Начало / Почивки / Почивки - Рим

Рим, Тоскана и Свети Франциск 2018 - една изключителна почивка в Италия!

Номер на оферта

/

157427

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с редовен полет София – Рим – София на АК България Еър

Ръчен багаж – 1 брой – до 8 кг (55 x 40 x 20 cм) и чекиран багаж -1 брой багаж до 23 кг

летищни такси

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Рим

6 нощувки на база закуска (на блок маса) и вечеря (4 степенно меню) с включени 1/4 л вино и 1/4 л вода за вечеря в студио в Рокамаре 4* - http://www.roccamare.it/

Трансфер летище – хотел – летище

1 целодневна екскурзия в РИМ – обзорна – пешеходна

Полудневна екскурзия до Кастелионе

Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5000 евро към ЗД „Евроинс“ АД (има оскъпяване за лица над 63 г.)

Представител на място и екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва

Екскурзии на място ( заявяват се и се заплащат в България при доплащането на основния пакет!):

Ватикански музеи и Сикстинската капела – 38.00 EUR за възрастен и 30 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.

Галерия Уфици във Флоренция – 32.00 EUR за възрастен и 20 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.

Входни такси за посещаваните обекти

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Градска такса/Туристическа такса – заплаща се лично на рецепция в хотела

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Рим, Тоскана и Свети Франциск - самолетна почивка на Средиземно море

8 дни/7 нощувки/7 закуски/6 вечери с включени 1/4 л вино и 1/4 л вода!

========================================================

ДАТА: 21.09.2018 г.

ЦЕНИ:
- Ранни записвания до 31.01.2018 г.:
Възрастен в двойна стая: 1298 лв.
Единична стая: 1548 лв.
Трети възрастен в стая с две легла: 1198 лв.

- Редовни цени:
Възрастен в двойна стая: 1398 лв.
Единична стая: 1598 лв.
Трети възрастен в стая с две легла: 1248 лв.


-------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



========================================================

По време на тази почивка имате възможност да видите:
- Рим
- Ватикана
- Флоренция
- Сан Джиминяно
- Сиена
- Асизи
- Питилиано (малкият Йерусалим)!
- Термите на Сатурния!


Ще имате удоволствието да отседнете в студио в Roccamare 4* на морето в залива Marina di Grossetto!

========================================================

ЛЮБОПИТНО ЗА РОКЕТЕ И ГРОСЕТО, ИТАЛИЯ:
Северозападно от градчето Кастелионе дела Пескайа в областта на Гросето, се намира Рокете, курорт в западна Тоскана. Тук се съчетават дълги плажни ивици от фин пясък като коприна, кристалните води на Средиземно море, гори от средиземноморски пини (ели) и топъл климат.

През 60-те г. на ХХ в., около Рокете се появяват първите вили на хора, свързани с киноиндустрията, сред които и Роджър Мур и Клаудия Кардинале, която кани често във вилата си София Лорен и съпруга й Карло Понти. Те са очаровани от мястото и решават да изградят почивен комплекс, максимално ползващ всички природни дадености.

Така първоначално се появява хотел „Рокамаре” 4*, сякаш естествено положен в красив парк от пинии, непосредствено до морския бряг. Към комплекса е добавен и втори хотел 4* „Зибелино”, както и малки еднофамилни резиденции за туристи, които като височина са съобразени с парковата среда, така че всеки гост, от втори етаж на хотела да не забелязва нищо друго освен богатата флора на парка. Също част от хотелския комплекс са и две тенис игрища, два басейна и бар на открито, така че почивката в тук да бъде истинска наслада за туриста.

========================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден : СофияРим - Рокето

Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 05.30 ч.

Отпътуване за Рим в 07.30 ч. Пристигане на летището в Рим в 08.30 ч.

Следва целоднвена туристическа обиколка на Рим. С право столицата на Италия се нарича „Вечният град”. От основаването си през 753 г. пр. Хр., Рим е място, където се твори история. Днес това е съкровищница от културни паметници. Богатото минало на Рим започва от Капитолийския хълм. На него се разкрива и великолепна панорама към запазения археологически парк „Римският форум” с останките от храмове и триумфални арки, свидетелстващи за величието на града, владял цялото Средиземноморие. Колизеумът, със своите внушителни размери и елегантна архитектура, от своя страна показва и страстта на римляните към гладиаторските битки и животински боеве. Пиаца „Венеция” е разположена пред прочутия и огромен паметник „Виториано”, символ на италианското обединение, осъществено през ХІХ в. „Фонтана ди Треви” и пиаца „Навона” са образци на римската урбанистика и художествена мисъл от бароковата епоха, а пътят между тях минава покрай Пантеона, най-добре запазената антична сграда в света. Отпътуване с автобус за крайбрежието на Гросето/ Рокето. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


2-ри ден : Кастелионе

Закуска. Полудневна екскурзия до Кастелионе. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка следобяд. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден : Флоренция

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Флоренция. Разглеждане на църквата “Санта Кроче” – наричана още националния „пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад “Синьория” с “Палацо Векио” и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. По желание посещение на галерия „Уфици”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4-ти ден : Сиена и Сан Джиминяно

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Сиена и Сан Джимиано. Градът на Стоте Кули, така италианците романтично наричат Сан Джиминяно, град с хилядолетна история, основан от етруските през 6 в. пр. Хр. Днес тази привлекателна тосканска перла е успяла да съхрани огромна част от средновековното си наследство с множеството си църкви, домове и дворци. Прочут по света със своите високи четвъртити каменни кули, от някогашните 72, днес са запазени 13, строени в периода ХІ-ХІV в. Тези внушителни паметници някога са били част от домовете на богатите местни фамилии, които търгували със Светите земи.

