Начало / Почивки / Почивки - Москва

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ с полет от София

Номер на оферта

/

202817

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Москва – София с „България Ер” с включен чекиран багаж до 23 кг. и ръчен до 8 кг;

летищни такси;

3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Санкт Петербург;

билет за влак "Сапсан" /2 класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;

разходка с корабче в Санкт Петербург;

пътуване с корабче тип „Комета“ от Петерхоф до Санкт Петербург;

всички трансфери по маршрута;

екскурзоводско обслужване на български език по програмата;

входни такси за посещаваните туристически обекти - храм “Василий Блажени“, Третяковска галерия, Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва, "Свето-Троицката Сергиева лавра" в Сергиев Посад, Исакиевския събор, църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец с парка и парка на Петродворец в Санкт Петербург ;

водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;

Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс – 16 лв.;

Разходи от личен характер;

Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са с доплащане.

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия до Русия. Комбинирана програма с разглеждане на забележителностите на Москва и Санкт Петербург

Период на пътуването: 22.09. - 29.09.2017

Цена на турист в двойна стая - 2095 лева

Цена за единична стая - 2494 лева

Цена за трети възрастен в двойна стая - 2018 лева

Цена за дете до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 1945 лева

Цена за дете до 11 г. в стая с един възрастен - 1980 лева

Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, пътуване с високоскоростния влак „Сапсан” Москва - Санкт Петербург - Москва, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи, както и за разходките с корабчета са включени в пакетната цена на екскурзията). През периода май – юли клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на белите нощи в Санкт Петербург.

Програма на пътуването:

Ден 1 Петък

Отпътуване от летище София с полет на „България Ер” за Москва. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2 Събота

Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската Федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града: Червения площад и Манежния площад, посещение на храма “Василий Блажени“. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка

Ден 3 Неделя

Закуска в хотела. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата "Успенски събор", камбанарията „Иван Велики“, катедралата "Благовещенски събор", катедралата “Архангел Михаил” и катедралата "Дванадесетте апостоли". Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 98 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Понеделник

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан с екскурзовод на български език. Сергиев Посад е средище на църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на "Свето-Троицката Сергиева лавра" – най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак "Сапсан". Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка.

Ден 5 Вторник

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби, можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 85 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и 1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери. Нощувка.

Ден 6 Сряда

Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види. Завръщане в хотела. Вечерта по желание нощна автобусна обиколка на града – чудесна възможност да видите красиво осветените сгради и вдигането на мостовете над река Нева. Продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. (с доплащане 87 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език. Нощувка в Санкт Петербург.

Ден 7 Четвъртък

Закуска в хотела. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът "Самсон" с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър (с доплащане 150 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Нощувка в Санкт Петербург.

Ден 8 Петък

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак "Сапсан". Пристигане. Трансфер до Летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София.

Допълнителни услуги:

Такса за издаване на руска виза - 120 лева

Традиционна руска вечер - 85 лева
Посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли.
Домът на на офицерите е една от най-популярните културни и развлекателни сгради на Санкт Петербург. Тя приветства в своите зали редица известни актьори, писатели и поети. През 1898 г. офицери от армията и флота се преместват в тази красива монументална сграда. За няколко десетилетия Домът на офицерите се превръща в основното място за културен отдих на военния елит. Днес репертоарът на Офицерската къща е съставен от широкоформатни събития: концерти, рецитали, художествени изложби и т.н.
Звездите на шоуто ще бъдат ансамбъл "Бели нощи”. В своето представление те ще изпълнят руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили.

