Начало / Почивки / Почивки - Бали

Вечно лято на Бали - сезон 2017/2018

Номер на оферта

/

203543

Дати & цени

Цената включва

Полети София – Доха – Денпасар – Доха – София с вкл. летищни такси
Частен трансфер летище - хотел - летище
Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от 10 000 евро
7 нощувки на ALL inclusive в х-л на Бали в х-л 4* или 5*
Посрещане и изпращане

Цената не включва

Виза за Индонезия - плаща се при пристигане на летището в хартиени купюри /25 щ.д./
Международна такса при напускане на Бали 200 000 инд. рупии / около 16 щ.д. /, заплаща се в местна валута
Бакшиши
Лични разходи (телефонни сметки, пране, факс и т.н)
Туристическа такса - заплаща се на място при напускане на хотела
ВИП посрещане на летището - 35 USD / по желание/
Такса за свръх-багаж на летищата
Застраховка Отмяна на пътуването - заплаща се по желание, в размер на около 2.5 - 3% от стойността на пакета

Програма на пътуването

Дати 2017: 06-14.11 , 13-21.11 , 20-28.11 , 26.11-04.12 , 04-12.12 , 08-16.12
Дати 2018: 15-23.01 , 20-29.01 , 24.01-01.02 , 03-12.02 , 07-15.02 , 16-24.02 , 20.02-01.03 , 02-10.03 , 10-17.03 , 14-22.03 , 21-29.03

Програма:
Ден 1-ви - отпътуване за Бали
Сборен пункт летище София Терминал 2 – 10:15. Среща с представител на туроператора. Отпътуване от София за Денпасар, Бали, в 12:15 ч. с полет на Катар Еруейз по маршрут София-Доха-Денпасар.
Ден 2-ри – пристигане в Бали
При пристигане на летището Ngurah Rai в Денпасар в 17:40 - посрещане от представител на фирмата. Следва трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 3-ти до 8-ми - Бали
Изхранване на база All inclusive. Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.
Ден 9-ти - отппътуване за София
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела в 12:00 ч. Обяд. Трансфер до летището за полет до София в 19.00. Отпътуване за София.
Ден 10-ти - София
Пристигане в София в 11:15.
Край на програмата.

За настаняване в Bali Tropic Resort & Spa 4*+
Цена на човек в Двойна стая Делукс: 3407 лв.
Трети възастен: 3342 лв.

За настаняване в Мelia Bali Vllas 5*
Цена на човек в Двойна стая Стандарт: 3443 лв.
Трети възрастен: 3378 лв.
Доплащане за настаняване в стая Делукс - на горен етаж: 100 лв. на стая.
За друг вид настанявания - по запитване.

Депозит 50%. Доплащане до 30 дни преди отпътуване.

Полетно разписание:
QR 228 N София - Доха 1215 1755
QR 962 N Доха - Денпасар 0315 1740
QR 963 N Денпасар - Доха 1900 2340
QR 227 N Доха - София 0655 1115

Забележки:
Цената е валидна до изчерпване на местата по калкулираната тарифа.
Необходим е международен паспорт с валидност най-малко шест месеца след датата на завръщане.
Няма задължителни ваксинации.
Визата за Индонезия се закупува при пристигане на летището в Денпасар. При издаване в София струва 30 евро.

Допълнителни екскурзии:
Кинтамани Тур
Целодневен Тур, 52 USD , включен обяд
Първата спирка по маршрута е Kesiman, където ще видите “Barong Dance” – фолклорен спектакъл за борбата между доброто и злото. Продължавате към Gunung Kawi, старинно селище, което се състои от два успоредни реда, подобни на храмове сгради, вкопани в скалите. Счита се, че всяка от структурите е мемориал на член от Балийското кралско семейство. Виещите се по планинските склонове пътища ви отвеждат до селището Kintamani, находящо се в юго-западната част на калдерата на вулкана Gunung Batur. Заради значимост си от геоложка гледна точка, е част от мрежата Global Geopark. Връх Батур е действащ вулкан. До вулкана в езерото Барур, заобиколено от високите отвесни стени на калдерата. Преди завръщането в хотела ще посетите храма Pura Tirta Empul, един от най-значимите в раойна на „светите извори”. Балийците вярват, че изворната вода има магически свойства и се къпят в тях с лечебна цел.

