Начало / Почивки / Почивки - Санторини

Великден 2018 в Санторини c полет от Варна

Номер на оферта

/

214599

Дати & цени

Цената включва

Чартърен полет: Варна - Санторини - Варна
4 нощувки в хотел по избор на съответната за хотела база изхранване.
Летищни такси
Tрансфер летище - хотел - летище
Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 5000 евро (за лица до 65 години)
Изпращане от представител на TA на летище Варна
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор
*ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА ЗА ПРЕПОРЪЧАН ОТ АЯ ТРАВЕЛ ХОТЕЛ - EL GRECO HOTEL 4* С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2018

Цената не включва

Пакетните цени не включват:
Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
Допълнителни екскурзии (трябва да бъдат заявени и платени в България преди отпътуването).
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.
•за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
•за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
•за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
•за 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

Програма на пътуването

Великден 2018 в Санторини c полет от Варна на
5 дни / 4 нощи

Санторини - приказка от лава. Под най-романтичния остров на Гърция тлее вулкан. Смятат, че изригването му преди 3600 години е потопило митичната Атлантида. Синьо и бяло - цветовете на Санторини повтарят тези от гръцкото знаме. Китни белосани къщички, църковни куполи в морскосиньо, огрени от ярко слънце. След последното голямо изригване на вулкана преди около 500 г. насред Егейско море остава това, което виждаме днес - Санторини, островът с форма на полумесец.

Първи ден 05.04.2018
В 07:00 ч. полет от Варна за о-в Санторини. Пристигане в Санторини в 08:30 ч. Трансфер до избрания хотел. Нощувка.
Втори ден 06.04.2018 до Четвърти ден 08.04.2018
Закуска. По желание допълнителна екскурзия.
Пети ден 09.04.2018
Закуска. По желание допълнителна екскурзия.

Полетно разписание
Заминаване на дата: 05.04.2018
Варна: 07:00 - Санторини: 08:30
Връщане на дата: 09.04.2018
Санторини: 21:30 - Варна 23:00
Авиокомпания: Bulgarian Air Charter
Тип самолет: MD 82
Адрес на авиокомпанията: п.к. 1113 гр. София ул.”Акад.Никола Обрешков” №2А

Допълнителни екскурзии:
Калдера – целоднвен тур с кораб. ЦЕНА 40 евро на човек. Дете до 12 г. заплаща 20 евро.
Посещение на вулкана, термалните извори, Тирасия и Иа (Oia). От пристанището Атиниос с кораб се стига до вулканичния остров Неа Камени. Следва изкачване по стръмна пътека до кратера на все още активния вулкан. Препоръчваме да носите удобни обувки, подходящи за такъв преход. Желаещите да се посетят вулкана заплащат на място входна такса 2.5 евро. След разглеждане на вулкана, се отправяме към остров Палеа Камени, където ще имате възможност да поплувате в горещите термални води, както и да опитате лечебните му кални бани. Екскурзията продължава към живописния остров Тирассия и до малкото традиционно селце Манолас. Обратното пътуване е покрай отвесните скали на Калдерата, които предоставят отлична възможност да направите красиви снимки, които да запечатат прекрасните ви спомени от този ден.

Целодневен тур (Пророк Илия) – Пиргос – Фира - Фиростефани с включен традиционен великденски обяд ЦЕНА 68 евро на човек.
Първата спирка от маршрута е манастира на Пророк Илия, построен през 1712 г. на най-високия връх на Санторини, от където се открива неповторима панорама към острова. Екскурзията продължава към селцето Пиргос, където се намират руините на стар замък. Очакват ви останки от неокласически имения, тесни криволичещи пътеки водещи към хълма, малки бели къщи, стари църкви, лозови масиви, галерии под открито небе и спиращи дъха гледки. Следва село Фиростени и град Фира. Денят ще приключи с традиционен гръцки Великденски обяд с чеверме и жива музика.

Винарна, Манастира на Пророк Илия, селището Мегалохори – залеза в Оя. ЦЕНА 44 евро на човек.
Първата спирка е в традиционнa винарна и музея на виното. Тунели, които достигат дължина 300 м., показват историята на винопроизводството на Санторини от 1660 до 1970 г. Тук ще имате възможност да опитате най-добрите вина. Следва посещение на колоритното селце Мегалохори – известно с историческите си къщи, скрити зад високи стени, които са пазели местните хора от пиратски набези. В центъра на Мегалохори има прекрасен площад, който е сърцето и душата на селото. Тук ви очаква лабиринт от криволичещи калдъръмени улички и пътеки, чакащи да бъдат открити, както и множество таверни, ресторанти и магазини. Маршрутът продължава към манастира Пророк Илия - построен на най-високия връх на остров Санторини, на 565 м. Построен е през 1712 г. и е един от най-старите на острова. Обиколката продължава с Оя, намираща се в най-северната част на острова, на 11 км. северозападно от град Фира, на надморска височина от около 121 метра. Тук ще се насладите на традиционната архитектура, романтичните кафенета и прекрасна панорамна гледка, а в края на обиколката ще видите и вълшебния залез на Санторини.

Условия за ранно записване:
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
Не се допускат промени при вече направена и платена резервация за ранно записване.
При невъзможност на туриста да пътува по резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.
Общи условия:
Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените такива и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL) или двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла. Обикновено третото легло е допълнително, тип разтегателно.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена и не съответстват на стандартните стаи. Обикновено те са с по-малък размер, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и старо обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела изрично не е указано друго.
В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
Броя на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; Hight class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Допълнителна информация:
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 100 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
Начин на плащане: 30% депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване(с изключение на резервациите направени по ранно записване или по специални промоционални цени).
Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Визов режим: няма изисквания за визи.
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Санторини |  Почивки - Гърция |  Почивки - Санторини |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Санторини

Избрани оферти