Начало / Почивки / Почивки - Струмица

Коледа в Македония, 23-26.12, СПА хотел Сириус 4*

Номер на оферта

/

133080

Дати & цени

Цената включва

3 нощувки със закуски в СПА хотел СИРИУС 4*
3 вечери
безплатно ползване на всички съоръжения в СПА центъра на хотела - парна баня, солна баня, инфрачервена сауна, джакузи, турска баня, финландска сауна
паркинг
безжичен интернет
туристическа такса

Цената не включва

транспорт
процедури и масажи в СПА центъра
обеди
екскурзии на място
застраховка Отмяна на пътуване - по желание срещу допълнително заплащане (около 2% от стойността )

Програма на пътуването

СПА хотел Сириус 4*
www.hotel-sirius.com.mk

Местоположение на хотел Сириус 4* Струмица: хотелът е разположен на международен кръстопът: на 20 км от границата с България и на 30 км от границата с Гърция в град Струмица, недалеч от центъра на града. Хотел „Сириус" 4* предлага релаксираща атмосфера на своите гости с красивия си собствен парк с богата средиземноморска растителност и гледка към окръжаващите го планини - идеално място за отдих;

На територията на хотел Сириус 4* Струмица: красива богато озеленена остъклена и отоплена тераса, ресторант „Елегант" с капацитет 150 места, Кристална зала с капацитет до 500 места, лоби бар, SPA център, вътрешен басейн, конгресен център, бизнес клуб и безплатен за гостите на хотела паркинг.

Новооткритият модерен SPA център - SIRIUS SPA, на Балканските СПА Награди, които се проведоха за първи път на 31 август 2012 година в гр. Кюстендил, взе наградата за най-динамично развиващ се СПА център с най - големи инвестиции.

Разположен е на площ 1500 кв.м. и разполага с: олимпийски басейн, джакузи, фитнес, турска баня, парня баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море", 6 масажни и един витаминен бар. Работи се само с продукти на елитната козметика Talgo. СПА центърът работи всекидневно от 7 сутринта до 19ч. и задоволява капризите и на най-претенциозните клиенти.

Настаняване в хотел Сириус 4* Струмица: - капацитет 120 помещения, от които: 60 стаи с голямо двойно легло; 55 стаи с две легла и 7 апартамента.

Всяка стая разполага със: комфортни легла и мебели, сателитна телевизия, мини бар, телефони с директно избиране, безплатен безжичен интернет, централен климатик, просторен собствен санитарен възел със сешоар и балкон с изглед към прекрасно уредения парк или планина.

Цена : 444 лв.
Цените са в лева на човек в двойна / тройна стая
При резервация се внася депозит от 50%, доплащането е до 02.12.2018.
Деца дио 3 г. се настаняват безплатно.

Отстъпка за дете 3-6 г. : 250 лева

Отстъпка за дете 7-12 г. : 190 лева

Отстъпка за дете 12-15 г. : 110 лева

Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт
за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация, (оригинал + 1 фотокопие)
няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните страни
Допълнителна информация:
Валута: 31 денара = 1 лев

България 12:00 часа - Македония 11:00 часа

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: няма

Забележителности в района:
Крепост „Цареви кули"е на хълма южно от град Струмица. Мястото е било лесно за отбрана поради факта, че е оградено отвсякъде със стръмнини. Крепостта е играла важна роля в отбранителната система на Беласишката битка през 1014 г. за разлика от други твърдини, крепостта над Струмица не е била завладяна от византийския император Василий ІІ.

Църква "Света Богородица милостива" в с. Велюса

Средновековна църква, разположена е на 7 км от Струмица, в с. Велюса. Църквата заема важно място в религиозния и духовен живот на югоизточна част на Македония. По запазените надписи върху двата архитрава се съди, че църквата е основана от монаха Мануил. Той идва във Велюса от Халкидонския манастир "Св. Авксентий" в Мала Азия. Манастирът "Света Богородица милостива" е разположен върху варовикова скала на северния склон на планината Еленица. По-късно името на манастира е използвано като основа за днешното име на селището.

Комплексът църкви "Свети Леонтий" в с. Водоча

Разположен е на 4 км от Струмица. Състои се от три църкви - източна, западна и средна. Има три фази в изографисването на интериора. Има архитектурни останки, допълнителни постройки и манастирски комплекс, столова, стопански гради, две бани и многопластов християнски некропол. От ранния християнски период са запазени части от основите на базилика с мраморна декорация, датиращи от V и VІ век.Църквата е била разрушена по време на царуването на цар Самуил, но след това е възстановена. Като епископска църква се споменава в хартите на Василий ІІ от 1018 г. Апсидата на олтара й заедно с проскомидията и дякониконът се пазят и до днес. Средната куполна църква от комплекса на Вадоча е построена в началото на ХІІ век. Некрополът, разположен в югозападната и северозападната част, също отразява богатия духовен и културен живот в тези територии. Разкрити са над 1000 гроба с бижута и керамика, датиращо между ХІV и ХІХ в.

Пътуването се осъществява с лична карта или международен паспорт.

Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания.

Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - няма

Срокове за анулация :

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

• От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита

• От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, но не по-късно от 20 дни преди пътуването.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Македония.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Струмица |  Почивки - Македония |  Почивки - Струмица |  Коледни оферти 2023 - Македония |  Коледни оферти 2023 - Струмица

Избрани оферти