Начало / Почивки / Почивки - Ларнака

РОМАНТИЧЕН УИКЕНД В КИПЪР от Варна

Номер на оферта

/

228713

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Варна- Ларнака – Варна, включващ ръчен багаж до 10кг с размери 40х30х20см. (ВАЖНО: Пакетната цена е изчислена на база на промоционална цена на самолетния билет. Към момента на резервация цената се преизчислява и ако е необходимо се доплаща.)


- Настаняване 3 нощувки в малък семеен хотел в центъра на града, на самия площад Св. Лазар, с уникална атмосфера, романтичен и уютен, предразполагащ гостите си да се чувстват като у дома си. Хотела не предлага изхранване, но 24 часа на разположение има кафе, чай, мляко и дребни сладки.

- трансфер летище – хотел – летище

- обслужване от представител на фирмата на български език

- медицинска застраховка с покритие 10 000лв, без доплащане за лица над 65г.

- входни такси и екскурзии, както са описани в програмата

Цената не включва

- чекиран багаж срещу допълнително заплащане за 10кг; 20кг или 30кг по желание

- места в самолета: тъй като по време на чекиране, системата определя седалките на произволен принцип, ако желаете да пътувате заедно с ваши близки, можете предварително да заплатите съседни места

- Priority boarding – приоритетно качване на борда и допълнителен ръчен багаж до 10кг с размери 55х40х23см по желание

- допълнителни екскурзии, предложени от представителя на туроператора по желание

- разходите по екскурзиите, които са описани в програмата

- изхранване

- разходи от личен характер

Програма на пътуването

РОМАНТИЧЕН УИКЕНД НА ОСТРОВА НА АФРОДИТА – КИПЪР ОТ ВАРНА


14.02-17.02.2019 / 3 НОЩУВКИ

МАРШРУТ: ВАРНА – ЛАРНАКА – ВАРНА

ТРАНСПОРТ: САМОЛЕТ


Цена 398 лв на човек в двойна стая

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: Пристигане на международното летище Ларнака в 08:15.

Посрещане от представител на фирмата и трансфериране до хотела. Свободно време.

12:00 – 13:30 Екскурзия до Атиену – кипърско село, където ще се потопите се и ще се насладите на вкуса на Кипърските традиции. Ще посетите музея Калиникио, след това къщата на отец Калиникос, където се прави традиционното кипърско сирене Халуми. Кулминацията е посещението на реставрираната мелница за брашно. След това ще имате възможност сами да се разходите и разгледате селото, като ви препоръчваме да опитате традиционното месно ястие Клефтико (агнешко) в една от най-популярните таверни в областта.

(Пакетната цена включва входовете на посещаваните обекти, но НЕ включва транспорт до и от Атиену и обяд. От Ларнака до Атиену има удобен междуградски автобус 415, който тръгва от централната автогара в 11:00, обратно от Атиену за Ларнака същия номер 415 тръгва в 14:15 и 16:15. Цена на билета: 3€ в двете посоки. Беседата на място е на английски език)

ДЕН 2 10:00 – 12:00 Пешеходна двучасова разходка в Ларнака с екскурзовод на английски език. Посещение на „Scala” – центъра на града; района около замъка на морския бряг и близкия стар квартал на града. Тура включва посещение на закътани грънчарски работилници, където артисти творят, вдъхновени от древното Кипърско изкуство.

Свободно време.

ДЕН 3 09:00 – 15:00 Екскурзия в традиционни кипърски села в провинцията около Ларнака. Отпътуване за Като Дрис, където се посещава винарна Ктима Кристотиа и се провежда дегустация на Кипърско вино. Следва посещение на село Лефкара, известно с ръчна изработка на дантели. В село Скарину се посещава млечна ферма, където има демонстрация на това как се прави традиционното кипърско сирене Халуми и дегустацията му. След това ще видите най-голямото парче от ръчно изработени дантели в света и работилница за дантелена бродерия.


Свободно време

ДЕН 4 06:00 трансфер до международното летище в Ларнака

Тагове

Оферти - Кипър |  Оферти - Ларнака |  Почивки - Кипър |  Почивки - Ларнака |  Свети Валентин 2024 - Кипър |  Свети Валентин 2024 - Ларнака

Избрани оферти