Начало / Почивки / Почивки - Канкун

Супер оферта! Почивка в Мексико

Номер на оферта

/

191382

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
самолетен билет София-Мадрид-Канкун-Мадрид-София с AK IBERIA
пътнически и летищни такси /които са в размер на 292 евро на човек към 18.08.2016, възможни са изменения към момента на издаване на билетите, което ще промени цената на туристическия пакет с размера на евентуалното изменение/
7 нощувки на съответния пансион в избрания от Вас хотел в Мексико
всички трансфери по програмата
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance)

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане)*
нощувка в Мадрид на стойност около 50 евро, без закуска
местна такса около 48 USD при напускане на страната
доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 6 евро; за лица от 75 до 80 г: 16 евро
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД"

Програма на пътуването

Полетно разписание в местни времена с авиокомпания IBERIA за периода 11.11.2016 - 24.03.2017:
ден 1 София 06:45 Мадрид 09:25
ден 1 Мадрид 14:55 Канкун 19:45
ден 8 Канкун 21:45 Мадрид 13:00 + 1 ден
ден 10 Мадрид 10:15 София 14:40

Полетно разписание в местни времена с авиокомпания IBERIA за периода 24.03.2017 - 21.04.2017:
ден 1 София 06:45 Мадрид 09:25
ден 1 Мадрид 14:55 Канкун 19:45
ден 8 Канкун 21:45 Мадрид 13:00 + 1 ден
ден 9 Мадрид 19:30 София 23:55
Времената на полетите са местни, часовата разлика между София и Канкун е -8 часа.

Ден 1:
Полет на АК Iberia София-Мадрид в 06:45 ч. Кацане в Мадрид в 09:25 ч. Излитане от Мадрид за Канкун в 14:45 ч. Кацане в Канкун в 19:45 ч. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Мексико Сити. Не пропускайте уникалната възможност да посетите столицата на Мексико, града на контрастите - Мексико сити. Ще видите пирамидата на ацтеките, най- древния катедрален храм на Латинска Америка, знаменитите фрески на Диего Ривиера, както и ще минете по мексиканските „Елисейски полета” - проспект „Реформа”. Ще откриете „град, където хората стават богове” - Теотикан и ще се качите на най- високата пирамида на Мексико - Пирамидата на Слънцето (64 м), за да се възхитите на един "нереален" пейзаж, откриващ се пред очите ви. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Чичен Ица-сенота Ик Кил-Валядолид. Чичен Ица - град-загадка на древните маи, който е включен в списъка на новите седем чудеса на света. Пирамидата Кукулкан, от която в дните на пролетното и есенното равноденствие се спуска „Пернатият Змей”, храмът на Ягуара с поразяващите въображението фрески на маите, Свещенният Сенот - място за ритуални човешки жертвоприношения, „Дом на Хилядите колони” - всичко това и много друго Вие ще видите по време на посещението на легендарната Чичен-Ица. Във втората половина на екскурзията ви предстои къпане в сенота Ик-Кил (в превод „пропаднала дупка”) с кристално чиста вода и посещение на Валядолид - един от първите градове на колониалното Мексико. В екскурзията е включен обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Може да посетите Парк Шкарет - най-големият развлекателен парк на Карибите, където ще получите пълна представа за флората и фауната, както и за културата и обичаите на удивително Мексико. Ще влезнете в Дома на шепота със загадъчните специални ефекти, ще посетите истинско мексиканско гробище с весели надгробни камъни, както и музей, където са събрани интересни експонати. Папагали, фламинго, пеперуди, градина с орхидеи - всичко това в парка Шкарет. Във втората половина на деня ще имате уникалната възможност да се спуснете по настояща подземна река, да се качите на въртяща се обзорна площадка, да видите конното шоу, където мексиканци ще демонстрират майсторството си да въртят ласо. Не е за пропускане и знаменитото двучасово театрално представление, разказващо за историята на Мексико от древни времена до наши дни. Обяд - срещу доплащане. Ако ли пък искате да се потопите в историята на древната цивилизация на маите, то препоръчваме да посетите Ушмал-Мерида - един от най- големите градове на полуостров Юкатан, който се предполага, че е основан през 700 г. след Христа. Руините на двореца на Правителя, пирамидата на Вълшебника, женският манастир, „къщата на костенурките”, „гълъбарника” - всичко това разказва за миналото величие и великолепие на град Ушмал, който от 1996 година е обявен за паметник на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената) или други дейности по ваша преценка. По- късно ще отидете в столицата на щата Юкатан - колониалния град Мерида, известен и като „белия град” благодарение на неповторимата си архитектура. Градът е бил построен от конквистадор Франсиско де Монтехо на мястото на града на древните маи – Ичканзиху, което в превод означава „Градът на хълмовете“. Тук са се запазили прекрасни образци на колониалната архитектура. Вие ще минете по проспект „Монтехо”, покрай величествени къщи и скулптурни паметници, ще се разходите по „Главния площад”, където се намират старинния Катедрален храм, Правителствения Дворец, както и малка градинка - любимото място за срещи на местните жители.Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до райският остров Контой - с бързоходен катер ще плавате по вълните на Карибско море. По време на шнорхелинг из кораловия риф, ще откриете подводните богатства и ще стигнете до бреговете на мъничкия изумруден остров Контой, губещ се на самата граница между Мексиканския залив и Карибско море, който е дом за повече от 140 видове птици. След почивката върху белоснежния пясък в лагуната на острова, ви очаква обяд от риба на скара на самия морски бряг. Следва плаване към славещия се с индиански легенди Остров на жените. Връщане в хотела. Вечерта може да посетите дискотека Coco Bongo - нощно изживяване, изпълнено с уникалното шоу на професионални акробати, музика на известни DJ-и и специални гости, изпълнители на поп музика. Ще бъдете настанени на VIP места със собствена маса. Отворен бар с местни алкохолни и безалкохолни напитки. Веселба до сутринта! Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Може да посетите Рио Секрето - подземна река с необикновена красота. Насладете се на неописуем възторг, плавайки през пещерите покрай висящи сталактити и сталакмити. Подарете си пътешествие през Рио Секрето- място, където историята на нашата планета е написана на езика на природата. Ще се потопите в кристалночистите води на подземната река и живота ви ще се промени завинаги. И за да е пълно изживяването, добавяме и шнорхелинг в залива Акумал, където ще плувате с костенурки в естествената им среда. Предоставя се цялото необходимо оборудване: шлем с фенер, спасителна жилетка, неопренов костюм, обувки за водни спортове, камера, кърпа и чанта за съхранение на багаж. Обяд с безалкохолни напитки е включен в екскурзията. А за любителите на истинските, екстремни приключения - една полудневна екскурзия наречена Салватико! Изпробвайте себе си, летейки над джунглата с канопи, прехвърляйки се от дърво на дърво по висящите мостове, разходете се из селвата (непроходима тропическа гора) с бъги и се освежете в едно от карстовите езера - сенота. В края на разходката ви чака обяд и видео репортаж за пътешествието ви по селвата. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Тамаскал. Уникална възможност по- отблизо да се запознаете с културата на Мексико. Ще преминете ритуал на пречистване в „дома на горещите камъни”, запазен до наши дни. Древният обред, който се е провеждал от индиански шаман, за хората по тези земи винаги е бил източник на здраве и душевна хармония. Обръщайки се към силата на вулканическите камъни и вдъхвайки ароматите на екзотичните треви, ще преминете 4 етапа, като по този начин се приближавате към телесното и духовно пречистване. Очаква ви маска от лечебна глина, почивка в хамак, лека вечеря от печени картофи и тропически плодове. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска. Освобождаване на стаите до обяд. Свободно време и трансфер до летище Канкун за полета на АК Iberia до Мадрид. Кацане в Мадрид на следващия ден.

