Начало / Почивки / Почивки - Таормина

Сицилия - Почивка в Таормина

Номер на оферта

/

186491

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки със закуски и вечери на богата шведска маса в хотел San Pietro 3+ в Таормиана
Самолетен билет София – Катаня – София с Wizz Air
летищни такси
Трансфери летище-хотел - летище
екскурзовод на български език
туристическа обиколка на Таормина
медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евро

Цената не включва

входните такси на посещаваните туристически обекти:
допълнителни екскурзии по желание: Екскурзия до Сиракуза- 30Е, Екскурзия до Етна и Катаня - 35Е; Екскурзия – Кръстникът – 40Е - потвърждават се при минимум 15 туриста

Програма на пътуването

1 Ден София – Катаня - Таормина
Среща на Аерогара София. Полет София – Катаня ( 14:00 – 14:50ч). Трансфер до хотела , разположен на първа линия в Таормина.
Най-известният Сицилиански курорт, обгърнат в зеленина и цветя, любима спирка на участниците в Голямата Обиколка и предпочитана лятна резиденция за аристократи и банкери, посещавано от Вилхелм II и Ротшилд, от Брамс и Вагнер, от Мопасан, Дюма и Оскар Уайлд. Таормина днес е малко градче, разположено на две нива на скалистия Йонийски бряг, от едната страна погледът стига до Месинския проток, а от другата до величествения силует на Етна. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 Ден Таормина
Закуска. Разглеждане на Таормина – Порта Катаня и Порта Месина, Античният театър, катедралата и площада на Кметството. Живописната главна улица с многобройните магазини и тратории с местни кулинарни изкушения, пракрасни гледки и завладяващи песни. Свободно време. Вечеря.Нощувка
3 Ден Таормина и „Кръстникът“
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание екскурзия „Кръстникът“ – за всички почитатели предлагаме екскурзия до местата, където Франсис Форд Копола заснема емблематичната си трилогия – Савока и Форца д‘Агро. Четири-часов тур с местен екскурзовод с посещение на църквата Santa Maria Degle Angeli и подземната крипта на манастира на Капуцините. Не пропускайте снимка пред култовия Bar Vitelli. Продължаваме към Forza d’Agro – лабиринтът от павирани улички и средновековният облик на града са перфектна сцена за шедьовъра на Марио Пузо. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 Ден Таормина Свободно време
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
5 Ден Сиракуза
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или еднодневна екскурзия до Сиракуза - пътуване в миналото, когато значимостта на този древногръцки мегаполис се е равнявала на тази на Рим и Атина. Туристическа програма в Сиракуза. Посещение на Археологическия комплекс: най-големият древногръцки амфитеатър, Ухото на Дионис, Пещерата на въжарите. Разглеждане на остров Ортиджа – сърцето на стария град - Храма на Аполон, Катедралата с вградените колони от храма на Атина, фонтана Аретуза. Свободно време в Сиракуза. Разходете се по търговската улица на Ортиджа, от пазара с традиционни местни продукти не пропускайте домашното вино Неро д’Авола и пикантните сицилиански сирена.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
6 Ден Етна - Катаня
Закуска. Отпътуване за вулкана Етна – най- високият и активен вулкан в Европа – висок 3323 м. с 30 кратера. Изкачване с автобуса на височина 2000 м., Където ще се насладим на необикновени природни пейзажи – кратери, застинала лава, високи върхове. Свободно време за кафе и разходка.
Следобед продължаваме с разглеждане на Катаня – вторият по големина град в Сицилия, предлага изобилие от слънце, вулканични камъни и история... Разглеждане на централния площад с Фонтана на Слона, символ на града и Катедралата „Св.Агата”. Свободно време в Катаня. Най-популярното ястие е риба меч на скара, а за типичен местен специалитет се сочат и спагетите с масло от сепия.
Връщане в хотела. Следобед свободно време. Вечеря. Нощувка.
7 Ден Таормина – свободно време
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
8 Ден Таормина – Катаня – София
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет Катаня София – 15:25 – 18:05ч

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Таормина |  Почивки - Италия |  Почивки - Таормина |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Таормина

Избрани оферти