Начало / Почивки / Почивки - Сицилия

Сицилия с 3 включени екскурзии

Номер на оферта

/

229928

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК за 7 нощувки със закуски и вечери в хотел San Pietro 3*;
Самолетен билет с директен чартърен полет до Катания;
Регистриран 15 кг багаж и 7 кг ръчен багаж с размери 20 х 50 х 25 см;
Летищни такси;
Трансфер летище – хотел – летище;
Целодневна екскурзия до Етна и Таормина;
Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното;
Целодневна екскурзия до Савока и Форца Д`Агро;
Wi-Fi интернет в лобито на хотела;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс;

Цената не включва

Допълнителни екскурзии по желание;
Допълнителна Целодневна екскурзия до Модика и Шикли – 118 лв. за възрастен/ 59 лв. за дете 2 – 11,99 г.;
Допълнителна Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале – 138 лв. за възрастен/ 69 лв. за дете 2 – 11,99 г.;
Допълнителна Целодневна екскурзия до Чефалу и Месина – 118 лв. за възрастен/ 59 лв. за дете 2 – 11,99 г.

Такса гориво и вредни емисии – обявява се до 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри 450$/тон и 1 евро = 1.15 долара
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Програма на пътуването

Включена в цената Етна и Катания;
Включена в цената Сиракуза и Ното;
Включена в цената Савока и Форца Д`Агро

ПРОГРАМА

ДЕН-1 / събота
Полет от СофияКатания. Трансфер до хотела. Продължителност на трансфер – около 1 час. Свободно време.

ДЕН-2 / неделя
Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж или следобедна екскурзия, включена в цената: Етна и Катания.

ДЕН-3 / понеделник
Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия, включена в цената: Сиракуза и Ното.

ДЕН-4 / вторник
Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Палермо и Монреале.

ДЕН-5 / сряда
Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Чефалу и Месина.

ДЕН-6 / четвъртък
Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Модика и Шикли.

ДЕН-7 / петък
Свободно време за плаж и забавления или полудневни екскурзии, включена в цената: сутрин – Савока и Форза Д‘Агро.

ДЕН-8 / събота
Трансфер до летището за полет КатанияСофия.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение) Bulgarian air Charter:
СофияКатания: 14:25 / 15:10 ч.
КатанияСофия: 10:50 / 13:35 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.

San Pietro 3*
Летояни, Таормина
https://www.sanpietro-hotel.it/index-2.html

Допълнителни екскурзии:

Етна и Катания (целодневна екскурзия) - Включена в цената
Ранно отпътуване от хотела.
Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1910 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”. По желание може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/.

Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/41 евро (4 – 12 г.)
Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро)
Отпътуване за Катания. Пешеходна разходка по живописните улички.
Връщане в хотела за вечеря.
Цената включва: Транспорт, екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: Билет за въжения лифт и джипове, разходи от личен характер.

Сиракуза и Ното (целодневна екскурзия)-Включена в цената

Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като “най-великия гръцки град и най-красивия от всички”. Това е и родното място на Архимед. Пешеходната туристическа програма започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр., площад Архимед, площадът „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на Света Лучия”. Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов.
Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея „Белломо” или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело- Маниаче от 13 в.
В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на ЮНЕСКО. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни, на която са разположени църквите с манастирите, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света.
Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон.
Връщане в хотела за вечеря.
Цената включва: Транспорт, екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: Разходи от личен характер.

