Оферта номер: 217866

Първа пролет в Сингапур и мечтаният о-в Бали - ограничени места

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Почивки в Бали и Почивки в Индонезия.

Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет София - Доха - Сингапур - Денпасар - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и голям салонен багаж до 7 кг;
Самолетен билет Сингапур - Денпасар с включени летищни такси;
Трансфер: летище - хотел Сингапур - летище;
Трансфер: летище - хотел о-в Бали - летище;
2 нощувки със закуски в хотел хотел "Grand Park City Hall" **** (или подобен) в Сингапур;
6 нощувки със закуски в хотел "Ayodya Nusa Dua" **** (или подобен) на о-в Бали;
Панорамна обиколка на Сингапур с местен екскурзовод;
Водач - преводач от България;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".
Цената не включва
Цената не включва:
Целодневна екскурзия до Улун Дану и Танах Лот;
Целодневна екскурзия до Кинтамани, Батур и Тампаксиринг;
Разходи от личен характер.
Единична стая +€682
Допълнителни услуги:
Целодневна екскурзия до Улун Дану и Танах Лот €55
Целодневна екскурзия до Кинтамани, Батур и Тампаксиринг €55
ДЕН 1
София – Доха
Отпътуване от летище София за Доха в 20:15 часа.

ДЕН 2
Доха – Сингапур
Пристигане на летището в Доха в 00:55 часа. Отпътуване за Сингапур в 02:30 ч. Пристигане в Сингапур в 15:35 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 3
Сингапур
Закуска. Панорамна обиколка на Сингапур (около 3 ч. и 30 мин.): т. нар. „Civic District” – административната част на града, игрището „Падонг”, старата сградата на парламента – днес Дом на изкуствата, съдебната палата и впечатляващата сграда на кметството; парк „Мерлион” с прекрасна гледка към квартал Марина Бей; храмът „Тхиан Хок Кенг“ (храм на божественото блаженство) – най-старият и значим будистки храм в Сингапур; посещение на Градината на орхидеите – топ атракцията на Сингапурската ботаническа градина, разположена на най-високия хълм в града, където се отглеждат 60 хил. красиви орхидеи и повече от 400 различни подправки; Малката Индия – колоритен квартал, където ароматът на китайски тамян, жасмин и подправки буквално ще ви омагьосат. Нощувка.

ДЕН 4
Сингапур – Денпасар
Закуска. Трансфер до летището в Сингапур. Отпътуване в 16:50 ч. за Денпасар, о-в Бали. Кацане на летището в Денпасар в 19:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 5
Бали
Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка.

ДЕН 6
Бали
Закуска. Свободно време за плаж, развлечение или по желание целодневна екскурзия до храмовете „Улун Дану Братан” и „Пура Танах Лот“. По време на тази екскурзия ще имате възможност да се докоснете до най-значимия храм не само в район Бедугул, но и в цяла Индонезия „Улун Дану Братан” – един от символите на о-в Бали. Храмът е разположен на 1200 м над морското равнище, на бреговете на езерото Братан, чиито води се считат за свещени. Изграден през 1663 г. храмът се използвал за церемониални жертвоприношения в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките Деви Дану. Обяд. Продължаваме към „Танах Лот” – действащ хиндуистки храм, една от основните забележителности на острова и популярно туристическо място. Името му означава „Земя в морето“ – построен e върху скала в морето, близо до брега на океана. Със сушата го свързва пътека от кръгли камъни и фин пясък, по която може да се премине само по време на отлив. Само вярващи хора могат да се качат по стълбата, изрязана в скалата, и да влязат в храма. На туристите се разрешава достъп само до долната част на скалата. Отпътуване обратно в хотела. Нощувка.


ДЕН 7
Бали
Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка

ДЕН 8
Бали
Закуска. Свободно време за плаж, развлечение или по желание целодневна екскурзия до североизточната част на о-в Бали: Кинтамани, Батур и Тампаксиринг. Село Кинтамани е разположено на 1470 м над морското равнище, на 6 км от действащия вулкан Гунунг Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под кадерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село. Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 9
Бали
Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка

ДЕН 10
Денпасар – Доха
Закуска. Напускане на хотела до 12:00 часа. Трансфер до летището в Денпасар. Отпътуване в 19:00 ч. за Доха. Пристигане в Доха в 23:40 ч.


ДЕН 11
Доха – София
Отпътуване в 06:40 ч. за България. Кацане на летище София в 10:55 ч.


Полезна информация:
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 746 € с включени летищни такси и при валутен курс 1 SGD = 1,28 BGN. При промяна във валутния курс с повече от 5% и/или на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Бали
Транспорт - Бали Заведения - Бали Хотели - Бали Пазаруване - Бали Събития - Бали Забележителности - Бали
Тегалаланг – живописните оризови тераси на остров Бали
Галунган – празникът на духовете и доброто в Бали
Джимбаран, Бали - заливът с легендарните залези