Начало / Почивки / Почивки - Валета

Потвърдена за 31.10.17! 55+ Златна МАЛТА - самолетна почивка от София

Номер на оферта

/

205454

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София - Малта - София с включен 1 бр. голям ръчен багаж с размери до 56x45x25см
- Трансфер летище - хотел - летище
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Oriana at the Topaz 4*
- Медицинска застраховка за пътуване в чужбина
- Карта на Малта
- Безплатен вход в казино и ваучер за игра на стойност 5 Е
- Обслужване на място от представител на български език
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - за повече информация и цена, моля попитайте в офиса

Цената не включва

Цената не включва:

- Допълнителна информация
- Туристическа такса - Считано от 1-ви април, 2016 Малта въвежда задължителна туристичека такса от € 0.50 на човек на ден (но не повече от 5 евро на човек на престой). Туристическата такса се плаща директно в хотела при пристигане.
- Допълнителни екскурзии
- Други разходи от личен характер

Програма на пътуването

Почивки
55+ Златна МАЛТА - самолетна почивка от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 31.10.2017
Цена: 874 BGN

Малтийският архипелаг, със своя мек средиземноморски климат и температури между 16 и 24 градуса през ноември, е едно от най-подходящите места за почивка през този период от годината. Времето е подходящо както за дълги разходки и посещение на многобройните исторически забележителности на острова, така и за още няколко късни слънчеви бани на плажа.
ПРОГРАМА:

Ден 1 - 31.10.2017 /вторник/
Полет от София в 12:20ч. Кацане в Малта в 13:30ч местно време. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Следва информационна среща с нашия местен представител - на български език. Ще получите полезна информация за Вашия престой в островната държава и ще имате възможност да се запишете за допълнителни екскурзии. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 2 - 01.11.2017 /сряда/
Закуска. Свободно време за почивка и разходки или включване в допълнителна екскурзия:
ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа) Екскурзия до столицата на МалтаВалета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Свети Йоан, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта.
Вечеря. Нощувка.
Ден 3 - 02.11.2017 /четвъртък/
Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки или включване в допълнителна екскурзия:
МДИНА – “града на мълчанието“ (4 часа) Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града ще посетите катедралата Св. Павел и ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али
В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни. Ще можете да видите. наживо как се произвежда цветно стъкло както и си закупите сувенири на място където изборът е наистина голям
Вечеря. Нощувка.
Ден 4 - 03.11.2017 /петък/
Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки или включване в допълнителна екскурзия:
ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд)
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот. С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас. Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория. След обяда екскурзията продължава с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
Вечеря. Нощувка.
Ден 5 - 04.11.2017 /събота/
Закуска. Свободно време за почивка и самостоятелно опознаване на острова.
Вечеря. Нощувка.
Ден 6 - 05.11.2017 /неделя/
Закуска. Свободно време или включване в допълнителна екскурзия:
СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия (гр.Поцало- вулкана Етна - гр.Таормина)
Възрастни 137.00 евро
Деца 04 – 13 вкл. години 105.00 евро
Деца до 3 вкл. години 11.00 евро
Семейства от 2 възрастни с деца от 04 г. до 13 г. вкл.: първото и второто дете плащат 32.00 евро
Тръгване от Малта в 06.30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорещи: руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията)и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода
Отпътуване за Малта в 21.30 часа.
Вечеря. Нощувка.
Ден 7 - 06.11.2017 /понеделник/
Закуска. Свободно време за почивка или включване в допълнителна екскурзия:
Ден 8 - 07.11.2017 /вторник/
Трансфер до летището и полет за София в 08:05ч.
Цена на човек в двойна стая: 874 лв.

Доплащане за единична стая: 80 лв.
Отстъпка за трети възрастен в двойна стая: 60 лв.
Отстъпка за дете 2 - 11,99г в стая с двама възрастни: 120 лв.


Забележки:

*Авиокомпанията си запазва правото на промяна на посочените часове на полетите
*Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 10 записани; при по-малко желаещи се осъществяват на английски или руски език. Цените им са ориентировъчни. Поредността на провеждането им се определя на място.
Информация за багажа:

Вариант 1 - По оферта, всеки клиент има включен в цената 1 бр. голям ръчен багаж с размери до 56x45x25см, без голям куфар (чекиран багаж до 23кг)
Вариант 2 - Всеки двама клиента имат възможност да заменят големия си ръчен багаж с 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. (общо за двама пътника) + по 1 бр. малък ръчен багаж (максимални размери 42смx32смx25см)
Вариант 3 - Всеки може да избере да пътува с малък ръчен багаж с размери до 42смx32смx25см и да доплати 86 лв. за чекиран багаж (голям куфар до 23кг)
Вариант 4 - Ползвате включения в цената голям салонен багаж с размери до 56x45x25см и доплащате 142 лв. за чекиран багаж (голям куфар до 23кг)
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа)

40.00 евро / Деца 4 - 12 г. – 20.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Екскурзия до столицата на МалтаВалета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Свети Йоан, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта.
МДИНА – “града на мълчанието“ (4 часа)

33.00 евро / Деца 4 - 12 г. – 18.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще посетите катедралата Св. Павел и ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али
В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни. Ще можете да видите. наживо как се произвежда цветно стъкло както и си закупите сувенири на място където изборът е наистина голям,
ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд)

58.00 евро / Деца 4 - 12 г. – 40.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.
След обяда екскурзията продължава с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
Необходими документи:

Валидна лична карта или международен паспорт.
Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт / или може и с лични карти, ако имат такива / и ако пътуват с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ORIANA AT THE TOPAZ HOTEL 4*, БУДЖИБА

Oriana at the Topaz Hotel е крило на хотел Topaz. Намира се в популярния курорт Буджиба, в северната част на Малта, на 10 минути пеша от оживената крайбрежната улица с много магазини и ресторанти и барове. Редовна автобусна връзка свързва курорта с Валета, Слима и Ст.Джулианс.
Хотелът е реновиран през 2016г. Стаите са оборудвани с климатик, телефон, радио, сателитна телевизия, сейф-срещу допълнително заплащане, сешоар.
Рецепция, автомати за кафе, вода, напитки, както и автомати за сладолед и сладкиши. Хотелът разполага с басейн на покрива. Шезлонгите и чадърите са безплатни за гостите на комплекса. WiFi - срещу заплащане.
Гостите на хотела ползват всички удобства на хотел Topaz 4* - 3 бара, пицария, магазин за сувенири, вътрешен басейн, зала за игри, волейболно игрище, фитнес, сауна, фризьор.
0077

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Валета |  Почивки - Малта |  Почивки - Валета |  Златна възраст - 55 + - Малта |  Златна възраст - 55 + - Валета

Избрани оферти