Начало / Почивки / Почивки - Буенос Айрес

САМБА , ВОДОПАДИ И ТАНГО - 5 СЕП ,

Номер на оферта

/

199986

Дати & цени

Цената включва

1) постоянен водач и екскурзовод на български език с тръгване от София до момента на излитането ни от летището в Буенос Айрес към България.
2) самолетен билет София - Рио де Жанейро - Буенос Айрес- Игуазу- София с всички летищни такси включени.
3) всички трансфери
4) 4 нощувки в хотел 3 * категория в Рио де Жанейро със закуска и данъци включени
5) Панорамна обиколка на Рио
6) Екскурзиите Корковадо и Захарна Глава , както е упоменато , с билети включени
7) 3 нощувки във Пуерто де Игуазу , хотел 4 * ( аржентинска страна)
8) Екскурзии водопадите от Аржентинска и Бразилска страна и птичи парк .
9) 4 нощувки в хотел 4 * в Буенос Айрес със закуска и данъци включени
10) Целодневна екскурзия Фиеста Гауча както е описано
11) Полудневна екскурзия Тигре и Делта и панорамна обиколка на Буенос Айрес

Цената не включва

- Медицинска застраховка (всеки клиент се осигурява индивидуално, на ваше разположение сме за съдействие при избиране и излъчване на такава)
- Танго шоу с вечеря в Буенос Айрес – 120 щатски долара
- Екскурзия Гран Авентура във Водопадите на Игуазу – 80 щатски долара
- Полет с хеликоптер над водопадите във Игуазу – 120 щатски долара
- Фолклорна вечеря “ Тройна Граница “ във Игуазу – 80 щатски долара
- Лични разходи от каквото и да е естество
- Всичко неупоменато в точките от 1) до 11 )
- Входове за националните паркове на Водопадите и туристическа такса в Игуазу – общо около 60 долара ( плащат се на място от всеки )

Програма на пътуването

Рио де жанейро,Водопадите на Игуазу и Буенос айрес

1 ден – 05 септември 2017 (вторник)
София- полет

Отпътуване от София с Луфтханса .
Излитане в 14.10 часа до Франкфурт ,пристигане в 15.30 часа,смяна на самолет и полет в 22.15 часа за Рио де Жанейро . По време на полета – вечеря и закуска.


2 ден – 06 септември 2017 (сряда)
Пристигане на летището в Рио де Жанейро в 05.05 часа .Транфер до хотела и настаняване в хотел 3 * или подобен от същата категория- 4 нощувки със закуска и такси включени. Свободно време . Първа нощувка в Рио де Жанейро.


3 ден – 07 септември 2017 (четвъртък)
Рио де Жанейро

Целодневна екскурзия на Рио де Жанейро .Започваме с Корковадо - Статуята на Хесус Изкупителя, билети включени. Статуята е исока е 39,6 м (заедно с 9,5 метровия пиедестал) и 53 м широка, тежи 1000 тона. Изградена е от железобетон и е облицована с несмлян талк устойчив на въздействието на климата. Построена е в периода 1922-1931 г. Разположена е на високия 710 м хълм Корковадо в предградията на града. Допълнителната височина на хълма превръща този съвременен колос в символ на християнството и главна забележителност на Рио де Жанейро и Бразилия. Изгледът към прострелия се в нозете град, искрящото море, далечните хълмове и планинските върхове е незабравим.


Панорамна обиколка на Рио де Жанейро. Ще се запознаем с най-забележителните места на този обезсмъртен от Олимпийските игри в 2016 година град ,правейки го един от най-популярните дестинации в тази и в следващите години . Ще направим обходна обиколка на плажовете Леблон , Ипанема, Копакабана, ще посетим стадиона Маракана ( без вход) , ще влезем в катедралата Сан Себастиан , ще почувстваме и тръпката да бъдем на Самбодрома ( мястото където всеки месец февруари се провежда пищния Карнавал на Рио) . Една от най големите лагуни в света – Родриго де Фреитас придава още повече живопис на града на кариоките .
Свободно време за плаж, разходка , покупки.
По желание вечерта самба шоу . Втора нощувка в Рио де Жанейро.