Храмовете на Tanah Lot & Jatiluwih
Целодневен тур, 51 USD , включен обяд
Посещение на Pura Tanah Lot, един от най-известните храмове на брега на морето. Живописната сграда е на каменист полуостров и се свързва с дейността на проповедника Nirartha, реформирал балинезийския хиндуизъм. Продължавате до Pura Lahur Batukaru – забележителен комплекс от храмове и басейн на склоновете на връх Gunung Batukaru. Следва посещение на селото Jatiluwih, известно с терасираните склонове, превърнати в оризища. Ще се потопите в живота на хората, който е отражение на философията на жителите на Бали – „Tri Hita Karana” (буквален превод – „трите предпоставки за добър живот”). Трите „препоставки” в тази философия са хармония между хората, хармония с природата и единство с бог (независмо кой). По пътя обратно към хотела се спира в Mengwi за посещение на кралския храм Pura Taman Ayun, построен през 1634 г.

Полудневен тур на Uluwatu
? дневен тур, 25 USD , няма включен обяд
Ще посетите културния парк Garuda Wisnu Kencana, който ще бъде дом на статуята на Garuda Wisnu Kencana. Статуята е предвидена да е висока 150 метра и 64 метра широка след завършването й. Засега може да се насладите на 20- метровата статуя на бог Вишну, изработена от мед, 8-метровата статуя на Гаруда и монумента на ръцете на Вишну . Следва посещение на храма Pura Luhur Uluwatu, находящ се на най-западния край на каменистия полуостров Bukit, един от 6-те резервата на о-в Бали. Пазете се от пакостливите маймуни, които обитават храма.

Тур на Besakih и Източно Бали.
Целодневен тур, 48 USD , включен обяд
Отпътуване за селището Семарапура, някога главното царство на Бали, където лежат останките на стария дворец, издигнат през 17 в. и сринат през 1908 г. от холандските колонизатори. До днес са се запазили Палатата на Правосъдието и отворения Павилион Kerta Gosa, украсен с множество рисунки в стил KAMASAN – групови рисунки без определен автор. И и двата обекта – ярък пример на архитектурни стил Клункунг.
Турът продължава с посещение на 22 храма, които съставят храмов комплекс от 14-ти век – Besakih - “Храмът Майка” на Бали, разположен непосредствено до склоновете на планината Аганг, най-свещената планина на Бали, забулена и до днес със суеверия. Потоците лава от разрушителното изригване на връх Агунг през 1963 така и не успяват да достигнат храма, което добавя божествена мистерия на мястото. Следва спирка в Taman Ujung, Водния дворец на царя на Karangasem, място с множество басейни и павилиони, служило му за почивка. По обратния път се посещава и Pura Goa Lawah, храмът – пещера. Хиляди прилепи населяват пещерата и живеят по тавана и стените й. Легендата разказва, че пещерата стига чак до Besakih. Пещерата е свещено място за почитане на бог Maheswara.

Целодневен тур в природни паркове ( слонове, птици и влечуги)
Целодневен тур, 160 USD , включен обяд
Паркът за сафари със слонове в Taro e от задължителните обекти за посещение на Бали. Може да наблюдавате слоновете докато се поливат с вода из езерата, рисуват (в определени часове от деня) или да ги пояздите. Можете да ги погалите, да ги храните, да се снимате с тях. А докато се возите в полюшващото се столче от тиково дърво на гърба на слона, ще се почувствате като царя на джунглата и ще поискате да запазите усещането за цял живот.
Следва посещение в птичия парк, в който освен най – голямата колекция от Индонезийски птици има фантастични представители и от Африка и Южна Америка. А съседния парк на влечугите се гордее с гигантския хищен гущер – Комодския дракон, както и с други редки представители на рептилите.

