лв
24.06 - 01.07.2018 - 950 лв
02.09 - 09.09.2018 - 1030 лв
09.09 - 16.09.2018 - 950 лв
16.09 - 23.09.2018 - 950 лв
23.09 - 30.09.2018 - 880 лв
30.09 - 07.10.2018 - 870 лв

Отстъпки:

- Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 90 лв.
- отстъпка за дете от 2 до 11 г.: 226 лв
Доплащане:

- единична стая - 226 лв. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
- Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни;
- Целодневна екскурзия до Лече и Отранто с дегустация на кафе и сладки - 53€;
- Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо с включена дегустация на ликьор и местни сладки - 48€;
- Целодневна екскурзия до Мандурия и Остуни на български език с включена дегустация на вино и брускети - 45€;
- Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука с включена дегустация на зехтин и местни продукти - 50€;
- Целодневна екскурзия до Матера - 40€;
- Целодневна екскурзия до Галатина и Нардо - 45€;
- Пакет от 3 екскурзии: Матера; Мандурия и Остуни; Лече и Отранто - 127 €. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи.
- Пакет от 4 целодневни екскурзии: Матера; Мандурия и Остуни; Лече и Отранто; "Токът на ботуша" - 173 €. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи.
*** ОТСТЪПКА -50% за цените на допълнителните екскурзии за деца от 2 до 11.99 год. възраст!
Допълнителна информация:

- Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.
Информация за полетите:

София [SOF] - Бари [BRI] W6 4369 12:45 – 13:10
Бари [BRI] - София [SOF] W6 4370 13:40 – 15:55
Забележка: *Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.
Информация за региона:

Пулия или също така "Апулия", е регион в Югоизточна Италия, известен още като „апенинската Калифорния“, заради своето необикновено очарование. Разкошът на дестинацията се дължи и на множеството културно-исторически монументи, запазени от римско време. Природата също е била щедра – спокойствието и почивката до маслиновите дръвчета, както и полъха на морския бриз, ще ви отнесат в страната на приказките.
Брегове й се мият от кристално чистите води на Йонийско и Адриатическо море. Пулия впечатлява своите посетители с вълшебната си атмосфера, жаркото слънце и прекрасните пясъчни плажове. Тя може да предложи на туристите много повече. Старинната архитектура и храмове, култура, местният диалект и начин на живот, музиката, религиозните празници и карнавали, традиционната средиземноморска кухня придават на района неустоимо очарование.
Пулия е разделена на шест провинции – Бари, Бриндизи, Фоджа, Лече, Таранто и Барлета-Андрия-Трани.
Бари е пристанищен и главен град на Пулия. В него се преплитат богата история и екзотика. От III-ти век пр.н.е градът е бил под римско влияние, заради своето стратегическо местоположение. Излазът на море превръща Бари в главен търговски център, като през миналите векове основните сделки са били с роби. През IX-ти век градът е основно средище на римските владетели, като едва през XIII-ти век се присъединява към кралство Неапол. Това райско кътче е претърпяло множество сътресения и опустошения, но те не са попречили днес то да е водеща туристическа дестинация.
Удивително място с много атракции и забележителности е град Лече. Той е познат в цял свят като „града на барока“. Един от най-посещаваните монументи е базиликата „Санта Кроче“, привличаща погледите с нестандартната си архитектура, проектирана като египетски кръст. Построена е през 1295г. с отворен покрив. Интериорът на храма е величествен. В него се пазят останките на прочути светци.
0007

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Почивки - Италия |  Почивки - Бари |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Бари

Избрани оферти