Начало / Почивки / Почивки - Рим

Великден в Рим със самолет

Номер на оферта

/

190408

Дати & цени

Програма на пътуването

15.04.2017 г. 799 лв.


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН
1 СофияРим

7.30 ч. - отпътуване от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Bulgaria air" за Рим. 8.50 ч. - кацане на летище Фиумичино в Рим. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2? ч.): Върховният Касационен Съд; площад "Кавур"; Замъкът "Сан`т Анджело" – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана: базиликата "Свети Петър" - най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел и др. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

2 Рим

Закуска. Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:

1. Сутрин - по желание пешеходна разходка с местен екскурзовод "Римските площади" - необходимо е ползване на градски транспорт: площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад "Навона". Свободно време.

2. Следобяд - по желание посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на български език - богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

3 Рим – Тиволи – Рим

Закуска. Свободно време в Рим – необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:

1. Сутрин - по желание посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език - уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време.

2. Следобяд - по желание полудневна екскурзия до Тиволи - малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.

4 РимСофия

Закуска. Трансфер до летището. 09.30 ч. - полет на "Bulgaria air" за София. 12.20 ч. - пристигане на летище София (Терминал 2).


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет и летищни такси София - Рим - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
Групов трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел **** от веригата Seb Raeli в центъра на Рим
Посрещане на летището в Рим
Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач от България по време на цялата екскурзия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел: 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език
Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади
Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език
Полудневна екскурзия до Тиволи с местен екскурзовод на български език
Слушалки по време на туристическата програма в Рим (3 EUR на турист за всяка екскурзия)
Входни такси за базиликата "Св. Петър" (1,5 EUR), купола на катедралата "Св. Петър" (8 EUR) и Колизеума (12 EUR)
Входна такса за вила "Д`есте" (8 EUR) в Тиволи
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспрот в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Почивки - Италия |  Почивки - Рим |  Великден 2024 - Италия |  Великден 2024 - Рим

Избрани оферти