Нощен тур на Санкт Петербург - 87 лева
Нощна автобусна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български – продължителност около 2:20 часа, с доплащане. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, организира се при мин. 10 участника.
Санкт Петербург е известен с белите си нощи. Този уникален феномен може да се наблюдава само в Санкт Петербург през лятото. Това е много специално време, когато слънцето остава в небето в продължение на 19 часа, а дори и след залез слънце има достатъчно дневна светлина, така че няма нужда да включвате светлините. Гостите и жителите на Санкт Петербург се наслаждават на разходки по реките и каналите, възхищавайки се на Белите нощи и мостовете по река Нева. Можете да оцените напълно красотата на града и мостовете по време на романтичната нощна обиколка.

Балет Лебедово Езеро - 150 лева
Посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър. Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери.
Ермитажен театър заема една от петте сгради на Държавен Музей „Ермитаж“. Намира се на гърба на Дворцовия площад, входът е откъм река Нева. Построен е на мястото на бившия Зимен дворец на Петър I. Строителството му приключва през 1802 г.
Александрийски Театър се намира в центъра на Санкт Петербург, на Невски Проспект – основната пътна артерия на града. Построен е през 1756 г. за Императорската трупа на Санкт Петербург, а от 1832 г. работи като драматичен театър.

Разходка с корабче по река Москва - 98 лева
Възможност за разходка с корабче по река Москва - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника.



Примерни хотели по програмата:


Москва:

Хотел Космос*** - Легендарният хотел е разположен на една от основните пътни артерии в Москва – “Проспект Мира”. На пешеходно разстояние от хотела са три от забележителностите на Москва – Изложбеният център ВДНХ, кулата Останкино и Музеят на космонавтиката. До центъра на града се пътува 15 минути с метро. Хотелът разполага с 1777 стаи, 11 ресторанта и кафенета. Панорамният ресторант предлага руска и европейска кухня, а в другите можете да се насладите на средиземноморска, китайска кухня и интернационална кухня. На разположение на гостите са СПА център, фитнес център и басейн. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с безжичен интернет, директен телефон и сателитна телевизия.

Хотел Будапеща 4**** - Хотелът е разположен в централната част на Москва в близост до Червения площад, Кремъл и Болшой театър. Разполага със 116 стаи, лоби бар и зала за закуска. В близост има четири спирки на метрото. Описание на стаите: всяка стая е с индивидуален дизайн в ретро стил. Стаите са оборудвани с климатик, телефон, сателитна телевизия, минибар, сешоар, сейф и безжичен интернет.

Санкт Петербург:

Хотел Москва **** – Хотелът се намира в непосредствена близост до един от основните булеварди на града – "Невски проспект". Метростанцията е в непосредствена близост до хотела. Хотелът разполага с 777 стаи, 5 ресторанта, един от които панорамен. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, хладилник и сейф.

Хотел Октябърская **** - Разположен в сърцето на Санкт Петербург, в близост до гара Московска с непосредствен достъп до два от основните булеварди на Санкт Петербург – Невски и Лиговски. Намира се на пешеходно разстояние от музеи, театри, ресторанти и магазини. До хотела има спирка на метро. Хотелът разполага с 373 стаи, ресторант с интернационална и руска кухня и лоби бар. Описание на стаите: всички стаи са обурудвани с директен телефон, сателитна телевизия и хладилник. По наше мнение стаите на хотела отговорят по-скоро на категория 3 звезди, но месторазположението му е наистина много добро..

Хотел Парк Ин Радисън Прибалтийская 4**** – Разположен е на Василиевски остров, на брега на Финския залив, едно от най-екологично чистите места в Санкт Петербург. В близост до хотела има автобусна и тролейбусна спирка, а спирка на метро Приморская е на около 20 мин пешеходно разстояние. Хотелът разполага с 1193 стаи, 2 ресторанта с руска и интернационална кухня и лоби бар. Описание на стаите: всички стаи са обурудвани с директен телефон, сателитна телевизия и безплатен Wi-Fi интернет.

Необходими документи за издаване на руска виза:

Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;

Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;

Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;

Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Почивки - Русия |  Почивки - Москва |  22 септември - 2023 - Русия |  22 септември - 2023 - Москва

Избрани оферти