Начало / Почивки / Почивки - Сицилия

СУПЕР LAST MINUTE! ПОЧИВКА НА О-В СИЦИЛИЯ, ИТАЛИЯ - хотел Eden Village Resort 4*

Номер на оферта

/

195058

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Катания – София с директен чартърен полет

Летищни такси

Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж

7 нощувки на All Inclusive Light в хотел Eden Village Sikania Resort & SPA 4*

Веднъж седмично Сицилианска вечеря-барбекю

Веднъж седмично Гала-вечеря на основата на рибни специалитети

Трансфер летище – хотел – летище

Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна

Ползване на тенис корт, мулти-функционално игрище за различни спортове – футбол, волейбол, баскетбол, фитнес

Вечерна и ежедневна анимация – забавления и програми за деца и възрастни

Wi-Fi интернет в общите части

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс

Представител на туроператора с български език за целия престой

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета и стойността ? зависи от промяна на цената на горивото или съотношението долар/евро спрямо 27.10.2015 г.

Общинска такса – 14 евро – на седмица за месеците Май, Юни, Септември и Октомври; заплаща се на място и размера ? се определя едностранно от община Бутера. Възможно е да бъде променена без предупреждение.

Общинска такса – 21 евро – на седмица за месеците Юли и Август; заплаща се на място и размера й се определя едностранно от община Бутера. Възможно е да бъде променена без предупреждение.

Ползване на плажна кърпа: 2,50 EUR при вземане и за всяка смяна плюс депозит от 10 EUR, който се заплаща при първото вземане и се възстановява след връщане на кърпата.

Бебешка кошарка: 10 EUR (резервира се предварително и заплаща се на място)

Допълнителни екскурзии

Разходи от личен характер

Пълен ол инклузив (Hard All Inclusive) – 175 лв на човек – включва ежедневна консумация от 11:00 до 23:00 на бира, домашно вино, безалкохолни от машина, италиански ликьори, американско кафе и чай (само за лица над 18 г.)

Супериор стая – доплащане 170 лв на човек

Програма на пътуването

Почивка в Италия - остров Сицилия. Насладете се на една незабравим почивка в хотел Eden Village Sikania Resort & SPA 4*.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания !

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:

29.04.2017 - 620 лева*** (вместо 940 лева) - LAST MINUTE (настаняване в икономична стая - по-малка квадратура и без сешоар)

29.04.2017 - 720 лева - ПРОМО стаи

06.05.2017 - 720 лева (вместо 930 лева) - Промо стаи LAST MINUTE

13.05.2017 - 930 лева
20.05.2017 - 1020 лева
27.05.2017 - 1040 лева
03.06.2017 - 1050 лева
10.06.2017 - 1060 лева
08.07.2017 - 1190 лева
22.07.2017 - 1290 лева
29.07.2017 - 1310 лева
05.08.2017 - 1320 лева
12.08.2017 - 1350 лева
19.08.2017 - 1350 лева
16.09.2017 - 1060 лева
23.09.2017 - 1050 лева
30.09.2017 - 1030 лева
07.10.2017 - 1020 лева

Програма на почивката Ви на остров Сицилия

Ден 1 СофияКатания

Отпътуване за Сицилия с директен чартърен полет. Кацане на летището в Катания. Трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Ликата

Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време или по желание трансфер до Ликата. Нощувка.

Ден 3 Етна и Таормина

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Ранно отпътуване от хотела. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери "Силвестри", които са били активни 1986 г., за закупуване на сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, за опитване на мед от Дзаферана или ракията "Огънят на Етна". По желание може да се стигне до "Кулата на Философа" в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия; заплаща се на място допълнително – 60 евро/36 евро (4 – 12г)). Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки!
Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност за посещение на гръцкия театър от ІІІ в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, за разглеждане на останките от римския Одеон и Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад "IX Април", където се намира и известният "Вундербар" – любимо място на Лиз Тейлър, площад "Дуомо", любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтанът "Четирите фонтана" с кентавъра, който е символ на града.

Ден 4 Модика - Шикли

Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия Шикли и Модика.
Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка по улиците на красивия бароков град Модика, наричан южната Венеция, известен с производството на шоколад по антична рецепта. Посещение на цех за демонстрация и дегустация. Свободно време.
Отпътуване за Шикли. Разходка по централната улица виа "Франческо Мормина Пена" – очарователна улица, от двете страни на която се намират най-фантастичните барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове. Сред тях внимание заслужава Палацо Спадаро, построен през XVII-XVIII в. с разкошно стълбище, керамични подове от Калтаджироне, стенописи и картини с митологични герои, някои от които рисувани от Рафаеле Скалия през 20-те и 30-те години на XX век. Фамилната резиденция на Спадаро (богат род от Модика) има осем изящни балкона, с богато резбовани корнизи и парапети от ковано желязо – удобни за хващане от дамите, които излизали да наблюдават живота в Шикли. Палацо Беневентано представлява един шедьовър на човешкия творчески гений на късно бароковия период. В църквата "Свети Вартоломей", определена като църква с рядка красота, от 18 в. голям интерес представлява платното на олтара, изобразяващо "мъченичеството на Свети Вартоломей" от Франческо Паскучи датирано от 1779 г. Шикли е градът на Комисар Монталбано. Хитовият италиански крими сериал "Комисар Монталбано"е създаден по романите на Андреа Камилери и вече е показан в 65 страни.
Вечер: Сицилианска вечеря-барбекю – включена в цената