4 ден – 08 септември 2017 (петък)
Рио де Жанейро

След закуска ,нашата авантюра във града на кариоките продължава с екскурзия Захарната Глава - изкачване с лифт на 2 хълма откъдето се открива вълшебна гледка към града Рио де Жанейро. Трета нощувка в Рио де Жанейро.



5 ден – 09 септември 2017 (събота)
Рио де Жанейро
Свободно време . Четвърта нощувка в Рио де Жанейро.




6 ден – 10 септември 2017 (неделя)
Рио де Жанейро - Игуазу
Полет в 13.15 , пристигане в 15.30 часа на летишето Фоз до Игуасу . Трансфер до хотела ни от Аржентинска страна . Настаняване и свободно време.
Първа нощувка в Игуазу


7 ден – 11 септември 2017 ( понеделник)
Игуазу

След закуска екскурзия до водопадите от Аржентинска страна.
Описание на екскурзията : Водопадите на Игуазу са най-мощните водопади в света- 275 водопада с различна големина и дебит правят тази разходка изключителна ! Намират се на границата между Бразилия и Аржентина. Пристигайки в Националния парк , ще направим кратък преход през джунглата ,след което взимаме туристическо влакче , което ще ни отведе до началото на железни парапети – мостове над рега Игуазу . След около 800 метра пред нас се открива най-големият от водопадите - Дяволското гърло . Мощните води падат с ужасен грохот от повече от 80 метра . Зад водната стена , в скалите живеят птиците “венсехос” . Този вид се среща само тук и затова е и избран като символ на Националния парк Игуазу . Крилете им са по-здрави от тези на всяка друга птица , заради факта , че трябва да минат през водните пръски където са гнездата им. Те никога не докосват земята , затова имат и къси крака , откъдето идва и името им от гръцки език. А по пътя до там ще видим и още една много любопитна птица – “хорака” . Има жълти очи и гордо позира пред туристите за снимка .

Множеството снимки и видео , които ще направим на Дяволското гърло ще запаметят завинаги това изключително преживяване . Опиянени си тръгваме към следващата авантюра – гмуркане с моторна лодка под водопадите ( опционална екскурзия с допълнително заплащане – 80 щатски долара). Около 18 часа връщане в хотела. Свободно време. По желание фолклорна вечеря Тройна Граница ( допълнително заплащане – 80 щатски долара )
Втора ношувка в Игуазу.



8 ден – 12 септември 2017 (вторник)
Игуазу

След закуска екскурзия - водопадите от Бразилска страна.Ще минем границата и след кратко пътуване с автобус слизаме пред хотел Дас Катаратас ( един от само двата хотела в парка Игуазу ). По време на слизането ни по стълбите пред нас ще се открие панорамна гледка към повечето от водопадите , до които сме се били докосвали предишния ден откъм аржентинска страна. Пътят ни ще бъде пресичан от малки животинки “коатие” , които дебнат туристите за да им “отмъкнат “ някое лакомство.
Поговорката казва че от аржентинска страна се “усещат “ водопадите , а от бразилска страна “ човек се наслаждава “ гледайки ги отдалеч панорамно.
За любителите на авантюри като опция с допълнително заплащане ( 120 щатски долара) – полет с хеликоптер над водопадите – 10 - минутно незабравимо преживяване.
Продължаваме с посещение на птичи парк – едно невероятно място събрало всички представители на тукашната флора и фауна . Приятелски настроени тукани , егоцентрични фламинга , търпеливи костенурки, дори и алигатори, палави пеперуди , колибри и безброй вида папагали сред които се открояват “арара “ – това е само част от всичко което ще имаме възможност да видим на това райско място.

По- желание посещение на Duty Free shopping ( безмитни маркови стоки –техника, парфюми , дрехи и т.н) .
Трета нощувка в Игуазу.


9 ден – 13 септември 2017 (сряда)
Игуазу – Буенос Айрес

Полет от Игуазу до Буенос Айрес.
Излитане в 15.00 и кацане в 16.45 на летището в Буенос Айрес . Трансфер до хотел 4 * Бристол – в сърцето и срещу символа на града Буенос Айрес.
Свободно време.
Първа нощувка в Буенос Айрес.

10ден – 14 септември 2017 (четвъртък)
Буенос Айрес .

