Начало / Почивки / Почивки - Банско

СПА почивка в Пирин и посещение на Рилския манастир

Номер на оферта

/

226208

Дати & цени

Цената включва

транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
две нощувки със закуска, обяд и вечеря в хотелски копмплекс „Аспен Резорт“
http://www.aspenresort.bg/aspen/room?hid=2&room_type=Studio;
ползване на SPA центъра на хотела - минерални басейни - вътрешен и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес, чадър и шезлонг;
екскурзия до Рилски манастир, с осигурен сух пакет с храна;
екскурзия до с. Добърско и посещение на църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“;
представител от Туристическата агенция

Цената не включва

входни такси за посещаваните обекти;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
лични разходи.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 06:00 ч. по маршрут Сливен - Стара Загора - ЧирпанВелинград, за да стигнем до Разлог, близо до който се намира хотелски комплекс „Аспен Ризорт”. Комплексът се намира в живописната Разложка котловина, заобиколен от величествените Рила, Пирин и Родопи. Настаняване и обяд. След обяда свободно време и възможност за посещение на SPA центъра на хотела, който разполага с минерални басейни - вътрешен и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес. За желаещите - екскурзия до с. Добърско, където ще посетим църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“. Храмът е единственият в България, посветен на тези светци и е паметник на културата с национално значение.
Следва посещение на Банско. Градът е атрактивна дестинация през всички сезони на годината. Интересни забeлежителности в града са къщата музей „Никола Вапцаров”, къщата музей „Неофит Рилски”, паметникът на св. Паисий Хилендарски и Веляновата къща. Ще имаме свободно време за посещение на музеите (по желание) и разходка из града. Прибираме се в хотела, вечеря, свободно време и нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела. За желаещите - екскурзия до Рилския манастир (осигурен е сух пакет с храна). Историята на Рилската света обител е пряко свързана с българския светец и отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ св. Иван Рилски. Пещерата, където свети Иван Рилски се оттеглил и преживял последните седем години от живота си, е на около 3 км от манастира, като до нея има добре обозначена пътека. Съществува поверие, че който се промуши през дупката в скалата на пещерата, без да докосне стените й, е праведен. Манастирът „Свети Иван Рилски“ е построен на мястото на стара постница през 927 – 941 г. от Иван Рилски. През XIV в. в двора му е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел протосеваст Хрельо. Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художествена школа. Като паметник с изключителна стойност и значение за световната култура, Рилският манастир е включен в Списъка на световното наследство под егидата на ЮНЕСКО. И до днес той е действащ манастир.
Връщане в хотела, свободно време и вечеря.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела в 11,30 часа и отпътуване за Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали. Продължаваме за Батак. Регионът на Батак е населяван още от най-древни времена. За това свидетелстват множеството тракийски, римски и славянски крепости, могили и мостове, открити в района. Името на града се свързва най-вече с Априлското въстание, когато многохилядна турска войска изгаря до основи селището. Загиват над пет хиляди души, като около две хиляди са изгорени живи в църквата „Св. Неделя”.
Днес интересни за посетителите са Историческият музей, църквите „Св. Богородица” и „Св. Неделя” и Балиновата къща, намиращи се в центъра на Батак.
Отпътуване за Чирпан, Стара Загора и Сливен.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Банско |  Почивки - България |  Почивки - Банско |  Спа почивка 2024 - България |  Спа почивка 2024 - Банско

Избрани оферти