Ден 5 Сиракуза и Ното

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза.
Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като "най-великият гръцки град и най-красивият от всички". Това е и родното място на Архимед. Пешеходната туристическа програма започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от VI в. пр. Xр., площад Архимед, площадът "Ил Дуомо" с прекрасната катедрала и църквата "Света Лучия", където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо "Погребението на Света Лучия". Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов. Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея на Архимед или музея "Белломо" или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело-Маниаче от XIII в.
В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу, включено в листата на ЮНЕСКО. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни, на която са разположени църквите с прилежащите към тях бивши сгради на манастири, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон.
Вход за музея „Белломо” – 8 евро
Вход за Палацо Николачи – 4 евро.


Ден 6 Палермо – Катедралата в Монреале

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия Палермо и Монреале
Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо. В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички средиземноморски народи – от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите до испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира площад „Претория” с Фонтана на срама, а зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До нея се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура. Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на капуцините или на най-големия пазар в Сицилия „Ла Вучирия“, наподобяващ арабските пазари – ярък и жив спектакъл.
Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват Стария и Новия завет.
Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!
Вход за църквата „Марторана“ – 2 евро
Вход за катедралата в Монреале – 3 евро
Вход за Катакомбите на капуцините – 6 евро
Вход за Театро Масимо – 8 евро
Връщане в хотела за вечеря.


Ден 7 Долината на храмовете в Агридженто – Скала дей Турки

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и при предварителна заявка:
1. полудневна екскурзия Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки.
С местен екскурзовод се разглежда една от основните забележителности на Сицилия, храмовете в Агридженто, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Посещение на туристическата атракция Скала дей Турки, която се намира на крайбрежието в близост до град Агридженто, при Порто Емпедокле. Белоснежното царство на Сицилия наподобява едно природно стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове!
Входна такса за Долината на храмовете - 10 евро за лица над 18 г. - заплаща сена място.
Препоръчителни са слъцезащитни кремове и шапки!
2. Вкусът на Сицилия (полудневна екскурзия)
По време на екскурзията ще се посети мандра за дегустация на сицилиански сирена и винарна за дегустация на червено, бяло и десертно вино.

Ден 8 Катания - София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет. Пристигане на летище София.

За Вашето удобство по време на почивката Ви но остров Сицилия препоръчваме хотел Eden Village Sikania Resort & SPA 4* http://www.sikaniaresort.it
Хотел Eden Village Sikania Resort & Spa 4* е разположен в южната част на остров Сицилия, непосредствено на брега на морето в красив и тих залив. На 18 км от хотела се намира град Ликата, на 18 км е Гела, а на 8 км е Десусино.
Плаж: плажната ивица на хотела е широка 150 метра и е оборудвана с плажни чадъри, шезлонги, душове, бар и ресторант. Плажът е пясъчен, а ситния пясък е чудесна предпоставка за една морска почивка. Могат да се използват плажни кърпи от хотела.

Цени на допълнителните екскурзии:

Трансфер до Ликата Цена: 10 евро / 5 евро (деца 2-12 г.)

Целодневна екскурзия до Етна и Таормина (на български език и при предварителнo записване) Цена: 60 евро/ 30 евро (деца 2-12 г.)

Целодневна екскурзия Сиракуза и Ното (български език и при предварителнo записване) Цена : 60 евро / 30 евро (деца 2 – 12 г)

Полудневна екскурзия до "Долината на храмовете" в Агридженто и Скала дей Турки при минимум 25 записани туристи Цена: 50 евро / 25 евро (деца 2 – 12 г)

Целодневна екскурзия до Модика и Шикли Цена: 50 евро / 25 евро (деца 2 – 12г)

Полудневна екскурзия Вкусът на Сицилия при минимум 25 записани туристи Цена: 30 евро / 15 евро (деца 2 – 12 г.)

Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале на български език при минимум 20 записани туристи Цена: 60 евро / 30 евро (деца 2 – 12 г)

Пакет от 4 екскурзии (Етна и Таормина, Палермо и Монреале, Модика и Шикли, Агридженто и Скала дей Турки) Цена: 200 евро / 100 евро (деца 2 – 12 г)

Пакет от 5 екскурзии (Етна и Таормина, Палермо и Монреале, Модика и Шикли, Сиракуза и Ното, Агридженто и Скала дей Турки) Цена: 250 евро / 125 евро (деца 2 – 12 г)

Условия за резервация:

Депозит: 300 лв

Доплащане: 21 дни преди настаняване

Анулации:

до 61 дни преди датата на полета: без неустойка;

от 60 до 31 дни: 100 лв.;

от 30 до 22 дни: 400 лв.;

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Важно!

Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)

Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.

Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Почивки - Италия |  Почивки - Сицилия |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Сицилия

Избрани оферти