Ден 9:
Кацане в Мадрид в 13:00 ч. Трансфер до хотел 4* в Мадрид. Нощувка (За полетите от 24.03.2017 г. не се налага нощувка в Мадрид. Излитане от Мадрид с полет в 19:30 ч. Кацане на летище София в 23:55 ч.)

Ден 10:
Излитане от Мадрид в 10:15 ч. Кацане на летище София в 14:40 ч.

Програмата е примерна - последователността и провеждането на екскурзиите се определя на място в Мексико.


ВАЖНО:
Пакетните цени са калкулирани на база самолетни билети в икономична класа по редовни линии при цена на самолетен билет 795 евро и подлежат на препотвърждение в зависимост от наличните свободни места по полетите към момента на закупуване на туристическия пакет. Полетите от 24.03.2017 г. са без нощувка в Мадрид на връщане.

Като правило хотелите в Мексико не предоставят нормално трето легло, а в стаята има 2 легла. В някои хотели няма допълнителни легла, или те могат да бъдат във вид на издърпващо се легло.

Примерна екскурзионна програма от Канкун:
екскурзия до Чичен Ица - къпане в сенот - Валядолид /с включен обяд/: 100 USD на възрастен / 60 USD на дете до 12 год.
екскурзия до столицата Мексико Сити - цена от 190 USD самолетния билет се заплаща допълнително
двудневна екскурзия "Светът на маите" /с вкл. нощувка в хотел 4*, закуски + обеди/: 390 USD на възрастен / 270 USD на дете до 12 год.
екскурзия до древния град Коба - Тулум - традиционно село на маите: 150 USD на възрастен / 100 USD на дете до 12 год.
атракционен парк Шкарет: 140 USD на възрастен / 100 USD на дете до 12 год. без включен обяд
екскурзия до подземната река Рио Секрето + плуване с морски костенурки /с включен обяд/: 170 USD на възрастен / 130 USD на дете до 12 год. + 8 USD допълнителна такса на възрастен / дете
полудневна екскурзия по джунглата "Селватика": 155 USD на възрастен / 85 USD на дете до 12 год. допълнително се заплаща застраховка 10 USD
Сити - тур на курторта Канкун: 45 USD на възрастен / дете до 12 год.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Канкун |  Почивки - Мексико |  Почивки - Канкун |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Канкун

Избрани оферти