Начало / Почивки / Почивки - Саранда

ВЕЛИКДЕН в Саранда с остров Корфу - 3 нощувки

Номер на оферта

/

229073

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус;
Всички пътни и магистрални такси;
3 нощувки със закуски и с напитка НВ+ /закуска – блок-маса, вечеря -3-степенно сет меню, вода и 1 напитка по избор към вечерята – вино, узо, ракия, бира или безалкохолно/ в хотел “Vola” 3* /категоризацията е определена по албанското законодателство/ http://hotelvola.com/;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
Пешеходна обиколка на Саранда;
Бонус – Посещение на Йоанина;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Корфу град, двореца „Ахилеон“ и фотопауза на Канони с включени фериботни такси – 65 евро, при минимум 30 туристи. /входната такса за двореца Ахилеон се заплаща отделно – 5 евро за група над 20 човека/ Екскурзията се заявява и заплаща в България, тъй като е свързана с предварителни резервации;
Празничен Великденски обяд по гръцки с агнешко чеверме и жива музика в таверна и вино – 20 евро на възрастен и 15 евро за дете – Заявява се и се заплаща в България при минимум 30 туристи;
Екскурзия до Бутринт с местен екскурзовод и БОНУС посещение на Ксамил – 15 евро/входната такса се заплаща на място в албански леки/
Доплащане за гарантирано настаняване на първите седалки до 3-ти ред – 40 лева;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. - 4 лева.

Програма на пътуването

Програма
ВЕЛИКДЕН В САРАНДА С ОСТРОВ КОРФУ

Прекарайте няколко чудесни дни на Йонийско море за Великденските празници. Прекрасната природа на Южна Албания и близкият остров Корфу ще ви заредят с енергия след дългата зима. На острова ще може да наблюдаваме един любопитен великденски ритуал, а в Саранда да похапнем вкусотийте, характерни за този район.

4 дни/3 нощувки без нощен преход
Дата: 26.04. – 29.04.2019

1-ви ден /26.04.2019 петък/: Отпътуване от София в 06:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина-Какавия-Саранда. Пристигане в Саранда вечерта. Настаняване в хотел Vola 3*, разположен в централния залив на града.Вечерна пешеходнав Саранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море: крайбрежната алея, етнографският музей, градската порта, руините на античната синагога. /обектите се гледат от вън за запознаване с града/.Вечеря.Нощувка.

2-ри ден /27.04.2019 събота/: Закуска. По желание срещу заплащане - целодневна екскурзия до остров Корфу с местен екскурзовод на острова. Както всеки гръцки остров, и той е свързан с древногръцката митология, и по-точно с поредното похождение на Посейдон. Богът на морето бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп и нимфата Менопа. С помощта на Зевс Посейдон я отвлича и я завежда на безименния дотогава остров. В израз на любовта си към нея той кръщава острова на нейно име. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Франция, Англия.През годините всички управници са оставили по нещо от забележителната архитектура на острова, прочут най-вече със запазените венециански крепости на главния град. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и е един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината. От особен интерес са уникалните традиции, свързани с големия християнския празник Великден. Отпътуване с ферибот за Корфу сутринта. Пешеходна разходка в столицата Керкира и посещение на уникален великденски ритуал, характерен само за този гръцки остров. Безспорно най-голямата атракция по Великден е чупенето на глинени съдове, което започва в 11:30 часа. От празнично украсените балкони,на които висят специални алени покривки със златен кант, ще полетят глинени делви, пълни с вода. По този начин жителите на Корфу празнуват Първото Възкресение и хората се събират основно в района на централния площад Спианада. Камбаните бият тържествено и силно и всички жители и посетители на града са свидетели на един невероятен ритуал. Този обичай е останал от времето на венецианското управление и е адаптиран от местните жители, с чупенето на съдовете те изразяват пречупването на лошото и поставянето на едно ново добро начало. По големината на глинените делви може да се съди за благосъстоянието на всяко семейство.Следва посещение на двореца на императрица Сиси „Ахилеон”. Кратко свободно време за снимки. Отпътуване за фотопауза към полуостров Канони с Мишия остров и манастрира „Панагия Влахерна”. Връщане с ферибота в Саранда.Вечеря. По желание – посещение на гръцката православна църква в града. Нощувка.

3-ти ден /28.04.2019 неделя/: Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия до Бутринт с местен екскурзовод. Отпътуване сутринта за Бутринт. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. След обиколката връщане в Саранда.По пътя кратко посещение на Ксамил едно райско кътче от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. Следва Празничен великденски обяд по гръцки в таверна с агнешко чеверме, жива музика и вино. След обяда – свободно време за почивка и самостоятелна разходка в Саранда. Вечеря в хотела. Нощувка.

4-ти ден /29.04.2019 понеделник/: Закуска. Отпътуване за България през Гърция. БОНУС: кратка спирка за посещение на Йоанина – областния град на Епир, разположен на красивото езеро Памвотис. Свободно време при Крепостта на града, свързана с управлението на Али Паша по време на османското владичество. Пристигане в София късно вечерта.


На човек в двойна стая 285.00 лв

3-ти възрастен в двойна стая 285.00 лв

Дете от 2 до 5,99 год. с двама възрастни в стая 140.00 лв

Дете от 6 до 11,99 год. с двама възрастни в стая 220.00 лв

Единично настаняване 325.00 лв

Минимален брой записани туристи: 35 човека
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 2 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.


Hotel Vola 3* Разположен до малък плаж в началото на пътя, който свързва Саранда с Бутринт, хотел Vola предлага ползване на паркинг, безплатен Wi-Fi, ресторант и бар с тераса. Всяка стая има балкон, като повечето стаи са с морски изглед, кабелна телевизия и хладилник. Гостите могат да намерят на пешеходно разстояние барове и нощни клубове до плажа, ресторанти, предлагащи разнообразна традиционна албанска или средиземноморска кухня, както и магазин за хранителни стоки в непосредствена близост до хотела. Центърът на Саранда е отдалечен на около 1 км. от хотела.


Ориентировъчни входни такси на обектите в Албания:
Музея в Гирокастро – 200 леки;
Крепостта в Гирокастро – 200 леки.
Входна такса на Бутринт – 700 леки, деца до 12 год. -350 леки.


Валута: Албански леки
1 лев = 65-68 албански леки /ALL/
1 евро = 128-130 албански леки /ALL/

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Саранда |  Почивки - Албания |  Почивки - Саранда |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Саранда

Избрани оферти