След закуска ще направим панорамна обиколка на Буенос Айрес. ( 4 часа ) . Ще започнем от Каса Росада с президентския кабинет , Майската пирамида , Старото Кабилдо където са били провъзгласени законите от Хуан де Гарай в 1580 година. Градската Метрополитан Катедрала , където е давал служби сегашния Папа Франциско , и където тлеят останките с почетна стража на Генерал Сан Мартин – предводителя на Революцията от 25 май 1810 , отхвърлила испанското владичество.
Продължаваме бохемския квартал Сан Телмо към друг емблематичен квартал – Ла Бока .По пътя ще видим руската църква намираща се срещу парка Лесама , където според историците испанците са стъпили за първи път по тези земи – 1536 година.
Ла Бока – този цветущ квартал ни посреща с цялата си колоритност.
Ще видим митичния стадион “ Ла бомбонера “ на футболния клуб Бока Джуниорс и ще минем по-най късата уличка в света – Ел Каминито – мястото където всяка вечер
са се разигравали страстни танго романси .
Стотици места където човек може да купи сувенири от тук от всякакво естество ,
музеи на емигрантите , които свидетелстват за живота на тукашните жители , ресторанти които приканват с пикантни ястия, песни и танци на танго на живо – всичко това умело комбинира с цветните постройки , калдъръмените улички и въздуха , този въздух ,из който се носи страст , танго , червено вино и авантюри !

Очакват ни още Пуерто Мадеро ( преди дървени пристанищни докове , а днес най-луксозната зона в града ) , парка Палермо , Конгреса , Обелиска и още много забележителности , които ще направят спомените ни за този град незабравими .
Нашия тур завършва в хотела .

Втора нощувка в Буенос Айрес.

11 ден – 15 септември 2017 (петък)
Буенос Айрес

След закуска - целодневна екскурзия до ранчо , където ще се запознаем с живота и традициите на гаучосите. Ще имаме възможност да видим уменията им в язденето на коне , надбягвания и съревнования така ,както са го правили за спечелване на вниманието на своите възлюбени жени. Ще яздим коне и ще се возим на каруци .Гощавка с пищен обяд с най-вкусното телешко месо на света , под звуците на фолклорна програма която ще ни запознае с музикалното богатство на Аржентина от всичките й региони. Връщане в хотела около 18 часа.
Трета нощувка в Буенос Айрес.


12 ден –16 септември 2017 (събота)
Буенос Айрес

След закуска - Полудневна екскурзия Тигре и Делта .
Реки , канали и ручеи рисуват със своето зигзагообразно течение красивата и живописна Делта на река Парана, намираща се на североизток от града Буенос Айрес. Този регион и провинция се знае от 1820 година с името Тигре заради множеството диви животни от семейството на Ягуарите , които са обитавали тази зона в търсене на храна.С корабче ще направим едночасова разходка из Делтата. Множество острови , на които има построени къщи , дори замъци допълват пейзажа , правейки тази разходка сред природата незабравима ! Връщане в хотела около 14 часа , свободно време за разходки , покупки и отдих.

Екскурзия по желание - 20.00 часа- Трансфер до ресторант " Карлос Гардел " , където след богата вечеря ни очаква танго програма . Оркестър над сцената , множество артисти , които с виртуозните си изпълнения ще ни накарат да се пренесем в света на страстното аржентинско танго . ( Цена на човек – 120 долара)

Четвърта нощувка в Буенос Айрес.

13 ден – 17 септември 2017 (неделя )

След закуска , трансфер до летището за полет към България.Излитане в 17.15 часа. Край на на нашата програма.

14 ден – 18 септември 2017 (понеделник).
Пристигане в София от Франкфурт в 22.05 часа .

Допълнителна информация

Специална цена със записвания ( пълни плащания ) до 15 юли 2017 – 3879 лева на човек в двойна стая ( гарантираме винаги цена на човек в двойна стая )

От 15 юли до 1 сеп 2017 - 4879 лева на човек в двойна стая ( гарантираме винаги цена на човек в двойна стая )

Тагове

Оферти - Аржентина |  Оферти - Буенос Айрес |  Почивки - Аржентина |  Почивки - Буенос Айрес |  Ранни записвания 2024 - Аржентина |  Ранни записвания 2024 - Буенос Айрес

Избрани оферти