Модика и Шикли (целодневна екскурзия) - 118 лева / 59 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Отпътуване от хотела за посещение на град Модика. Модика е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от сикулите около VII век пр. н. е. По-късно е бил окупиран от римляните. През 845 г. е превзет от норманите. През XIII и XIV век е под испанско владичество при графовете от фамилия Гуалтиери. През следващите векове тази позиция е наследена последователно от други 6 италиански фамилии. Модика е управлявана, подобно на останалата част от Сицилия, от испански крал от Палермо. Това положение се запазва до XVIII век, когато остров Сицилия е управляван от Виена, а по-късно в края на XVIII и началото на XIX век е част от Кралство Сицилия.
Векове назад, испанците донесли от Мексико какаовото семе. От тогава до сега, в Модика се пази традицията и ритуалът за получаването на шоколад при ниска температура. Той е зърнист, тъй като какаото се обработва на не повече от 50 градуса и захарта се запазва цяла. Но, това, което никой не е и сънувал е шоколад със сол. Има много и различни видове: с плодове и пълнежи, с люти чушки, но със сол е нещо неповторимо като реализация и вкус. Посещение на цех за демонстрация и дегустация. Пешеходна обиколка в старата част на града, където се намират двата катедрални храма катедралата „Св. Георги”, в която се намират част от мощите на Свети Георги Победоносец и е образец за сицилиански барок и “Свети Петър”, където се намира рядко срещаното изображение на Исус Христос в поличка. Свободно време за самостоятелна разходка и възможност да опитате модиканското “Бароково кафе”.
Отпътуване за Шикли. Разходка по централната улица виа „Франческо Мормина Пена” –очарователна улица, от двете страни на която се намират най-фантастичните барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове.
Сред тях внимание заслужава Палацо Спадаро, построен през XVII-XVIII век с разкошно стълбище, керамични подове от Калтаджироне, стенописи и картини с митологични герои, някои от които рисувани от Рафаеле Скалия през 20-те и 30-те години на XX век. Фамилната резиденция на Спадаро (богат род от Модика) има осем изящни балкона, с богато резбовани корнизи и парапети от ковано желязо – удобни за хващане от дамите, които излизали да наблюдават живота в Шикли. Палацо Беневентано представлява един шедьовър на човешкия творчески гений на късно бароковия период. В църквата „Свети Вертоломей”, определена като църква с рядка красота, от 18 в. Голям интерес представлява платното на олтара, изобразяващо “мъченичеството на Свети Вартоломей” от Франческо Паскучи датирано от 1779 г.
Шикли е градът на Комисар Монталбано. Хитовият италиански крими сериал „Комисар Монталбано”е създаден по романите на Андреа Камилери и вече е показан в 65 страни.
Връщане в хотела за вечеря.
Цената включва: Tранспорт, екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: Разходи от личен характер.

Палермо и Монреале (целодневна екскурзия)- 138 лева / 69 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо.
В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации – от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура.
Свободно време с възможност за шопинг и самостоятелно разглеждане на града - Театро Масим, Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари – ярък, жив спектакъл, пълен с викове.
Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод –изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет.
Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!
Вход за църквата Марторана – 2 евро
Вход за Катедралата в Монреале – 4 евро
Вход за катакомбите на Капуцините – 6 евро
Вход за Театро Масимо – 8 евро
Посочените входове са актуални към 17.10.2018 г., възможни са промени!
Връщане в хотела за вечеря.
Цената включва: Транспорт, екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: входни такси за обектите, разходи от личен характер.

Савока и Форца Д‘Агро (сутрешна екскурзия) - Включена в цената
Отпътуване рано сутринта за Савока, старомоден, харизматичен и недокоснат от цивилизацията. Савока е място, вдъхновило Франсис Форд Копола за създаването на част от киношедьовъра „Кръстникът“. Разходка в скромното, земеделско и недокоснато от модерния свят градче, където ще видите църквата „Свети Михайл”, както и главната църква на града посветена на Възнесение на Света Дева Мария. Можете да опитате оригинална гранита от лимон в легендарния бар Вители, където Майкъл Корлеоне моли бащата на своята ненагледна Аполония за ръката й.
Чувство на емоция ви завладява и в местната църква Санта Лучия, където се венчават Майкъл и Аполония. В свободното време имате възможност да посетите и Катакомбите в Манастира на Капуцините.
Посещение на Форца Д‘Агро.
Цената включва: Транспорт, екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: Разходи от личен характер.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Почивки - Италия |  Почивки - Сицилия |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Сицилия

Избрани оферти