Информация за хотела:
Bali Tropic Resort & SPA 4*
Местоположение: Разположен на самия плаж, Bali Tropic Resort & SPA се намира на около 1 км. от центъра на Нуса Дуа, до който се предлага безплатен превоз за гости на хотела.
Хотелски услуги: Хотелският комплекс се състои от основен корпус и групирани около него бунгала, издигащи се сред пищна екзотична растителност. На гостите се предлагат 150 стаи, открито лоби с тераса и мебел за сядане, 4 ресторанта, 4 бара, басейн с детска секция, воден бар, ползване на чадъри и шезлонги при басейна и на плажа, пул-/снек-бар, сувенирен магазин, медицинско обслужване, просторен СПА-център.
Стаи:
Deluxe: приятно обзаведени и издържани в традиционен стил, просторните стаи разполагат с баня/санитарен възел, отделен душ, сешоар, телефон, сателитна телевизия, климатик/отопление, сейф, минибар (срещу заплащане), балкон или тераса.
Royal-Deluxe: предлагат сходно обзавеждане, но по-голяма тераса.
Suite: по-просторни и с обзавеждане като при категория Deluxe.

Мelia Bali Vllas 5*
Разположение:
Луксозият комплекс е разположен на брега на морето на плажа Нуса Дуа, на 11 км от международното летище. Заобиколен е от красива градина и осигурява на гостите екзотика, комфорт и спокойствие необходими за пълноценна ваканция. Хотелът разполага със 484 стилно и модерно обзаведени стаи, апартаменти и вили.
В стаите:
Всички стаи са с просторна тераса, канапе, работно бюро, индивидуален климатик, 29-инчов плазмен телевизор, сателитни канали, телефон, сейф, интернет достъп (срещу заплащане), мини бар, термокана за кафе/чай, баня с вана и душ, сешоар и халати.
На територията на хотела:
На територията на комплекса - голям плувен басейн тип лагуна, фитнес център, водни спортове на плажа, уроци по традиционни танци, водна аеробика, велосипеди, тенис корт, бадминтон, тенис на маса, гигантски шах, джогинг маршрут (3 км), СПА център с парна баня, джакузи на открито, еко спа, разнообразни терапии за лице и тяло, салон за красота. Ресторанти и барове: Средиземноморски ресторант Sorrento с елегантна атмосфера за романтична вечеря, японски ресторант Sakura предлага суши, тепаняки и татами, азиатски ресторант Lotus, разположен в градината, пицария на брега на морето, лоби бар, бар при басейна, денонощен бар.

Полезна информация:
Валута – индонезийска рупия – 1 щат. долар = 9500 рупии.
Движението в Бали е отляво ( подобно на Великобритания) .
Такси за цял ден - 35–50 $.
Местно време - +5 часа от часовия пояс на България.
Електричество – 220 V
Питейна вода – само минерална и бутилирана.
Към всички цени и сметки се добавят местни такси – варират до 21% в ресторантите.
Пазаруване - в Бали може да се намери всичко, типични местни сувенири и маркови магазини и бутици. Основните места за пазаруване са столицата Денпасар, Kuta и Seminyak. приемат се плащания с международни кредитни и дебитни карти. Прието е да се „пазарите” за цената
Климат : Тропически със сух сезон юни до септември и дъждовен период от декември до март, с частични превалявания
Температура: 21 С – 33 С

Допълнителна информация

Цените са промоционални за Ранни записвания до 10.11!

Тагове

Оферти - Индонезия |  Оферти - Бали |  Почивки - Индонезия |  Почивки - Бали |  Екзотична почивка 2024 - Индонезия |  Екзотична почивка 2024 - Бали

Избрани оферти