В Сан Джиминяно все още могат да се видят следи от кръстоносците, които именно от тези места са събирали непървородните синове на заможните жители и са ги отвеждали в Светите земи. Не бива да се пропусне да се види в Сан Джиминяно – крепостната стена на Медичите с кулата „Сан Франческо”, пиаца „Цистерна”, пиаца дел Дуомо с двореца „Палацо дел Подеста”, където през 1300 г. се установява за кратко да живее Данте Алигиери, катедралната църква, посветена на „Успение на Света Богородица”, където е разположен и параклисът на Света Фина с великолепни ренесансови фрески, дело на Доменико Гирландайо (учителят на Микеланджело), църквата „Сан Франческо” на рицарите тамплиери и много други. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5-ти ден : Асизи и базиликата на Св. Франциск

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Асизи. Пътувайки на югоизток от Тоскана се достига до региона Умбрия, не по-малко живописен и богат на история. Непосредствената граница между двете области се допира в езерото Тразимено, край чиито северни брегове през 217 г. пр. Хр. картагенските войски, водени от Ханибал разбиват римляните.

Сред най-забележителните места в Умбрия, без съмнение попада малкото градче Асизи, изтъкано в подножието на Апенините. Хилядолетна история е преплетена по тесните улици, загатващи за умбри, етруски и римляни и славни рицарски времена. Но най-голямото очарование на Асизи е базиликата „Св. Франциск”, средище на ордена на францисканците, чието начало той води от ХІІІ в., когато именно тук е живял и извършвал чудеса Светецът-покровител на Италия – Франциск - родоначалник на субективизма, идеализма и предвестник на Ренесанса. Във великолепната готическа базилика се съхраняват мощите на светеца, превръщайки мястото в поклоническо средище.

Тук се открива и частица от българската история, а именно през октомври 1930 г. в базиликата „Св. Франциск” се състои сватбената церемония на цар Борис ІІІ и царица Йоанна. Днес тук се намира и гробът на българската царица. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден : Питилиано и термите на Сатурния

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния. Разположен върху скалисто плато в областта Марема, Питилиано е магическо място, където времето е спряло и всеки стъпил по каменните улици се пренася назад в Средновековието. Множеството църкви, каменни постройки, синагога и еврейски квартал, дават на Питилиано прозвището „Малкият Йерусалим”. Някога това градче е било независима крепост на богатата фамилия Орсини, но през 1608 г. след множество войни с Великото херцогство Тоскана, градът се предава и става владение на фамилията Медичи.

Сред многобройните забележителности на града се открояват Акведуктът на Медичите, крепостта Орсини, Археологическият музей, разполагащ с огромна експозиция, представяща следите от човешка дейност от неолита до Средновековието, катедралата „Св. св. Петър и Павел”, еврейската синагога и др. Отпътуване за Сатурния. Недалеч от Питилиано горещ минерален извор (+37,5 С) спуска своите води в красив водопад, който през хилядолетията е изваял варовиковата и мраморна скала в забележителни вани, напомнящи на барокови рокаи. Някога водите са използвани за построената в близост воденица, но оценявайки богатството на минералната вода днес, Сатурния привлича туристи, дошли да се потопят сред топлите води на извора. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


7-ми ден : Рим / Ватикана

Закуска. Отпътуване за Рим в 09.00ч. Посещение на Ватикана /входната такса се заплаща допълнително/. Свободно време в Рим. Настаняване в хотел в Рим. Нощувка.


8-ми ден : РимСофия

Ранна закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 10.30 ч. Пристигане на аерогара София в 13.40 ч.


========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Ватикански музеи и Сикстинската капела: 74 лв.
Ватикански музеи и Сикстинската капела за деца до 18 г.: 59 лв.
Галерия Уфици във Флоренция: 62 лв.
Екскурзия до Флоренция: 94 лв.
Екскурзия до Сан Джиминияно, Сиена: 88 лв.
Екскурзия до Асизи: 94 лв.
Екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния: 55 лв.

!!! БОНУС!!!
При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената
Деца до 12 г. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии


Поредността на екскурзиите може да бъде променена с цел оптимизиране на времето.

========================================================

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
• депозит 500 лева при записване
• доплащане + допълнителни услуги: до 30 дни преди датата на отпътуване


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията
• за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – неустойка в размер на 100 лв на турист
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми - 75% от общата цена на организираното пътуване;
14 дни календарни за самолетните програми и под 5 дни преди датата на първа услуга за всички останали резервации - 100% от общата цена на организираното пътуване.

- Информация за курортните такси според градовете и категоризацията на хотелите:
Рим: за хотели 3* - 4 евро на човек на ден, за хотели 4* - 6 евро на човек на ден;
Гросето: за хотели 3* - 1 евро на човек на ден, за хотели 4* - 2 евро на човек на ден.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Почивки - Италия |  Почивки - Рим |  22 септември - 2023 - Италия |  22 септември - 2023 - Рим

Избрани оферти